به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حجت الاسلام حسن روحانی در نشست خبری خود در نیویورک در پاسخ به سوال دیگری که به روابط ایران با همسایگانش اشاره داشت، از اهمیت ویژه این ارتباط سخن گفت و با اشاره به دیدارهایش با مقامات کشورهای همسایه و منطقه در حاشیه اجلاس سازمان ملل، اضافه کرد: توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و توریسم از مهمترین محورهای مذاکرات ما بود. در حال حاضر روابط توریستی بسیار بالایی با عربستان و عراق داریم. ما به دنبال روابط صمیمانه تر با همسایگان است و این هدف را در دولتمان دنبال میکنیم. در مورد کل همسایگان و بویژه کشورهای عربی.
وی در پاسخ به سوال وال استریت ژورنال که به وضعیت اقتصادی ایران اشاره داشت از کاستیهای اقتصاد کشور سخن گفت و افزود: من قبل از ریاست جمهوری مسئولیت یک مرکز تحقیقاتی را داشتم و از بسیاری از آمار و ارقام بی خبر نبودم. یکی از مشکلاتی که در انتخابات نیز به آن اشاره کردم، مشکلات اقتصادی بود. پس از مسئولیت ریاست جمهوری بیشتر با این مشکلات آشنا شدم. به مردم قول دادم که بعد از 100 روز گزارشی از واقعیات کشور را ارائه دهم. دولت من متعهد است که همه آمار و ارقام را به صورت شفاف به اطلاع مردم برساند. این کار برای ایجاد اعتماد بیشتر میان مردم است. این کار برای برنامه ریزی بیشتر اقتصاددانان و سرمایه داران ضروری است.
روحانی ابراز امیدواری کرد که فواصل ارائه گزارشهای سخنگوی دولت به مردم کوتاهتر شود و گفت: اگر بخواهم خلاصه بگویم اینکه، آنچه امروز میبینم کمی بدتر از آن چیزی است که قبلا می دیدم و میگفتم. البته مشکلات اقتصادی ما قابل حل است. مردم ایران از دولت ما حمایت می کنند و ما با مشارکت مردم می توانیم هر مشکلی را حل کنیم. امید ما به مردم بیش از مشکلات است. بنابراین آینده ما روشن خواهد بود و مردم در رفاه و راحتی بیشتری خواهد بود.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره مذاکرات پیشینش با آژانس درباره فعالیتهای هستهای در اصفهان، نیز خاطرنشان کرد: من در هیچ مذاکرهای به اروپاییها تعهد نداده بودم که نیروگاه اصفهان را تکمیل نمیکنیم. ما هیچگاه راه فریب و مخفی کردن را انتخاب نکردیم. شفاف حرف زدیم و شفاف عمل کردیم و به آنچه که گفتهایم عمل خواهیم کرد. در این دولت هیچ موردی را نخواهید یافت که بر خلاف وعدههایمان عمل کنیم. ما به صراحت می گوییم که به معاهدات بین المللی و آژانس متعهدیم و شفاف خواهیم بود. ما به صراحت می گوییم که به دنبال بمب نیستیم و ساخت آن را برای خودمان و منطقه خطرناک می دانیم. ما به تمام معاهدات منع سلاح های اتمی پیوسته ایم و هرگز برخلاف آن عمل نکرده ایم. ما در مذاکراتمان به 1+5 می خواهیم نشان دهیم که ما به تعهداتمان پایبندیم و هر دو طرف به هم اعتماد می دهند. امیدوارم این دوره اعتماد دهی خیلی طولانی نشود.
این نشست ادامه دارد...
/2929