به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، رئیس جمهور در بخش پایانی سخنان خود از هر یک از وزرای پیشنهادیش برای کابینه یازدهم تک تک یاد کرد و گفت: برای وزارت اقتصاد دکتر طیبنیا را با توجه به ابعاد مدیریت ایشان انتخاب کردم. دکتر واعظی تخصص دانشگاهی در وزارت ارتباطات دارد و سابقه مدیریت در مخابرات دارد و توانایی بین المللی کافی دارد.
وی افزود: حجت الاسلام علوی برای وزارت اطلاعات معرفی شد که آشنایی من با ایشان در دوره مجلس شورای اسلامی بود و در مجلس خبرگان که عضو کمیسیون سیاسی بوده و قدرت مدیریت کافی و آشنایی از اطلاعات کشور دارند و مورد وثوق بنده و همه کسانی است که باید بر این امر مهم وثوق کنند.
روحانی در تشریح ویژگیهای وزیر بهداشت خود گفت: با اصرار از آقای هاشمی خواستیم که این مسئولیت را بپذیرند. ایشان سابقه طولانی جهادی و جبههای دارند و در جامعه پزشکی شناخته شده اند. در وزارت دادگستری هم حجت الاسلام پورمحمدی این مسئولیت را پذیرفتند و من از حضور ایشان خوشحال شدم. نه فقط به خاطر اینکه هماهنگ کننده هر سه قوه خواهند بود، بلکه برای انکه در مبارزه با فساد هم به دولت کمک می کنند.
وی از سابقه آشنایی خود با دهقان از دوره جنگ و جبهه یاد کرد و ادامه داد: برای وزارت صنعت هم مهندس نعمت زاده را انتخاب کردم که به حق فردی شایسته در بخش صنعت هستند و نشاط جدید را در این بخش خواهند آفرید. در بخش فرهنگ هم جناب آقای جنتی مد نظر قرار گرفت که از فعالان در انقلاب بود و به فرهنگ اسلامی و ایرانی اشراف دارد.
رئیس جمهور از رحمانی فضلی وزیر پیشنهادی کشور هم به جهت سابقه مدیریتی استانی اش یاد کرد که هم با فرهنگ آشناست و هم با دید اقتصادی می تواند به شرایط استانها توجه کند. او همچنین به کردی و آذری هم سخن می گوید و فارسی اش هم به همان اندازه خوب است و نشان دهنده آشنایی وی با اقوام است.
او از معرفی چیت چیان برای وزارت نیرو هم یاد کرد که توجه جدی ای به وضعیت آب در کشور دارد.
به گفته وی، بهترین شخصیتی که می توانست مسئولیت وزارت خارجه را بر عهده بگیرد، دکتر ظریف است. از زمان دفاع مقدس، قطعنامه 598 تا کنون، مهارت وی در مذاکرات بین المللی و اطلاعاتش از خط رهبری قابل توجه است.
وی از حجتی وزیر پیشنهادی جهاد کشاورزی هم یاد کرد که متواضعانه از ابتدا کسان دیگری را به جای خودش برای این وزارتخانه معرفی کرده بوده.
روحانی سپس به وزارت آموزش و پرورش پرداخت و نجفی را شخصیت علمی، پژوهشی و برنامه ریز خواند که محبوبیتی بالا در میان فرهنگیان دارد، درک عمیقی از آموزش و پرورش و مسائل عمومی کشور دارد و دغدغه فرهنگیان را می داند. او می داند که معلم دلخسته نمی تواند فرزندان با نشاطی را تحویل جامعه بدهد. او تجربه سیاست گذار یو برنامه ریزی کلان کشور را دارد و متعهد به انقلاب و نظام و رهبر انقلاب است.
