نسرین وزیری: به جز آیتالله اکبر هاشمی رفسنجانی که وزیر اطلاعات خود را در هر دو دولتش حفظ کرد، دیگر روسای جمهور در هر دولت خود وزیر اطلاعات متفاوتی داشتهاند. از این رو علی فلاحیان با سابقه هشت سال حضور در راس وزارت اطلاعات، بیشترین سابقه حضور در این جایگاه را به نسبت همتایان خود دارد.
اگرچه در تمامی دولتها ماموریت وزیر اطلاعات با پایان دولت، خاتمه مییافت اما در دو دولت محمود احمدینژاد وزرای اطلاعات روند متفاوتی را شاهد بودند. چه آنکه خبر برکناری غلامحسین محسنیاژهای تنها چند روز پیش از پایان عمر دولت نهم منتشر شد و از آنجا که حذف وی منجر به رای گیری مجدد برای کل کابینه نهم میشد، او در سمتش ماندگار شد تا عمر آن دولت به سر برسد و حیدر مصلحی جانشین وی در دولت دهم شود. او نیز روزهای پرحاشیهای را پشت سر گذاشت. چه آنکه ناگهان در فروردین سال 90 از سوی رئیس جمهور برکنار شد ولی در کمتر از یک روز با مخالفت رهبر معظم انقلاب با برکناری وی، به کرسی وزارت بازگشت و ماجرای 11 روز خانه نشینی معروف احمدینژاد رقم خورد.
در دولت یازدهم سیدمحمود علوی کلیددار وزارتخانه امنیتی دولت شده است که نخستین وزیر آن محمد محمدیریشهری بود. بر اساس جدول ذیل که به مقایسه آرای وزرای اطلاعات در 11 دولت پرداخته است، قربانعلی دری نجفآبادی بیشترین رای اعتماد را از نمایندگان مجلس برای حضور در جایگاه وزیر اطلاعات کسب کرده و سید محمود علوی با کسب 227 رای پس از وی در رتبه دوم قرار دارد.
او اولویتش در وزارت اطلاعات را امنیت دانسته {اینجا} و بیطرفی نسبت به جریانات سیاسی کشور و اعتمادسازی عمومی و افزایش منزلت اجتماعی وزارت اطلاعات را در برنامه خود برای اداره این وزارتخانه در دستور کار دارد.
گفتنی است تعداد نمایندگان مجلس تا دوره هفتم 270 نفر بوده و پس از آن به 290 نفر افزایش یافته است.
172929