از ابتدای پیروزی دکتر حسن روحانی در انتخابات یازدهم نگرانی هایی از باب سابقه پررنگ وی در حوزه های امنیتی (۲۴ سال عضویت در شورای عالی امنیت ملی، ۲۰ سال حضور در کمیسیون امینتی مجلس، مسئولیت پدافند هوایی در دوران جنگ) وجود داشت و این نگرانی را حضور برخی چهره های شناخته شده امنیتی در کنار ایشان تشدید می کرد.
با معرفی کابینه مشخص شد که این نگرانی ها بیجا نبوده و درصد قابل توجهی از اعضای دولت یازدهم را افرادی شکل می دهند که همه یا بخشی از سوابق شان در نهادهای امنیتی بوده است؛چهره هایی چون علی ربیعی (اطلاعات نخست وزیری - معاون وزارت اطلاعات - شورای عالی امنیت ملی)، مصطفی پورمحمدی (معاون و قائم مقام وزارت اطلاعات)، علی جنتی (معاون امنیتی وزارت کشور)، حمید چیت چیان (واحد اطلاعات سپاه)، عباس احمد آخوندی (معاون امنیتی وزارت کشور) عبدالرضا رحمانی فضلی (شورای عالی امنیت ملی) و حسین دهقان (سپاه لبنان).
با این حال گویا سریال حضور امنیتی ها در دولت پایانی ندارد و تازه اول ماجراست.
ابتدا روحانی کلید سرپرستی وزارت خانه تخصصی و مهم ورزش و جوانان را به رضا صالحی امیری سپرد. تنها سابقه اجرایی صالحی امیری معاونت وزارت اطلاعات بوده که در چند سال اخیر با خروج از وزارت به تدریس در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات مشغول بوده است.
اما زنگنه وزیر پر حرف و حدیث نفت هم که خودش علی الظاهر سابقه امنیتی ندارد از این خیل عقب نماند و در همان روز اول سید رحیم عقیق را بعنوان مدیرکل ارزیابی عملکرد و بازرسی نفت منصوب کرد. عقیق که سابقه ای دراز در وزارت اطلاعات و دادستانی دارد در دوران وزارت محسنی اژه ای معاون پارلمانی وزارت اطلاعات بود.
اما بی شک شناخته شده ترین نیروی اطلاعاتی دولت اعتدال علی ربیعی معروف به عباد است . ربیعی هم در همین روزهای محدود حضور در ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی علیرضا رشیدی معاون باسابقه و اسبق امنیت وزارت اطلاعات را بعنوان قائم مقام خود برگزید .
1717