روحانی با بیان اینکه شرط اولیه همه وزرایش تعهد، تخصص، قانونمداری و توجه به نظرات مقام معظم رهبری بوده است، از نجفی هم به عنوان یکی از همین متعهدین یاد کرد و در دفاع از وزیر پیشنهادی علوم از میلی منفرد به عنوان فردی مورد اعتماد دانشگاهیان، معتدل و مدیر یاد کرد و گفت: ایشان شخصیتی معتدل است که می تواند فضای دانشگاه ها را آرام نگه دارد. او از افرادی است که اگرچه تفکر اصلاح طلبانه دارد اما در اجرا همیشه مستقل و فراجناحی عمل کرده و در چارچوب نظام، دستورات رهبری را مد نظر قرار داده. البته من با اصلاح طلب یا اصولگرا بودن فردی مشکلی ندارم و همه باید در دولت آینده اعتدال گرا باشند.
«برای وزارت تعاون وزیری را معرفی کرده ام که هم فقر را حس کرده باشد و هم سال ها امنیت ملی را لمس کرده باشد و پیوند اقتصاد و اجتماع را بداند». این توصیف روحانی از علی ربیعی وزیر پیشنهادی کار و تعاون بود. به گفته وی، ربیعی بی تردید می تواند این وزارتخانه را در چارچوب برنامه های دولت اداره کند.
به گفته وی، آخوندی که برای وزارت راه و شهرسازی انتخاب شده، هم دارای دانش مهندسی است و هم دارای دانش اقتصادی و توسعه اجتماعی. از این رو در بحث آمایش سرزمینی موفق خواهد بود. تمرکز گرایی و پرهیز از پایتخت سالاری هم در برنامه های وی است.او با انجمن های حرفه ای و تخصصی هم هماهنگ است. او جهادگری با سابقه جهاد و رزمندگی است و به حقوق شهروندی توجه دارد. او این شهامت را دارد که در همان سالهای حساس در حضور رهبری بگوید که در انتخابات ایران نه تنها تقلب نشده بلکه اساسا امکان تقلب در انتخابات ایران وجود ندارد.
روحانی در تشریح ویژگیهای وزیر نفت خود نیز گفت: شرایط زندگی مردم با این وزارتخانه پیوند خورده و دشمن تحریم خود را بر این وزارتخانه گسترش داده است. جایگاه این وزارتخانه یگانه است و نگاه ما به آن نیز باید یگانه باشد. چرا که سیاست خارجه و اقتصاد ما به این وزارتخانه وابسته است. در این وزارتخانه به یک مرد کهنه کار نیاز داشتیم. برای همین با وسواس در این زمینه بررسی کردم و همه متخصصین و صاحب نظران نفتی، زنگنه را شایستهترین فرد برای این وزارتخانه دانستند. اگر دوره مسئولیت وی را با دوره های دیگر وزرا در وزارت نفت مقایسه کنید پی به توانمندی او خواهید برد. مقایسه وضعیت پارس جنوبی در دوره مدیریت وی و پس از آن به تنهایی کافی است!
رئیس جمهور خطاب به مردم ادامه داد: بنده به عنوان منتخب شما اعلام می کنم که فردی بهتر از زنگنه برای ان وزارتخانه نمی شناسم. حتی اگر دو هفته این وزارتخانه با سرپرست اداره شود، برای این وزارتخانه و منافع ملی کشور ضرر دارد. من از دوره جنگ با مهندس زنگنه آشنا هستم. پرونده وی را دنبال کرده ام. او فردی پاکدست است. در بحث کرسنت هم اولین کسی که ایراد گرفت،من بودم. در جریان امور مراحل بعدی آن هم هستم. زنگنه مهندسی پاکدست و مفید و بهترین گزینه برای این وزارتخانه استراتژیک است.
وی سپس به وزارت ورزش و جوانان رسید و سلطانیفر را فردی فعال خواند که مدتی جانشین مسئول ورزش کشور بوده و فردی شایسته برای بر عهده گرفتن وزارتخانه ای است که از لحاظ غرور ملی، سیاست دیپلماتیک و ورزش همگانی مهم است. به گفته وی سلطانی فر بهترین فرد برای این وزارتخانه است.
ادامه دارد...
/2929