به گزارش خبرآنلاین، بازار کتاب با نزدیک شدن به فصل بازگشایی مدارس و دانشگاهها دارد کمی رونق میگیرد و در این میان همچنان راسته کتابفروشان در خیابانهای انقلاب و کریمخان، بیشتر مورد توجه اهل کتاب است. با این حال شهر کتاب مرکزی که دیگر در تهران به پاتوقی برای اهالی فرهنگ تبدیل شده نیز این روزها شلوغ شده و کتابهای متنوعی هم هر هفته در این پاتوق پرفروش میشوند. اگرچه بسیاری معتقدند کتابهایی که نویسندگان و مترجمانشان مشهورترند، معمولا فروش اولیه تضمینشدهای دارند. البته وقتی میگوییم فروش اولیه، منظورمان همان اتکایی است که مخاطب از پیش به نامهای شناخته شده دارد و چه بسا پس از مواجهه با اثر، اعتمادش سست شود و استقبال از کتاب را در همان هفتههای ابتدایی متوقف کند.
این هفته در میان تازههایی که در فروشگاه مرکزی شهرکتاب از فروش خوبی هم برخوردارند، دو مجموعه شعر از سیدعلی صالحی و یغما گلرویی، رمانی از دن براون، گفتگویی با داریوش مهرجویی و رمان ابوتراب خسروی مورد استقبال واقع شدند که شرح مختصری از این کتابها را در ادامه می خوانید.
باران برای تو میبارد
یغما گلرویی که او را بیشتر با ترانههایش میشناسیم، حالا با یک مجموعه شعر تازه بازگشته و بازار کتابهای شعری را رونق داده است. محتوای شعرهای یغما خیلی نزدیک به دغدغههایی است که در ترانههایش دنبال کردهایم. عشق مضمون اصلی شعرهای این دفتر است. او به موضوعات تنهایی، گذر عمر، خاطرات و دنیای پر از مکافات نیز پرداخته و با تصویرگرایی خاصی که جزو شگرد و سبک ادبی اوست، آنها را به اتفاقات و شخصیتهای روز پیوند زده است. «باران برای تو میبارد» در ۲۴۶ صفحه از سوی انتشارات نگاه منتشر شده است.
مهرجویی؛ کارنامه چهل ساله
خیلیها معتقدند پس از «سنتوری» - و به قول بعضیها پس از «مهمان مامان» - مهرجویی دیگر آن مهرجویی سابق نیست و فیلمهایش ازهم گسیخته و شلخته شدهاند. اما او که کارش را از دهه ۵۰ شروع کرد و در دهههای ۶۰ و ۷۰ جزو کارگردانهای بزرگ سینمای ایران بود، تعدادی از ماندگارترین فیلمها را در تاریخ سینمای کشور برجا گذاشت. این کتاب شامل گفتگوی مانی حقیقی با داریوش مهرجویی درباره کارنامه ۴۰ ساله این فیلمساز است. مانی حقیقی خود کارگردان، فیلمنامهنویس و دانش آموخته فلسفه است و از این جهت قرابتهای زیادی با پیشینه و روش مهرجویی در فیلمسازی دارد. در این کتاب به ریشه یابی تفکر کارگردان فیلمهای هامون، بانو، مهمان مامان، پری و... پرداخته شده است. ویژگی مهم کتاب در این است که گفتگوی انجام شده، نه به قصد انتشار متوالی در جراید بلکه با انگیزه تهیه کتاب انجام شده و از این جهت، دارای پیوستگی و استحکام روایی است. کتاب را نشر مرکز در ۳۵۱ صفحه منتشر کرده است.
ملکان عذاب
«ملکان عذاب» که مدت زیادی در انتظار کسب مجوز از وزارت ارشاد بود، داستانی همسو با دغدغههای سابق ابوتراب خسروی دارد، با این تفاوت که اینبار روایت نویسنده به یک رمان کلاسیک نزدیک شده است. داستان کتاب، داستان صوفیان و خانقاه و خانههای سنتی است. نقد و واکاوی سنت، در رمانی که خوانش آن برای خواننده عادی کتاب نیز جذاب و گیراست، به خوبی در اثر نشسته است. پرفروش شدن این رمان ربطی به آشفته بازار کتاب و فقدان رمان خوب فارسی در این روزها ندارد. با خواندن چند صفحه ابتدایی کتاب، چیرهدستی و سختکوشی نویسنده در نوشتن رمان بر خواننده آشکار میشود و نوید خواندن یک اثر قدرتمند و خوشخوان را به او میدهد. «ملکان عذاب» را نشر ثالث در ۳۵۴ صفحه منتشر کرده است.
دوزخ
روی جلد این کتاب، نام نویسنده جلوتر از نام کتاب به چشمتان میخورد. دلیلش هم این است که او دن براون، نویسنده رمانهای «کد داوینچی» و «نماد گمشده» است. «دوزخ» که به تازگی با ترجمه مهرداد وثوقی در ۶۲۲ صفحه از سوی نشر افراز منتشر شده، با همان سبک و سیاقی که از دن براون سراغ داریم نوشته شده است. اطلاعات و اشراف نویسنده در مورد ادبیات کلاسیک و فرهنگ دوران گذشته، در این اثر نیز نمود قابل توجهی دارد. او در این رمان با دستمایه قرار دادن «کمدی الهی» دانته و الهام از بخش «دوزخ» آن، ماجرایی پرکشش را روایت کرده و خواننده را به دوران عهد باستان میبرد. بدون شک کتاب برای کسانی که روابط بینامتنی رمان را دریابند، جذابتر خواهد بود.
پنهانی چند شعر عاشقانه برای دو سه نفر
در سالهای گذشته، کمتر پیش آمده که کتابهای سیدعلی صالحی در میان آثار شعری پرفروش نباشد. صالحی این روزها هم با کتاب «پنهانی چند شعر عاشقانه برای دو سه نفر» مورد اقبال قرار گرفته است؛ کتابی حاوی اشعاری که مثل همه شعرهای صالحی از امید و زندگی میگوید، از سادگی و عاشقی، و از دعوت به صلح و آرامش. شاعر در ابتدای کتاب، چند صفحه از خود و گذشتهاش نیز گفته است. او در این نوشتار زبان شاعرانه و خاطرهنگارانه دارد و به قول خودش، داستانی نقل کرده از من گذشته شاعر. این کتاب را انتشارات نگاه در ۱۸۲ صفحه منتشر کرده است.
6060