رییس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه مجلس در راستای همکاری با دولت است، افزود: رای اعتماد مجلس به 15 وزیر نشان می‌دهد که مجلس قصد دارد تا کابینه هر چه زودتر کار خود را آغاز کند.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست خبری بعد از پایان جلسه رای اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت یازدهم ضمن تشکر از رسانه‌ها به خاطر پوشش اخبار در چند روز اخیر گفت: از رسانه‌ها تشکر می‌کنم مساله به این مهمی را به خوبی پوشش داده‌اند و انعکاس خوبی از مذاکرات داخل مجلس داده شد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه این مطلب افزود: مذاکرات در مجلس جدی و یک امر تصنعی نبود.

لاریجانی تصریح کرد کشور ما در سطح بسیار خوبی قرار دارد و نمایندگان با آمادگی خوبی این مسائل را مطرح می‌کردند.

وی ادامه داد: قوا از هم مستقل هستند اما هر کدام در جای خود دارای وظایفی بوده و در این چهار روز نمایندگان با جدیت موضوعات را دنبال کردند.

لاریجانی تصریح کرد: امیدواریم در این شرایط حساس کشور که مسائل بین‌المللی و اقتصادی در وضعیت مهمی قرار دارد، نتایج برای سرنوشت کشور مفید باشد.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: کاوشی که نمایندگان در بررسی هیات وزیران و رای آنها داشتند نشان داد که نمایندگان در مسائل اقتصادی حساسیت بسیار دارند. کمااینکه 15 نفر از وزرا که رای آوردند در حوزه‌های اقتصادی هستند.

وی تصریح کرد: سه وزیر که موفق به کسب رای اعتماد نشدند نیز در حوزه‌های علمی، فرهنگی و ورزشی بودند که البته این مساله نشان از دقت نظر نمایندگان در این حوزه‌ها دارد.

لاریجانی با اشاره به اینکه وزیر آموزش و پرورش با اختلاف یک رای موفق به کسب رای اعتماد نشد، تصریح کرد: نمایندگان مجلس می‌خواهند افراد قوی را برای تمام حوزه‌ها انتخاب کنند و البته عدم کسب رای اعتماد این سه وزیر نشان از دقت نظر نمایندگان دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نگاه مجلس نگاه همکاری با دولت است افزود: رای اعتماد مجلس به 15 وزیر نشان می‌دهد که مجلس قصد دارد تا کابینه هر چه زودتر کار خود را آغاز کند.

قانون اساسی تکلیف وزارتخانه‌هایی که وزیر آنها رای اعتماد کسب نکرده را مشخص کرده است

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص تعیین تکلیف برای وزارتخانه‌هایی که وزرای آنها موفق به کسب رای اعتماد نشده‌اند، گفت: قانون اساسی وضعیت وزارتخانه‌هایی را که وزیر آنها رای اعتماد نمی‌آورد مشخص کرده است و باید برای آنها سرپرست گذاشته شود تا در فرصت مناسبی فردی انتخاب و به مجلس معرفی شود تا همین پروسه به طور مجدد برای رای اعتماد به وی طی شود.

وی ادامه داد: دست رئیس‌جمهور برای انتخاب یک فرد به منظور سرپرستی وزارتخانه باز است اما به نظر من هر اندازه که بتواند فردی را انتخاب کند که به وزیری که می‌خواهد معرفی کند، نزدیک‌تر باشد اقدام‌ درست‌تر و بهتر است.

لاریجانی همچنین تاکید کرد بر اساس قانون اساسی خود رئیس‌جمهور نمی‌تواند سرپرست وزارتخانه باشد.

مسائل داخلی مصر و لبنان نشان از تلاش برای اختلاف‌افکنی بین امت اسلام است

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر ارزیابی از انفجارهای اخیر لبنان و مسائل داخلی مصر گفت: حوادث مصر و لبنان بسیار دردآور است و نشان از مجموعه‌ای از مسائل پیچیده که از مدت‌ها پیش سرمایه‌گذاری بر آن صورت گرفته است که برخی از آنها در منطقه به نتیجه رسیده است.

وی ادامه داد: هدف این کارها اختلاف‌افکنی در بین امت اسلام و سایش توان این امت است.

لاریجانی درباره حجم بالای کشتار در مصر نیز تاکید کرد: خسارت زیادی به این کشور بزرگ با جایگاه کانونی که در عالم اسلام دارد، وارد شده که نگرانی‌ها را زیاد می‌کند.

