هیات 8 نفره جامعه روحانیت مبارز عصر امروز با روحانی دیدار کرد.

رضا الیاسی: دو هفته قبل حسن روحانی نامزد اعتدال گرای ریاست جمهوری با بیش از 18 میلیون رای در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به پیروزی رسید و از 12 مرداد ماه سکان اداره امور اجرایی کشور را برای 4 سال در دست می گیرد.

قبل از انتخابات به واسطه اعتدال گرا بودن حجت الاسلام روحانی بحث اصلاح طلب یا اصولگرا بودن وی مطرح بود و به واسطه حمایت آقایات هاشمی و خاتمی از روحانی و همینطور انصراف محمدرضا عارف به توصیه خاتمی از انتخابات ریاست جمهوری برخی از روحانی به عنوان چهره ای اصلاح طلب یاد می کردند.

یونسی: روحانی منش اصلاح طلبانه دارد

بر همین اساس حجت الاسلام علی یونسی وزیر اطلاعات دولت اصلاحات با بیان اینکه روحانی حامل تمام ویژگی هایی است که مقام معظم رهبری برای یک رئیس جمهور اصلح عنوان کرده است، اعلام کرد که روحانی روش و منش اصلاح طلبانه دارد.

اما رئیس جمهور منتخب در سابقه خود 5 دور حضور در مجلس شورای اسلامی و عضویت در جامعه روحانیت را دارد و بسیاری با استناد به این موضوع روحانی را یک فرد اصولگرا می دانند.

عسگراولادی: روحانی اصولگرای باسابقه است

در همین رابطه حبیب الله عسگراولادی رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری با بیان اینکه اصولگرایان در انتخابات شکست نخوردند چرا که حجت الاسلام روحانی اصولگرای با سابقه است، گفته است روحانی را "خیر الموجودین" می‌دانم.

همچنین امروز نیز حسن روحانی در مراسم افق رسانه ملی اعلام کرد که هیچ تعهدی به احزاب و گروه های سیاسی ندارد و از افراد اعتدال گرا و متخصص در کابینه خود استفاده خواهد کرد.

اما از نکات قابل توجه در انتخابات ریاست جمهوری می تواند به عدم حمایت رسمی جامعه روحانیت مبارز از حسن روحانی اشاره کرد.

دیدار اعضای حامعه روحانیت مبارز با روحانی

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به دیدار امروز با حجت الاسلام حسن روحانی از سوی جامعه روحانیت مبارز گفت:اعضای جامعه روحانیت مبارز به منظور تبریک گفتن به رئیس جمهور منتخب ملت ایران خدمت ایشان رسیدند. جامعه روحانیت مبارز برای طرح مطالبه و نیاز خاصی دیدار نکرد اما آقای روحانی هر کمکی بخواهند چه در موارد کلی و چه در موارد جزیی ما با ایشان همکاری و همراهی خواهیم کرد.

گفتنی است حسن روحانی به دلیل توهین های صورت گرفته علیه هاشمی در سال 1388و سکوت جامعه روحانیت مبارز در نشست های این تشکل شرکت نکرد.

سید رضا اکرمی عضو جامعه روحانیت مبارز در رابطه با آینده روابط دولت یازدهم و جامعه روحانیت مبارز می گوید حالا آن سوءتفاهمات تمام شده و فردی از جامعه روحانیت توانسته به سمت ریاست جمهوری برسد و ما باید به سمت ترمیم مواضع حرکت کنیم.

حجت الاسلام مصباحی مقدم نیز اعلام کرده است که آقای روحانی دارای ویژگی‌هایی است که از جمله آن این است که اصولگرای معتدل و میانه است. ایشان عضو بنیانگذار جامعه روحانیت مبارز است که در طول فعالیت سیاسی‌اش اصولگرا بوده و هیچگاه ادعای اصلاح‌طلبی نکرده است اما فردی معتدل است که با عملکرد دولت نهم و دهم مخالف بود.

چرا‌ جامعه‌ روحانیت از روحانی‌حمایت‌رسمی نکرد؟

احمد سالک درباره این موضوع که چرا جامعه روحانیت که امروز موضع خود را تغییر داده است در زمان انتخابات از روحانی حمایت نکرد می گوید جامعه روحانیت مبارز در قالب کارگروه‌های جامعتین نشست و دیدارهایی را با روحانی و دیگر نامزدهای ریاست‌جمهوری داشته است، از طرف دیگر یکی از علل حمایت نکردن جامعه روحانیت مبارز از روحانی این بود، که وی خودش در این نشست‌ها اعلام کرد که می‌خواهد در انتخابات استقلال داشته باشد. همچنین بیانیه آیت الله مهدوی کنی دبیر کل جامعه روحانیت مبارز و رئیس خبرگان رهبری به طور حتم نشان‌دهنده سیاست و تفکر اعضای این جامعه در قبال روحانی بود.

در شرایطی که جامعه روحانیت مبارز در انتخابات ریاست جمهوری به صورت رسمی از روحانی حمایت نکرد عده ای به خاطرعضویت وی درجامعه روحانیت  به عنوان اصلی ترین تشکل اصولگرایی،اصولگرایاران را پیروز انتخابات عنوان می کنند.

در همین رابطه سلیمی نمین گفته است اینکه گفته شود چون آقای حسن روحانی عضو جامعه روحانیت مبارز است، بنابراین اصولگرایان رای آوردند، سخن دقیق و پسندیده ای نیست.

در شرایطی که حسن روحانی از سال 88 تا کنون در نشست های جامعه روحانیت مبارز شرکت نکرده و جامعه روحانیت در انتخابات به صورت رسمی از روحانی حمایت نکرده است باید دید رابطه دولت یازدهم با جامعه روحانیت مبارز چگونه شکل خواهد گرفت.

/27295

 

منبع: خبرآنلاین