حامد بهداد می‌گوید رفتار او انعکاس جامعه است و اگر جامعه عصبانی باشد او هم عصبانی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین، جمعه شب حامد بهداد بازیگر سینما و تلویزیون مهمان برنامه تلویزیونی «هفت» بود.

محود گبرلو مجری برنامه ابتدا به 40 ساله شدن بهداد اشاره کرد و پرسید در این‌مورد چه احساسی دارد که بهداد در پاسخ گفت: «امیدوارم خداوند هر چه بیشتر به من بصیرت بدهد.»

بهداد درباره همکاری با تعدادی از فیلمسازان بزرگ تاریخ سینمای ایران از جمله داریوش مهرجویی و مسعود کیمیایی، گفت: «کار کردن با این بزرگان برای من به این معنی است که بخشی از آرزو‌هایم متجلی شده است. وقتی در دوران دانشجویی فیلم‌های آن‌ها را می‌دیدم دوست داشتم با آن‌ها کار کنم تا دیده شوم و مهم‌تر اینکه دوران شاگردی هنوز تمام نشده است.»

در ادامه برنامه، گبرلو به رابطه بهداد با منتقدان و نقدهای که درباره او نوشته شده اشاره کرد و از او درباره پرخاش کردن به منتقدان پرسید که بهداد در پاسخ گفت: «این‌طور نیست که شما می‌گویید، شما می‌خواهید من را وارد این بحث بکنید و من حتما به پرسش شما پاسخ می‌دهم و سعی می‌کنم خودم را خوب تشریح کنم، اما قبل از آن عرض تبریک دارم خدمت رئیس جمهور جدید آقای حسن روحانی. می‌خواستم از این فرصت استفاده کنم و از طرف جامعه سینمایی به وزرا و ایشان و به خصوص وزیر ارشاد شادباش بگویم. باید بگویم که جناب آقای رئیس جمهور، جامعه سینمایی و هنرمندان توقعی از شما دارند و این انتظار آن‌ها بی‌جا نیست.»

او ادامه داد: «متاسفانه فضایی در این چند سال تولید شد که پر از سوءتفاهم است. بین خانه سینما و ارشاد یا اتحادیه اتفاقاتی افتاد. امیدوارم با پادرمیانی مردان پخته و با بصیرت این سو تفاهم‌ها بر طرف شود. معتقدم بخشی از این سو تفاهم‌ها اقتصادی است. اگر خون تازه‌ای در رگ‌های سینما وارد شود، این‌قدر دوستان به هم نمی‌پرند. باید در این سینما فیلم ساخته شود و هر جناحی باید فرصت گفت‌و‌گو داشته باشد.»

بازیگر فیلم سینمایی «سعادت‌آباد» افزود: «به نظر من هر جناحی از هر سمت‌و‌سویی باید با جناح مقابل به گفت‌و‌گو بنشیند. البته فکر می‌کنم جماعت سینماگر و هنرمند این جنبه را دارند که با هم گفت‌و‌گو کنند و فرهنگ گفت‌و‌گو کردن در جامعه را هنرمندان رواج دهند. ما سعی می‌کنیم تحمل‌مان را بالا ببریم.»

او ادامه داد: «من اهل گفت‌و‌گو هستم. بر این باور هستم که آدم موفقی هستم و میزان زیادی از توفیقم را از صدقه سر امام رضا (ع) از بابت گفت‌و‌گو و تحلیل و آنالیز به دست می‌آورم. من بازیگری نیستم که در یک فیلم دیالوگ‌هایم را بگویم و بروم و باید حتما در مورد نقش و دیالوگ‌ها با کارگردان و فیلمنامه نویس بحث کنم.»

بهداد بار دیگر با پرسش گبرلو مبنی بر بحث‌هایی که با منتقدان داشته مواجه شد و گفت: «بر این باور هستم هیچ کس از نقد مصون نیست. حتی خود منتقد هر روز باید در مورد خودش به پردازش جدیدی برسد. منتقد هم مثل هنرمند مصونیت ندارد و باید خودش را ارزیابی کند. اگر توهین و قضاوت کار بدی است این اتفاق شامل حال منتقد هم می‌شود.»

