ایسنا نوشت:

حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا مصباحی مقدم  در تحلیلی از دلایل پیروزی حسن روحانی، رییس‌جمهور منتخب در انتخابات گفت: عوامل مختلفی دست به دست هم داد که نتیجه آرا به سمت انتخاب آقای روحانی رود.

وی افزود: اولین عامل عملکرد دولت دهم بود که مردم را پریشان خاطر کرد، بی‌ثباتی قیمت‌ها بالا رفتن شدت تورم، ضعف مدیریت ارز در کشور و نوسانات قیمت ارز در کنار کاهش ارزش پول ملی و همچنین اختلافات بین دولت و مجلس وضعیت را طوری پیش برد که مردم را از مدیریت اجرایی کشور که منتسب به اصولگرایان بود، رمانید.

مصباحی مقدم افزود: البته خود دولت به نحوی وانمود می‌کند که از اصولگرایان نیست ولی برداشت مردم این است که این دولت،‌دولت اصولگراست.

این عضو جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: آقای روحانی دارای ویژگی‌هایی است که از جمله آن این است که اصولگرای معتدل و میانه است. ایشان عضو بنیانگذار جامعه روحانیت مبارز است که در طول فعالیت سیاسی‌اش اصولگرا بوده و هیچگاه ادعای اصلاح‌طلبی نکرده است اما فردی معتدل است که با عملکرد دولت نهم و دهم مخالف بود.

این عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت افزود: آقای روحانی از این جهت مورد اقبال اصلاح‌طلبان قرار گرفت که ایشان از سایر گزینه‌های دیگر برای آنها بهتر بود البته هیچ یک از تشکل‌های اصلاح‌طلب به حمایت آقای روحانی نیامدند؛ بلکه آنچه اتفاق افتاد حمایت دو شخصیت برجسته از نظر مردم یعنی آقای هاشمی رفسنجانی و آقای خاتمی از آقای روحانی بود.

این عضو جامعه روحانیت مبازر همچنین خاطر نشان کرد: با توجه به اتفاقاتی که در احراز صلاحیت‌ها رخ داد جایگاه آقای هاشمی رفسنجانی در ذهن مردم ارتقاء پیدا کرد از این جهت حمایت آقای هاشمی از آقای روحانی قویا در اقبال مردم موثر واقع شد.

مصباحی مقدم ادامه داد: علاوه بر این موضوع تجربه دو دوره ریاست جمهوری یک فرد غیر روحانی، مردم را به این نتیجه رساند که رییس‌جمهور کردن یک فرد روحانی بهتر است چون تجربه‌های قبلی را بهتر از تجربه‌های اخیر تلقی می‌کردند.

این عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت همچنین در خصوص چرایی به اجماع نرسیدن اصولگرایان در انتخابات گفت: اعتقاد بنده بر این است که در بین اصولگرایان از انتخابات مجلس هشتم به بعد یک نوع غرور حاکم شد آن غرور این بود که دوره اصلاح‌طلبی تمام شده و رقابت درون اصولگرایان است.

مصباحی مقدم افزود: رقابت درون اصولگرایان از نظر مردم به کشمکش قدرت تبدیل می‌شود که این رویکرد خود ضد اصولگرایی است متاسفانه کاندیدا‌های اصولگرا که بنا بود مطابق با یک پیمان واحدی به فرد واحد برسند غالبا تا پایان انتخابات سرموضع خود باقی ماندند؛ شاید آنها انتظار یک معجزه داشتند.

/29295

منبع: ایسنا