67 درصد اظهارات رئیس جمهور در نخستین گفت وگوی تلویزیونی با مردم درباره مسائل اقتصادی بود.

رضا الیاسی: نخستین گفت وگوی تلویزیونی حجت الاسلام حسن روحانی با مردم در شرایطی شب گذشته پس از حدود 40 روز از آغاز دوران ریاست جمهوری یازدهم برگزار شد که پیش از آن اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور اعلام کرده بود نتایج بررسی ها برای اجرای برنامه 100 روزه دولت توسط رئیس جمهور از تلویزیون اعلام می شود.

پس از قطعی شدن زمان نخستین گفت وگوی تلویزیونی رئیس جمهور یا مردم، کاربران خبرگزاری خبرآنلاین سوالات خود از رئیس جمهور را در قالب کامنت به ثبت رساندند و بر همین اساس بیشتر مطالبات کاربران خبرآنلاین از رئیس جمهور حول محور برنامه​های اقتصادی بود.

به طوری که 69.8 درصد سوالات کاربران خبرآنلاین درباره مسائل اقتصادی، 24.3 درصد سوالات درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی، 1.6 درصد درباره مسائل سیاسی و 4.3 درصد درباره مسائل سیاست خارجی بود.{اینجا}

این در شرایطی بود که نخستین گفت وگوی زنده حجت الاسلام حسن روحانی با مردم درباره مسائل اقتصادی و سیاست خارجی بود و در این گفت وگوی اظهارنظری درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی مطرح نشد.

گفت وگوی شب گذشته روحانی به مردم را می توان به دو بخش تقسیم کرد که بخش نخست به مسائل اقتصادی و بخش دوم به مسائل سیاست خارجی اختصاص داشت. رشد اقتصادی، تورم، بودجه، رونق اقتصادی، حل مشکلات کشاورزی، هدفمندی یارانه​ها، رونق کسب و کار و حل مشکلات واردات از جمله مهم​ترین محورهای اظهارات بخش نخست سخنان رئیس جمهور بود.

اما در بخش دوم این گفت و گو، روحانی درباره سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران سخن گفت. سفرهای دیپلماتیک آتی، پرونده هسته ای ایران، موضوع سوریه، مقابله با سلاح های شیمیایی و شرایط حساس منطقه و خاورمیانه، محورهای سخنان رئیس جمهور بود که شب گذشته از رسانه ملی پخش شد.

در جدول زیر محورهای اظهارات اقتصادی رئیس جمهور آمده است:

موضوع

اظهارنظر

رشد اقتصادی

مرکز آمار میزان رشد اقتصادی را منفی 5.4 درصد اعلام کرده و بانک مرکزی رقم این موضوع را در ارتباط با شش ماهه اول بدون احتساب نفت منفی 2.2 درصد اعلام کرده است.

بودجه

اصلاحیه بودجه‌ای که دولت به مجلس داده میزان رقم بودجه 150 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است و اگر تمام این رقم تصویب شود 60 هزار میلیارد تومان کمتر از رقم 210 هزار میلیارد تومانی است که قبلا پیش‌بینی شده است.

رونق اقتصادی

در اولین جلسه دولت از ستاد اقتصادی خواسته می‌شود طی 15 روز طرحی را ارائه کند که موانع رونق اقتصادی و راه حل‌های کوتاه مدت آن ارائه شود، نام این طرح را باید طرح رونق اقتصادی برای کوتاه‌مدت بگذاریم.

گشایش ال سی و حل مشکلات بانکی

رقم اعتبارات اسنادی از 10 درصد تا 135 درصد افزایش یافت که این امر مانع بزرگی برای تولید شد. ما در طرح اقتصادیمان مطرح کردیم که بانک‌ها برنامه‌ریزی کنند تا رقم اعتبارات اسنادی حداکثر تا 30 درصد افزایش یابد. این طرح را در این هفته به بانک ابلاغ کرده‌ایم.

حل مشکل ترخیص کالاهای اساسی

یکی از مصوبات دولت این بود که اگر واردکنندگان برای حقوق ورودی کالا به گمرک بدهکار بودند، گمرک به اندازه بدهکاری آن‌ها کالاها را نگه دارد و بقیه آن را آزاد کند. البته برای دارو تسهیلات بیشتری قائل هستیم.

رونق فضای کسب و کار

آیین‌نامه‌های اجرایی قانون محیط کار که در سال 90 در مجلس شورای اسلامی تصویب شده هنوز تهیه نشده است و در این مصوبه آمده است که ظرف دو ماه این آیین‌نامه‌ها تهیه شود.

