به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حسن روحانی و علی اکبر ولایتی در مناظره سیاسی روز گذشته سیما به مذاکرات جلیلی در موضوع مساله هستهای کشور انتقاد کردند.
سعید جلیلی که دیروز نتوانست با پاسخ هایش دو رقیب خود را قانع کند، امروز در برنامه گفت و گو با کارشناسان شبکه چهارم سیما، نسبت به اظهارات انها واکنشی دوباره نشان داد و بدون نام بردن از ولایتی گفت: برخی می گویند گفت و گوی ما با 1+5 چه فایدهای دارد؟ باید بگویم که آنها در سال 88 به ما می گفتند که غنی سازی را به 20 درصد نرسانید و این کارها را که ما می گوییم هم انجام دهید. اما الان که ما هم سوخت 20 درصد دست یافته ایم آنها می گویند که از این بیشتر غنی سازی نکنید. این نشان دهنده تغییر در معادلات است. اما برخی می گویند که فقط ما می رویم و بیانیه خوانده و اعلام موضع میکنیم! آیا این کار با بیانیه خواندن انجام شده است؟ چرا از قطعنامه 1929 در سال 87 تا کنون هیچ قطعنامه ای علیه ما صادر نشده است؟ آن قطعنامه هم پس از نشست تهران که آقایان برگزار کردند،صادر شد.
وی افزود: اگر ما فقط در مذاکراتمان بیانیه می خواندیم که طرف مقابل همان زمان پاسخ ما را می دادند نه اینکه بروند و 40 روز بعد دوباره درخواست جلسه بکنند! من متاسفم که برخی می گویند ما فقط در مذاکراتمان بیانیه میخوانیم!
او که میگفت در راستای تهدید زدایی از طرف غربی خواسته است که برای ما به ازای آنچه که فراتر از ان پی تی از ایران می خواهند، باید امتیازهایی به ایران بدهند، گفت: این نشان دهنده اقتدار جمهوری اسلامی ایران است.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به اینکه در دولتتان از نیروهای هر دو جناح استفاده خواهید کرد یا نه؟، بار دیگر به انتقاد از این پرداخت که این روزها منظور از تیم، باند است و ادامه داد: هرکس که بتواند با تعهد و شایستگی کاری را انجام دهد باید به کار گرفته شود و مهم نیست که به چه کسی رای داده باشد.
وی در پاسخ به اینکه چه تضمینی وجود دارد که در عمل به این وعده خود پایبند باشید هم اظهار داشت: دولت مقتدر دولتی است که نیروهایی که دور هم جمع میشوند، بتوانند با یکدیگر کار کنند. نه اینکه با یکدیگر کار نکنند. کابینه مقتدر زمانی تشکیل می شود که هر وزارتخانه منجر به هم افزایی دیگر وزارتخانه ها شود. نه اینکه دو وزارتخانه با هم همکار نباشند یا اینکه در دولت بگیر و ببند باشند و کسانی عزل و نصب شوند.
جلیلی در پاسخ به سوالی که به کاهش جمعیت روستایی در مقابل افزایش جمعیت شهری اشاره داشت، گفت: جمهوری اسلامی ایران دارای ظرفیت های منحصر به فردی است. روستاها باید موتور حرکت و توسعه کشور باشند. کشوری با یک چهلم کشور ما صادراتی ده ها برابر ما در حوزه کشاورزی داشت . باید به سمت اشتغال پایدار در روستاها برویم. در این صورت سیل مهاجرت به شهرها کاهش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه تمامی دولت ها می خواستند تورم را کاهش داده و به افزایش اشتغال و تولید بپردازند، گفت: اما چرا نتوانستند این کارها را بکنند؟ این به دلیل سازوکارهای درونی دستگاه هاست که باید اصلاح شود و من این کار را در اولویت خودم قرار داده ام.
جلیلی در پاسخ به سوالی که برنامههای حمایتی وی از توسعه علمی و عملیاتی شدن کرسی های آزاد اندیشی را جویا میشد، گفت: برخی به شوخی می گویند که من چقدر «ظرفیت» میگویم! اما اگر ما ظرفیتهای بزرگ کشور را کشف کنیم منجر به شکوفایی کشور خواهد شد. بخشی از این ظرفیت ها در دانشگاهها است. ما هزینه زیادی برای دانشگاه ها میکنیم. دانشجویان هم وقت و عمر خود را در دانشگاهها صرف می کنند اما مثلا با لیسانس فلسفه و تاریخ، هیچ کاری ندارند! باید برنامه ریزی علمی دقیقی در این زمینه داشته باشیم که جوانان ما بعد از فارغ التحصیلی بیکار نباشند.
وی در پاسخ به سوال دیگری گفت: در بررسی معوقات بانکی دیدیم که 6 نفر 5 هزار میلیارد تومان وام گرفتهاند و پرداخت نکرده اند. این شش نفر در کار تولید هم نبوده و دلال بوده اند. به آنها دو برابر یارانه 70 میلیون نفر وام داده شده است که هیچ تولیدی هم با آن نشده است. این ها حفره هایی است که من نمی خواهم کسی را برای ایجاد آن زیر سوال ببرم. اما اگر این پول صرف کمک به دانشجویان خلاق میشد و در تولید به کار گرفته میشد، چقدر تاثیر گذار می توانست باشد. این در گرو بها دادن به کارخانههای دانش بنیان است که به صادرات ما هم کمک خواهد کرد.
/2929