به گزارش خبرآنلاین، «این دولت هیچ تعهدی به هیچ حزب و جناحی ندارد» این سخن حسن روحانی رییس جمهور منتخب در اولین سخنرانی رسمی اش تیتر اصلی بسیاری از رسانههای مجازی و مکتوب طی روز گذشته و امروز بود. کاربران خبرآنلاین نیز در قالب کامنت به بیان دیدگاههای خود درباره این سخن رییس جمهور منتخب پرداخته اند. اظهاراتی که مهمترین بخش آن به سهم خواهی اصلاح طلبان از روحانی اشاره شده و به رییس جمهور هفتم هشدار داده شده است.
یک کاربر بی نام می گوید «قابل توجه دوستان اصلاح طلب که روحانی رو به نام خودشون سند زدن! امیدوارم عاقبت کار با روحانی آن نکنند که با هاشمی کردند در مجلس ششم.»
مهدی کاربر دیگر خبرآنلاین اما در پاسخ به این کامنت گفته است: «شما دوستان اصولگرا هم مطمئن باشید دوره فعلی گذشته و رئیس جمهور منتخب در مسیری که شباهت بیشتری به مسیر هاشمی و خاتمی دارد حرکت خواهد کرد. و مسیر هشت سال اخیر جایگاهی در دولت نخواهد داشت. بهترین راه برای پیروزی، قبول شکست و اشتباه است. اصولگرایان محترمی که می خواهند خودشان را گول بزنند و بگویند رای به روحانی رای به اصولگرایی و دوری از اصلاح طلبی بوده خودشان را برای شکستی بزرگتر آماده می کنند. پس تا جایی که می توانید در این فکر و تخیل بمانید.»
محمد نیز واکنشی مشابه مهدی نشان داده و آورده است:«من فکر کنم منظور روحانی از آن گمانه زنیها اصولگراهایی هستن که قصد دارند با مصادره کردن روحانی به نفع خودشون توی کابینه جا باز کنند؛ خوشبختانه با وجودی که اصلاحاتی ها قبل انتخابات روحانی را کاندید خودشون اعلام کردن همچین رفتارهایی نکردن که این حرف روحانی بخواهد متوجه اونا باشه»
فرهاد هم می گوید« دقیقا منظور روحانی، گروه اصول گرایان فرصت طلب بود که در پی مصادره روحانی هستند. وگرنه اصلاح طلبان بارها اعلام کردند از روحانی سهم خواهی نمی کنند و خواستار مشی اعتدال هستند. ارجاعتون می دم به صحبت های عارف و سید محمد خاتمی.»
کاربر دیگری نیز بدون ذکر نام خود به هوشمندی روحانی اشاره کرده و آورده است« وقتی روحانی تو اولین پیامش از هاشمی و خاتمی تشکر میکنه یعنی میدونه با حمایت کیا رئیس جمهور شده و اینکه با وجود مجلس اصولگرا و... خب این کاملا مشخصه که روحانی نمیاد بگه حامیان اصلی من اصلاح طلبها بودند، یعنی فهم این نکته اینقدر سخته که متوجه نمیشید. در ضمن ما اصلاح طلب ها دنبال عزت کشور، اصلاح چیزهایی که تو این 8 سال خراب شد، پیشرفت درزمینه های اقتصادی، فرهنگی و... رساندن ایران به جایگاه واقعیش هستیم، نه دنبال قدرت. اگه تو کابینه جدید اصلاح طلبها نباشند و افراد باسواد و کاربلد باشند ما استقبال میکنیم ولی متاسفانه پیداکردن افراد با این شرایط در جناح اصولگرا بسیار سخته.»
کاربر دیگری نیز خطاب به اصولگرایان از تشکیل کابینه اصلاح طلب و برخی چهره ها چون ولایتی که او را اصولگرای اصلاح طلب دانسته می گوید «منظور روحانی شما دوستان اصولگرا بودید که تو بوق کرنا کردید روحانی اصولگراست و اصلاح طلبان رای نداشتند حتی گفتند هاشمی هم رای نداشته. برادر چشم و گوشاتونو باز کنید دوره این کارها گذشته زنده باد اصلاحات. تا چند روز دیگه که عارف شد معاون اول و 90 درصد کابینه اصلاح طلبها و بقیه اصولگراهای اصلاح طلب مثل ولایتی بودند برات روشن میشه»
در بحبوبه این بحث و جدل بین کاربران اما برخی کاربران نیز از در اعتدال وارد شده اند. کاربری می گوید« (شایسته ترین افراد از هر طرف و جناحی باشند البته به شرط اعتدال و میانه روی برمیگزیند. ) دقت کنید گفتند شرط اعتدال که توی افکار شما و دوستانتون نیست.»
