از جمله اتفاقات ثابت هر سال افزایش گرانی در آستانه شب عید و ماه مبارک رمضان است که هر ساله با شدت هرچه بیشتر با آن برخورد می​شود.

یک هفته قبل از رمضان
1. مدیر کل تامین مواد غذایی و مایتحاج ملت در وزارت امور گرسنگی و برازندگی گفت: مردم نگران نباشند انبار ها تا خرخره پر شده و ما هیچ مشکلی در تامین مایحتاج مردم نداریم. حتی در تامین «ما یح نه تاج» یا همان «نایحتاج» مردم هم مشکلی نداریم! وی افزود: اینقدر در انبارها کالا ذخیره کردیم که دیگر جا برای ذخیره نداریم و سفارش وارادت انبار خالی از چین را داده​ایم.

2. رییس کل امور نظارت و برخورد با دهن کجی به دولت و بی محلی به نرخ​های مصوب گفت: امسال با کسی شوخی نداریم و به شدت برخورد می​کنیم. وی افزود: به جون مادرم اگر گران فروشی در هر جایی دیده شود، هم با صنف مورد نظر و هم با فرد خاطی طوری برخورد می​کنیم که هیچوقت فراموش نکند. وی افزود: بالغ بر 430 هزار بازرس به صورت شبانه روزی در تهران و 730هزار بازرس در کل کشور بر حسن انجام کار نظارت می​کنند تا مردم با خیال راحت فقط روزه بگیرند و نگران نان و ماست سفره سحر و افطار نباشند.

روز سوم ماه رمضان:

1. مدیر کل تامین مواد غذایی و مایتحاج ملت در وزارت امور گرسنگی و برازندگی گفت: دست​هایی در کار است تا بازار را دچار نوسان کند که البته کاری از پیش نخواهند برد. وی افزود: افزایش قیمت​ها حبابی است و به زودی با کاهش قیمت و ثبات آن روبرو خواهیم شد. مردم نگران نباشند، همه چی داریم هیچ مشکلی هم نیست. وی تاکید کرد: افزایش قیمت به هر اندازه​ای خلاف قانون است و کسی حق تغییر قیمت ندارد.

2. رییس کل امور نظارت و برخورد با دهن کجی به دولت و بی محلی به نرخ​های مصوب گفت: تا روز دوم بازرسی​ها 11هزار واحد صنفی جریمه شدند و 123 نفر هم پرونده​شان در حال ارسال به مراجع قضایی است. وی افزود: مردم با خیال راحت خرید کنند و هرجا تخلفی دیدن به ما زنگ بزنند ما طرف رو پشت و رو می​کنیم.

یک روز بعد از پایان ماه رمضان و افزایش 25 درصدی همه چیز تا پایان ماه:

- مدیر کل تامین مواد غذایی و مایتحاج ملت در وزارت امور گرسنگی و برازندگی گفت: گرانی​های اخیر به خاطر کمبود مواد غذایی و کالاهای مورد نیاز نبود بلکه ضعف سیستم​های نظارتی باعث شد مردم شکم گرسنه روزه بگیرند و با آب افطار کنند. انبارهای ما همچنان تا خرخره پر هستند و هیچ نگرانی برای شب عید وجود ندارد.

- رییس کل امور نظارت و برخورد با دهن کجی به دولت و بی محلی به نرخ​های مصوب گفت: ماه رمضان سختی بود و ما بیش از 3 میلیون برگ جریمه صادر کردیم که خب این یک رکورد تازه در امر بازرسی بود. وی افزود: مشکل بازار امسال کمبود مواد غذایی بود که مسئولان امر باید فکر این حجم خرید و کاهش میزان دارایی انبارها را می​کردند. وی تاکید کرد: به مردم فشارهایی وارد شد که باید در آینده شاهد آن نباشیم.

 

خبر ویژه:

یک عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی در واکنش به افزایش 15 درصدی قیمت شیر گفت: به هیچ وجه راضی به افزایش قیمت نیستیم. این آرزوی ماست که در هیچ زمینه‌ای افزایش قیمت نداشته باشیم. او با این حال افزایش قیمت در آستانه ماه رمضان را غیرمنطقی دانست و گفت: اینکه چرا در شروع ماه رمضان این اتفاق افتاده جای بحث دارد چون می‌توانست از قبل اتفاق بیفتد.