وی افزود: ارتش مصر باید توجه بیشتری داشته باشد که اینگونه مقابله کردن آثار درازمدت زیان‌آوری دارد و سیاستمداران نیز گفت‌وگوهای درونی را شروع کنند و بدانند که قدرت‌های جهانی دنبال حل مشکل آنها نیستند.

لاریجانی ضمن محکوم کردن حوادث لبنان نیز تاکید کرد: حوادث لبنان نشان می‌دهد که کشورهای زورگوی غربی کارهایی می‌کنند تا بین امت اسلامی اختلاف بیاندازند. به خصوص حزب‌الله که پیکره رشید مقابله با صهیونیست‌ها است.

وی تصریح کرد: حزب‌الله نیروی قوی‌ای است و این گونه مسائل نشان می‌دهد که این رفتارها به خاطر نگرانی است که از حیات سیاسی این نیروها پیدا کرده‌اند.

رئیس مجلس شورای اسلامی حزب‌الله را سرمایه بزرگ امت اسلامی خواند و گفت: این رفتارها نشان‌دهنده تخریب‌هایی درون امت اسلامی است که باید با تزبینی مورد توجه سیاستمداران قرار بگیرد.

لاریجانی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در انتقاد به پخش نامه‌هایی له یا علیه وزرا در جلسات رای اعتماد بدون هماهنگی با هیات‌رئیسه مجلس و خلاف آیین‌نامه بودن این اقدام گفت: نامه‌هایی که توزیع شد توسط هیات رئیسه امضا نشده بود و البته از نظر آیین‌نامه هر نامه‌ای که می‌خواهد توزیع شود باید به دست هیات‌رئیسه برسد و بعد از کسب اجازه توزیع گردد.

عدم کسب رای اعتماد سه وزیر تاثیری در افق تعامل دولت و مجلس نمی‌گذارد

رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص پیش‌بینی تعامل دولت و مجلس با توجه به رد سه نفر از وزرای پیشنهادی رئیس‌جمهور جدید گفت: تصور این نیست که این دست از مسائل تاثیری در روابط قوا داشته باشد.

وی ادامه داد: در سطح دولت و مجلس این بلوغ سیاسی وجود دارد که ساختار دموکراتیک در کشور اقتضا می‌کند که هر بخشی کار مطالعاتی و کاوش خود را به طور مستقل انجام دهد.

لاریجانی تصریح کرد: به طور معمول در انتخاب هیات وزیران این بحث‌ها در مجلس انجام می‌شد و البته گاهی بیشتر و گاهی کمتر نیز بود اما به هر حال افرادی مورد قبول واقع نمی‌شدند و این موضوع غیرطبیعی نیست.

وی افزود: مجلس به 15 نفر از 18 نفر کابینه رای داد و این مساله نشان از گرایش مثبت مجلس برای حل مشکل به خصوص در حوزه‌های اقتصادی دارد که بیانگر دغدغه‌های مجلس برای مشکلات اقتصادی است.

لاریجانی با بیان اینکه اختلاف نظر در هر گزینشی طبیعی است تصریح کرد: در این که در نظر نمایندگان ممکن است اطلاعاتی از بیرون تاثیرگذار باشد، چندان غیرطبیعی نیست و ما از کسانی که اطلاعاتی داشته‌اند و به مجلس ارائه داده‌اند، تشکر می کنیم.

وی ادامه داد: من فکر می‌کنم مجلس باید در مورد هر وزیر اقناع می‌شد تا بتواند رای دهد به حقیقت نیز دقیق بررسی شد و ما فشاری از بیرون حس نکردیم.

لاریجانی تاکید کرد: ممکن است برخی اقدامات رسانه‌ای انجام شده باشد اما تاثیری در رای نمایندگان ندارد. چراکه آنها از یک ظرفیت سیاسی خوب برخوردار هستند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص جلسه سران سه قوه نیز تصریح کرد: حدود 2 هفته قبل نیز سران سه قوه با هم جلسه‌ای داشتند اما برخی از جلسات علنی نمی‌شود.

وی ادامه داد: امیدوارم جلسات سران به زودی کار رسمی خود را به صورت مرتب شروع کنند و بحثی نیز مطرح شده است تا هفته آینده جلسات به طور رسمی شروع شود و فکر می‌کنم این اقبال از طرف سران سه قوه برای تشکیل جلسات وجود دارد.

لاریجانی در خصوص حضور روسای قوا در جلسات مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: در مورد بحث ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی این مسئله خیلی خوب است که جلسه با حضور سران قوا برگزار شود.

/2727

منبع: خبرآنلاین