کاربر بی نام دیگری نیز آورده است«من نه اصولگرا هستم نه اصلاح طلب. ولی یادم نرفته حرف هایی که اواخر دوره آقای خاتمی درباره آقای هاشمی زده شده. یادم نرفته اسم که همین مردم روی آقای خاتمی چه اسمی گذاشته بودن. مردم همونن. دوست عزیز حق با شماست.»
آرمان نیز می گوید«واقعا علت این که آقای روحانی رای بالا آورد به خاطر اعتدال گرایی ایشون بود و از قبل هم اعلام نکرده بود که جزو اصلاح طلبان و یا اصولگرایان است هر چند که خیلی از اصلاح طلبان خودشونو به اون میچسبونن.»
کاربر بی نام دیگری نیز گفته است« تجربه احمدی نژا د به ما آموخته که این جمله روحانی که تعهدی به حزب و جناحی ندارم خیلی خطرناکه...ای کاش تعهد می داشت تا دو سال دیگه بتونیم از کسی بازخواست کنیم یا نقد کنیم یا کاراشون قابل پیش بینی باشه...احمدی نژاد هم از همون اول گفت من تعهدی به هیچ حزبی ندارم...من اصولگرا هستم ولی ای کاش روحانی خودش را حزبی هرچند اصلاح طلب می دونست»
کاربر دیگری نیز می گوید«قابل توجه مردمی که فکر کردن با اومدن این آقا صاف رفتن به دوران خاتمی . بازم رو دست خوردید.»
مهدیار نیز اظهار می کند« قابل توجه آنهایی که فکر می کنن بعد از8 سال هنوز می توانند یکه تازی کنن! رای به روحانی رای به اعتدال بود ، معتدل اصولگرا یا اصلاح طلب . رای به روحانی بیزاری از تندروی و بی منطقی بود ؛ تندروی اصولگرا یا اصلاح طلب .»
ابراهیم اما در پاسخ به این کاربران گفته است« شما مشکلت اینه که هنوز اصلاح طلبی رو درک نکردی. مردم اصلاح طلب براشون اندیشه شخص مهمه و آقای روحانی حرف هایی میزد که مورد پسند مردم اصلاح طلب بود.بخاطر همین شعارشون ائتلاف عارف و روحانی بود. چون هردو رو فرد رو خواهان اصلاحات میدونستند. پس با اینکه عضویتی در هیچ گروه اصلاحاتی نداره، اما از دید ما یه اصلاحاتی واقعی است و ما تو این دوره همچین مردی رو میخواستیم.»
امین هم می گوید «این حرف ها فقط برای جلب نظر مجلس و تحریک نکردن اصولگراهاست.حالا وقتی کابینه معرفی شد می بینید که اکثر پست های مهم برای اصلاح طلب هاست و دست اصولگراها خالی میمونه.این سیاست نه با هیجان و سر و صدا کار کردن.»
مهدی کاربر دیگر خبرآنلاین گفته است«ضمن تبریک به دولت امید و اعتدال دکتر روحانی. برای دولت جدبد آرزوی موفقیت و پیرزوی می کنم. امیدوارم با توکل به خدا و حمایت بزرگان اصلاحات خاتمی و رفسنجانی و حمایت قاطع و میلیونی مردم ، کشور در مسیر رشد توسعه و تعالی قرار بگیرد . دیگر مردم تحمل شرایط بحرانی و نکبت باری که اصول گرایان برای مردم در طول این 8 سال به ارمغان اوردند را ندارند.»
کاربر بی نامی اما در پاسخ به مهدی پیروزی روحانی را قاطع ندانسته و آورده است« جناب مهدی تو خودت به زور یک نفری اونوقت چطور از طرف مردم نظر میدی . ضمنا 0.7 درصد (معادل 340 هزار رای ) پیروزی قاطعی نیست که اینقدر بخواهید تو بوق کنید و از اون با مزه تر اینه که امثال شما با چسبیدن به روحانی پز پیروزی میدهید.»
کاربر بی نامی اما به افراط گری های دوران خاتمی و احمدی نژاد اشاره داشته و می گوید« هیچ چیز بهتر از اعتدال نیست. واقعاً رفتارهای افراطی در دوران احمدی نژاد و خاتمی از سوی هر دو جناح کم نبوده اند و تنها مردم اند که از این بازی ها زجر می کشند. حرفهای تند و متعصبانه زدن از سوی هر دو جناح فقط موجب ناراحتی است.»
یک کاربر بی نام نوشته است:«آقای روحانی، توهین نباشد ولی من که اصلا شما را نمیشناختم. آقای خاتمی را میشناختم و آقای هاشمی را. این دو گفتند شما. ما هم گفتیم شما. پس نفرمایید وامدار هیچ گروهی یا شخصی نیستید. شما که به خاطر شناخت مردم از خود شما رای نیاوردید. شما به خاطر حمایت آن دو عزیز رای آوردید و انشاءالله که قدرشناس خواهید بود.»
/27220