سوال:

اولا که ما هم راضی به این همه زحمت عضو هیئت رییسه کمیسیون کشاورزی نیستیم. به خدا راضی نیستیم که ایشان از افزایش قیمت راضی نیستند. اصلا نگران سلامتی ایشون هستیم که نکند این همه فشار باعث ایجاد بیماری و یا زبانم لال سکته قلبی - مغزی - فکری شود.

ثانیا ایشان آرزوهایشان را باید در لیلةالرغائب عنوان می​کردند و الان زمانش گذشته و آرزو اصطلاحا بر باد رفته!

ثاثلا اگر افزایش قیمت در زمانی غیر از شروع ماه رمضان اتفاق می​افتاد، منطقی بود؟ شما که راضی به افزایش قیمت نبودید حالا چی شد که می فرمایید می​توانست از قبل اتفاق بیافتد؟

رابعا حتما پیگیری کنید ببینید این چه وضعی است؟ هم شما راضی نبودید و قیمت ها را افزایش دادند و هم اینکه در شروع ماه رمضان که جای بحث دارد این اتفاق رخ داده. به نظر ما اگر از گزاره «دشمنی با شما و یا تخریب وجهه شما» فاکتور بگیریم، کار کار انگلیسه!

 

واکنش رسانه ملی: (بیست و سی)
خبر اول: شاخص بورس بازهم رکورد شکست. امروز شاخص معاملات در بازار بورس از مرز 70هزار گذشت. این بی سابقه ترین شاخص در کل دنیا و در تمام سال​های کاری بورس در کشور است.

گزارشی ببینید از وضع بورس در لندن:

صدای خبرنگار: اینجا تالار بورس لندن است! تعداد مگس​های حاضر در این تالار بیشتر از کارگزاران و بورس بازان است. وضعیت به قدری وخیم است که مدیر بورس لندن می​گوید: ما اصلا راضی نیستیم. نمی​دانیم چه کنیم! داریم بدبخت می​شویم.

یک کارگزار بورس: واقعا تاسف آوره. از صبح تا حالا فقط تونستم سه تا مگس شکار کنم. همه شاخص ها رو به آسفالته.

یک مردم عادی: بورس خیلی خاک بر سر شده. هر روز بدتر از دیروز. من واقعا شرمنده خانواده​ام هستم. کاش ملکه خودش اینجا بود و این همه مگس رو می​دید. ما واقعا داریم در منجلاب بی پولی و سقوط غرق می​شیم.

یک خریدار: ما خیلی بدبختیم. ما اصلا بورس نمی​فهمیم چیه؟ اگر می فهمیدیم که مث ایران بورس مان در بدترین شرایط اقتصادی کشور دائم رکورد می​شکست. کاش می شد به ایران بروم و در بورس آنجا سرمایه گذاری کنم. اینجا به خاک سیاه نشستم.

صدای خبرنگار: پروفسور اینستال آنتی​ویروسال اما حرفهای دیگری دارد: بورس لندن قرن هاست که مرده و مسئولان اقتصادی بریتانیا باید بپذیرند که دیگر جایی در میان اقتصاد جهانی ندارند. اگر با همین وضع پیش بریم، ما از شدت فلاکت مستعمره یکی از کشورهای آسیایی خواهیم شد.

*

(با پخش موسیقی تاثیر گذار): مصر در دره فروپاشی...مردم چرا اینطوری کردند؟ مرسی چرا ورپرید؟ آیا مصر هم بدبخت شده است؟ اصولا چرا مصری ها روز خوش نمی توانند بینند؟ مرسی چطوری یه دفعه اینطوری شد؟ کارشناسان و تحلیلگران سیاسی ایرانی و خارجی پاسخ می​دهند. گفتگوی ویژه خبری. شبکه دو سیما

 

 

 

 

محسن حدادی

6060