به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور ایران در این نشست که در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد گفت: در ابتدا مایلم از همه خبرنگاران محترم داخلی و خارجی که در این دو ماه اخیر در انعکاس اخبار مربوط به انتخابات خرداد سال 1392 پیروزی های مردم، شادمانی های ملت ایران، و امید و اعتماد به وجود آمده را به خوبی به جامعه منعکس کنم به ویژه رسانه ملی، که تلاش های فراوانی در این زمینه داشته و به ویژه دو روز تاریخی تنفیذ و تحلیف از همگی صمیمانه متشکر هستم و از حضور همه شما در این کنفرانس خبری سپاسگذارم.
وی ادامه داد: پیشاپیش عید سعید فطر و همچنین روز 17 مرداد روز خبرنگار را خدمت حضار محترم تبریک می گویم.
روحانی با بیان این که انتخابات خرداد 92 از لحاظ داخلی نشانگر فرایند تثبیت شده دموکراسی و تعمیق پویایی سیاسی در ایران بود، گفت: همچنین از لحاظ خارجی رویکرد اعتدال و عقلانیت پیام روشنی را برای همه جهانیان داشت که عزم ملت ایران تعامل عزتمندانه با جهان و پیگیری منافع و مصالح کشور است.
وی ادامه داد: هدف اینجانب در اولین روزهای شروع مسئولیت از دعوت اصحاب رسانه و وفای به عهدم بود. من در دوران تبلیغات انتخاباتی و پس از آن به مردم وعده دادم دولت آینده دولت پاسخگو خواهد بود و با شفافیت عمل خواهد کرد.
روحانی تاکید کرد: بر اساس وعده ام مستمر با مردم عزیز کشورم سخن خواهم گفت. از پیشرفت ها، عملکردها، موفقیت ها و از کاستی ها و کمک و حمایت مردم ایران تا آنجا که لازم باشد عذرخواهی از مردم بزرگوار میهن عزیزمان سخن می گویم.
وی افزود: ای دولت بعد از امید به حق هیچ سرمایه ای بالاتر از مردم ندارد. امید این دولت به حمایت مردم و همکاری مستمر مردم بزرگوار و فهیم ایران است. دولت بدون حمایت مردم هیچگاه نمی تواند به اهداف بلند خود دست یابد.
وی با بیان این که رسانه ها و مطبوعات می توانند رابطه بسیار خوبی را میان دولت و مردم برقرار کنند و نظرات دولت را به مردم و مردم را به دولت منعکس نمایند، گفت: بعد از پیروزی ملت در انتخابات 24 خرداد دو وظیفه اساسی بر دوش اینجانب بود. وظیفه اول تهیه خط و مشی و برنامه کلی برای دولت تدبیر و امید بود و به همین دلیل کمیته ها و کارگروه هایی را برای بررسی شرایط کشور و شرایط حتی منطقه و جهان در حدی که به مسائل داخلی ما مرتبط بود تعیین کردم که در نهایت منجر به تدوین برنامه دولت شد.
روحانی افزود: وظیفه دوم تعیین تیم های اجرایی برای شناسایی و معرفی افراد ذی صلاح برای عضویت در کابینه دولت تدبیر و امید بود. برای این کار تمام افراد شناخته شده و افرادی که در معرض چنین مسئولیت بزرگی می توانستند قرار بگیرند با کمک صاحبنظران، نمایندگان مجلس، متخصصان، انجمن ها، دانشگاه ها و تمام نظراتی که از طریق ایمیل، فکس نامه ها و یا پیام های مختلف به این کمیته ها می رسید افراد را مورد بررسی قرار می دادند و در برخی از موارد از افراد دعوت می کردند و با آنها گفت و گو می کردند.
وی ادامه داد: در نتیجه 4 کمیته موجود در مجموع با مشارکت 500 نخبه و صاحب نظر و با صرف وقت حدود بیش از 6 هزار ساعت نتایج هم برنامه های و هم بررسی افراد را در اختیار بنده قرار دادند و مجددا با مشاوران بررسی شد و نهایت تلاش ما این بود که در اولین فرصت ممکن افراد مورد نظر برای کابینه در اختیار مجلس قرار بگیرد.
رئیس جمهور تصریح کرد: مبنای ما شایستگی اخلاقی و انقلاب، تجربه، تخصص و دانش لازم برای مسئولیت و همچنین توان کار گروهی در دولت بود.
روحانی تاکید کرد: به همین دلیل ترکیب کابینه مجموعه ای است که می تواند برای تحقق برنامه دولت و اهداف دولت به صورت هماهنگ و یکپارچه عمل کند. البته مجلس شورای اسلامی دارای اختیارات قانونی برای بررسی و در نهایت رای اعتماد خواهد بود. بنای ما بر همکاری با مجلس شورای اسلامی و در کل با قوای سه گانه است.
وی با بیان این که خوشحالم اعلام کنم برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران علاوه بر نشاط و امیدی که در داخل کشور در سایه حضور حماسه آفرین مردم در این انتخابات به وجود آمد تعامل سازنده با منطقه و جهان نیز آغاز شد، گفت: در مراسم تحلیف 55 هیات بلند پایه از منطقه و از جهان در این مراسم شرکت کردند.
رئیس جمهور گفت: مهم تر آن که من با بسیاری از سران که در این دو روز ملاقات کردم می گفتند انتخابات ایران شور و شعفی در میان ملت ما هم ایجاد کرده است و این برای من بسیار حائز اهمیت و جالب توجه بود. مسئولان کشورهای منطقه می گفتند در 24 خرداد در منطقه امید صلح و آشتی و ثبات در منطقه آغاز شد و این نشانگر عظمت ملت ایران، تاثیر این نظام پر برکت و جایگاه ایران اسلامی در منطقه و در جهان است.
/27295