بازیگر فیلم سینمایی «روز سوم» ادامه داد: «من فقط به خاطر احترام به شما و مردم این پرسش را بی‌پاسخ نمی‌گذارم. وقتی در یک برنامه فرهنگی مثل «هفت» گفته می‌شود از این ساعت تا این ساعت به نقد فیلم مهرجویی پرداخته می‌شود، همه دوستداران سینما منتظر نقد این فیلم هستند. حتی اگر منتقدان نظر بدی نسبت به فیلم دارند باید نظرشان را در اختیار مردم بگذارند، نه اینکه در مورد فیلم هیچ حرفی نزنند. واقعا در شان کسی مثل مهرجویی است که با او این‌طور برخورد شود؟ وقتی این کار از طرف منتقد انجام می‌شود اسمش لودگی است. ما بچه نیستیم و مفهوم این رفتار‌ها را خوب درک می‌کنم. ما به زبانی رسیدیم که در یک رسانه ملی می‌توانیم به گفت‌و‌گو بنشینیم.»

او در پاسخ به این پرسش که چرا در مقابل نقد معمولا واکنش‌های تندی نشان می‌دهد، گفت: «من انعکاس جامعه خودم هستم. اگر جامعه عصبانی است من هم هستم. در دهه‌ای که من مشغول به کار شدم عکس العملی از جامعه خودم را در شخصیت‌هایی که بازی می‌کردم، آوردم. دوست دارم در این دوره جهان لطیف‌تری داشته باشیم تا انعکاس فیلم‌های ما از این جامعه منجر به اتفاق‌های خوبی شود؛ ارتباط مردم با سینما بیشتر شود، نه اینکه مثل امروز سینما تبدیل به یک صنعت ورشکسته شود.»

بهداد ادامه داد: «من خیلی خودم را دوست دارم و خوشحالم در این جهان حضور دارم. فکر می‌کنم به هنرمند و انسان شدن نزدیک می‌شم و از این اتفاق شگفت زده هستم.»

او در ادامه در پاسخ به این پرسش که برای انتخاب شخصیت‌ها چه فاکتور‌هایی را در نظر می‌گیرد، گفت: «زندگی آدرس‌های متنوعی به آدم می‌دهد. با کمی هوش، تحصیلات و مطالعه می‌توان شخصیت‌ها را آنالیز کرد و فیلمنامه خودش مثل یک نقشه تو را به مقصد راهنمایی می‌کند.»

 

بهداد درباره همکاری جدیدش با منوچهر هادی گفت: «خیلی از کارکردن با او لذت می‌برم. تا پیش از این او را به خوبی نمی‌شناختم. او را آدم باهوشی می‌بینم که با سینما مخلص برخورد می‌کند. خیلی درباره بازیگری، حرکت‌های دوربین و روانشاسی شخصیت‌ها وسواس دارد و وقتی فیلمنامه را خواندم از آن لذت بردم.»

او در مورد همکاریش با وحید موسائیان در فیلم «فرزند چهارم» نیز گفت: «ممکن است یک بار پیش بیاید که آفریقا را ببینی. سرزمین عجیبی بود. از طرفی بحرانی که در سومالی اتفاق افتاد می‌توانست کمک زیادی به دانش اجتماعی من کند. از نقشم در این فیلم راضی هستم.»

بازیگر فیلم «جرم» در پاسخ به این پرسش که آیا برنامه‌ای برای حضور در پروژه‌های خارجی دارد یا خیر، با کنایه گفت: «حالا ما بتوانم نظر منتقدان داخلی را جلب کنیم، به خارجی‌ها هم می‌رسیم!»