بخش خصوصی

ما با مسئولان بخش خصوصی جلسه‌ای برگزار کردیم و تلاش دولت این است که همه تسهیلات لازم را در اختیار بخش خصوصی قرار دهد.در این مورد معاونت برنامه‌ریزی با دستگاه‌های مربوطه باید تمام بدهی دولت را تقدیم کند و راه تسویه حساب ظرف دو ماه مشخص شود.

توسعه میادین نفت و گاز

وزیر نفت به ما قول داده است تا پایان سال بتواند روزانه 30 میلیون متر مکعب به تولید گاز افزوده شود. تصمیم این است که تولید نفت را به چهار میلیون بشکه برسانیم.

کشاورزی

قیمت تضمینی محصولات اساسی باید روشن شود و باید سود قابل قبول در این رابطه وجود داشته باشد.

هدفمندی یارانه ها

ما تا پایان سال هدفمندی یارانه‌ها را به همین صورت کنونی اجرا خواهیم کرد و برای اجرای مرحله دوم نیز ما در حال آسیب‌شناسی مرحله اول و بررسی مقدمات مرحله دوم اجرای قانون هدفمندکردن یارانه‌ها هستیم.

محور اظهارات رئیس جمهور در حوزه سیاست خارجی نیز در جدول زیر آمده است:

محور

اظهارات

سفرهای دیپلماتیک آتی

اولین سفر خارجی من شرکت در اجلاس سازمان همکاری شانگهای در قرقیزستان خواهد بود که من پنج‌شنبه عازم این سفر خواهم بود. در این سفر ملاقات با رییس‌جمهور روسیه و چین اهمیت زیادی دارد.

دبیرکل سازمان ملل برای سفر به نیویورک از من دعوت کرده است و حضور من در این اجلاس و سخنرانی من و اعلام مواضع دولت جدید از اهمیت زیادی برخوردار است.

پرونده هسته ای و مذاکره با 5+1

در مسأله هسته‌ای باید بازی برد - برد را پیگیری کنیم، طبیعی است کسی که بازنده باشد تحمل نمی‌کند و کار را ادامه نمی‌دهد. پس برای ادامه کار و برای بازی برد برد آمده‌ایم که شروع کار در نیویورک خواهد بود و وزیر خارجه ملاقات‌هایی را با وزرای مربوطه خواهد داشت و بنده هم ملاقات‌هایی را با برخی وزرای 1+5 که درخواست داده‌اند، خواهم داشت.

1+5 از ما خواسته که مذاکرات را آغاز کنیم و من به عنوان اولین قدم مشخص کردم که مسئول مذاکره‌کننده با 1+5، وزارت امور خارجه است. در واقع ما مقدمات این مذاکرات را آماده کردیم و برای گفت‌وگوی جدی با دنیا آماده‌ایم.

شرایط منطقه، خاورمیانه و شمال آفریقا

منطقه خاورمیانه همیشه حساس بوده است و الان حساس‌تر است، منطقه با دو مشکل که دشمنان منطقه آفریده‌اند مواجه است؛ اول مشکلات اختلافات طایفه‌گری که در منطقه وجود دارد و دوم مشکل تروریسم که کم کم دامنه بسیاری از کشورها را خواهد گرفت.

موضوع سوریه

سوریه برای منطقه در خط مقدم مقاومت است و در سوریه شرایط به جنگ داخلی تبدیل شده است.

در سوریه شاهد طایفه‌گری، افراطگری، تروریسم و مداخله خارجی هستیم، بهانه اخیری که آمریکا و حامیانش شروع کرده‌اند، مسئله شیمیایی است که البته ما به طور قاطع استفاده از سلاح شیمیایی را در هر کشوری محکوم می‌کنیم، اما شاهدیم که به این بهانه می‌خواهند در سوریه مداخله کنند.

اگر این جنگ آغاز شود، آثار مخربی به همراه خواهد داشت و موضوع خطرناکی است. از سوی دیگر، اول از همه دامن کسانی را می‌گیرد که شروع‌کننده جنگ بودند.

همان‌طور که قبلا نیز گفتیم، ما حمایت‌های نوع دوستانه خود به مردم سوریه را انجام می‌دهیم.

مقابله با سلاح های شیمیایی

ما با سلاح‌های شیمیایی مخالفیم و معتقدیم کل منطقه باید عاری از سلاح‌های شیمیایی شود. جمهوری اسلامی ایران به معاهده منع سلاح‌های شیمیایی پیوسته است و معتقدیم که کشورهای منطقه نیز باید به این معاهده بپیوندند.

با توجه به جداول فوق، رئیس جمهور در 15 محور سخنان خود را مطرح کرده است که 10 محور آن مربوط به حوزه اقتصادی و 5 محور نیز مربوط به حوزه سیاست خارجی بوده است.

مشروح سخنان رئیس جمهور در نخستین گفت وگوی تلویزیونی با مردم را اینجا مطالعه فرمایید.

/29295

 

منبع: خبرآنلاین