نسرین وزیری: روزگاری که تب وبلاگ نویسی بالا گرفته بود و حضور در شبکههای اجتماعی و مجازی گل کرده بود برخی چهرههای دولت اصلاحات نیز به این جمع پیوستند. از محمدعلی ابطحی گرفته تا عطاءالله مهاجرانی که به همراه همسرش جمیله کدیور وبلاگهای فعالی داشته و دارند. عکسهای معاون رئیس دولت اصلاحات که عموما با موبایل وی گرفته میشد و برخی داستانهای کوتاه وزیر ارشاد اسبق از پربینندهترین مطالب صفحات وبلاگ آنها میشد.
تفاوت دولتمردان خاتمی و روحانی در عضویت در فضای مجازی در این است که عموما پس از ورود مردان دولت اصلاحات به این فضا، مانعی به نام «فیلتر» ایجاد شد اما مردان دولت روحانی پس از گسترش «فیلتر»ها و در نوردیدن مرزهای فیس بوک و توییتر، وارد این فضا شدند. با این حال ارتباط چهره به چهره با دولتمردان آنقدر با اقبال عمومی گسترده روبرو میشود که ابطحی با سابقه عضویتی چندین ساله در فیس بوک 4128 دوست در صفحه خود دارد و ظریف با عضویتی کوتاهتر از یک ماه رکورد 106040 کامنت و like را در صفحه خود گنجانده است.
در هفتهای که گذشت، صفحهای به نام «دولت تدبیر و امید» هم در فیس بوک ایجاد شد. صفحهای که 18 عضو فعال داشت و اغلب وزرای کابینه در نخستین روز راه اندازی آن مطالبی را در آن منتشر کردند.{اینجا} اما بیژن زنگنه که ایجاد این صفحه به او نسبت داده شده بود، یک روز پس از ایجاد صفحه مذکور، آن را تکذیب کرد. در جوابیه وزارت نفت آمده بود: انتشار چنین اخباری که صحت آنها مورد تردید است و انتساب به مسئولان ارشد کشور مایه تعجب و سوظن است. {اینجا}
همزمان با بالا گرفتن تب فیس بوک در میان دولتمردان، این سوال که عضویت در فیس بوک جرم هست یا نه؟ در افکار عمومی جانی دوباره گرفت. سوالی که الهام امینزاده معاون حقوقی رئیس جمهور پاسخ به آن را به بررسی حقوقی منوط کرد اما پیش از آن کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه دست به کار شد و از بررسی محتوای صفحات وزرای دولیت یازدهم در شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک در کارگروه خبر داد. {اینجا} عبدالصمد خرمآبادی دبیر این کارگروه که به ایرنا گفته بود «تعداد مسوولان حاضر در فیسبوک معلوم نیست» در گفت و گویی با فارس نیز اظهار داشت: فیسبوک گستردهترین ابزار جمع آوری اطلاعات برای سازمانهای جاسوسی آمریکا و اسرائیل است. حال آنکه سخنگوی دستگاه قضا اعلام کرد: سخنگوی قوه قضاییه: اگر مصادیق مجرمانه فیس بوک رفع شود، رفع فیلتر می شود {اینجا}. {نظر رهبر معظم انقلاب، برخی مسئولین و افراد زیربط را در مورد عضویت و فعالیت در فیس بوک را نیز اینجا بخوانید}.
کار که به اینجا رسید کمیتهای در ریاست جمهوری درباره فیسبوک تشکیل شد. محمود واعظی وزیر ارتباطات از تشکیل این کمیته خبر داد و پاسخ به هر سوالی درباره تلاش دولت برای رفع فیلتر از فیس بوک و مشکل ایجاد صفحه برای وزرا از سوی دیگران بدون اطلاع شخص وزیر را منوط به نتایج بررسیهای این کمیته کرد. او در عین حال اظهار داشت: فیلترینگ کمیته خاص خود را دارد که در قوه قضائیه فعالیت میکند و ارتباطی با این قضیه ندارد، اما این کمیته در رابطه با فیسبوک فعالیت میکند.{اینجا}
عاقبت حضور دولتمردان روحانی در فیس بوک هرچه که باشد، اقبال عمومی به حضورشان در این فضا اثبات شده است. کما اینکه کاربران خبرآنلاین در یکی از نظرسنجیهای صورت گرفته در گروه سیاسی خبرآنلاین، اگرچه عموما نسبت به فیلتر بودن فیس بوک اعتراض دارند اما ارتباط نزدیک با مسئولان در این فضا با مردم را هم مقرون به صرفه و هم مفید خوانده اند {اینجا}.
/2929