او به تاثیر جوایز در ادامه فعالیت‌هایش اشاره کرد و گفت: «به هر حال جوایز اهمیت دارد و لذت‌بخش است. وقتی برق چشمان دوستانت و نتیجه زحماتت را می‌بینی انرژی خوبی می‌گیری، اما از جایی به بعد دوست داری در یک اثر خوب حضور داشته باشی. جوایز مثل چراغ راهند. امروز دوست دارم خدمت کنم و با آگاهی تدریس کنم و تجربیاتم را به نسل بعد منتقل کنم.»

بازیگر فیلم «نارنجی‌پوش» افزود: «من به خاطر وجود خودم مغرورم. هر انسانی موظف است بخاطر وجود خودش خوشحال باشد. من سپاسگزارم که این فیض به من عنایت شده که بتوانم کار هنری انجام بدهم.»

بهداد با اشاره به نظرسنجی برنامه «هفت» درمورد اینکه بین فیلم‌های «جرم»، «نارنجی‌پوش»، «سعادت‌آباد»، «روز سوم» و «هفت دقیقه تا پاییز» کدامیک از فیلم‌هایش را می‌پسندد، گفت: «همه آن‌ها را خوب بازی کردم، اما «سعادت آباد» را به دلیل اینکه شخصیت را خوب متوجه شدم و یک فرد دروغگو را درست پیدا کردم، دوستش دارم. این شخصیت را دیده بودم و درکش کرده بودم. فکر کردم در اجرا کمی بار طنز فیلم را بالا ببرم و از طرف دیگر با تحلیلی که روی شخصیت با مازیار میری انجام دادم این شخصیت را دوست دارم. این فیلم اجرای خوب من است.»

او در مورد حضور در فیلم «چه خوبه که برگشتی» گفـت: «من داریوش مهرجویی را قربانی سانسور می‌دانم. نفس فیلمسازان نسل اول ما را سانسور تا حدی بریده است.»

بهداد در مورد تاثیر آموزشگاه‌های سینمایی در تربیت بازیگر گفت: «صد البته اگر آموزشگاه آقای سمندریان باشد اتفاق بهتر است.‌ای کاش استاد زنده بود.»

او در پاسخ به این پرسش که آیا درست است که یک بازیگر هم زمان در چند پروژه حضور داشته باشد گفت: «در دورانی که دانشجو بودم و درس می‌خواندم فکر می‌کردم کار درستی نیست، اما الان فکر می‌کنم این روش غلط هم نیست. زمانی که ایده‌آلیست بودم فکر می‌کردم باید به یک نقش نزدیک بشوی و به ان ورود کنی و بعد به نقش بعد نزدیک شوی.»

بازیگر فیلم «هفت دقیقه تا پاییز» ادامه داد: «وقتی سینما مریض است، اوضاع اقتصادی هم مریض است. نظام باید به ما اعتماد بیشتری کند همین موضوع باعث می‌شود بیشتر با هم گفت‌و‌گو کنیم و بودجه‌های بهتری تصویب شود. این اتفاق با تزریق امید، ثروت و اقتصاد بهتر متجلی می‌شود.»

او در مورد سمت‌و‌سویی که هنر بازیگری در پیش دارد گفت: «نمی‌توانم همه چیز را تاسف بر انگیز ارزیابی کنم. همانطور که بعد از انقلاب جنگ شد، تورم آمد، رشد هم بود. نمی‌شود همه چیز را بد ارزیابی کرد. اگر به آن‌ها نگاه نکنیم، همان‌ها با ما قهر می‌کنند. این موضوع بر می‌گردد با برخورد وزارت ارشاد با فیلمنامه نویسان. اگر برخورد خوبی انجام شود رنگ آمیزی شخصیت‌ها متنوع‌تر خواهد شد. برای بازیگر هم اتفاق مطلوب‌تری خواهد افتاد.»

بهداد در پایان گفت: «آرزوی سلامتی برای همه دارم. امیدوارم همه دوستان فیلم بسازند و دوستان چپی و راستی با هم گفت‌و‌گو کنند. آرزو دارم صف‌های سینما دوباره طولانی شود و مردم با سینما آشتی کنند.»

58247

منبع: خبرآنلاین