رئیس دفتر رئیس جمهور مهمان امشب گفت و گوی ویژه خبری بود.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین محمد نهاوندیان در برنامه گفت و گوی زنده خبری شبکه دو گفت:موج امید و اعتمادی که در فضای عمومی کشور ایجاد شده در حوزه اقتصاد هم نشاط ایجاد کرده است. یکی از دوستان از اتاق​های بازرگانی شهرستان​ها آمده بود و می گفت کسی به فکر تعدیل نیرو نیست. همه با امیدواری در حال بیرون آوردن طرح​های توسعه هستند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران همچنین گفت: الآن یک امید به نشاط اقتصادی کاملا احساس می شود. تغییر شرایط اقتصادی و رسیدن به اهداف سند چشم انداز موتور اصلی اش خود مردم است. همانگونه که در حماسه سیاسی مردم عمل کردند در حماسه اقتصادی هم همینطور است. خوشبختانه در 50 روز گذشته تصمیمات خوبی در این مسیر گرفته شده است. برخی از این تصمیمات از آرزوهای فعالان اقتصادی بود.
وی افزود: برخی می​گفتند که تحریم داخلی بیشتر از تحریم خارجی بود. البته تحریم​های خارجی هم باید از سر راه برداشته شود. دولت در هر دوجهت اقدام کرد. در سیاست داخلی همان مصوبه 35 بندی که در دولت بحث و تصویب شد که بعضی مهلت​های یک تا سه ماهه دارد برای اجرا گشایش ها خوبی برای فعالان اقتصادی ایجاد شد.

اهم سخنان رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه می​آید:

*یکی از مسایلی که واحدهای تولیدی داشتند مسایلشان با گمرک داشتند که مشکلات ترخیصی داشتند. به خاطر تغییر ناگهانی نرخ ارز بین بانک و مشتری اختلاف افتاده بود که با چه نرخی باید حساب کنند. تصمیم گرفتیم که کالاها ترخیص شود و بعد مشکل ارز را حل کنیم. در زمینه دارو چون خیلی سریع به بازار آماد مردم لمس کردند.  حالا کالاها به کارخانه​ها رفت و مردم ورود کالاها را تا یکی دو ماه دیگر شاهد خواهند بود. کنترل تورم تنها از طریق تولید امکان پذیر بود. چندین ماه کشتی​ها لنگرانداخته بودند تا ترخیص شوند اما این کار انجام نمی​شد.

*وقتی می​گویند همیشه حق با مشتری است درباره  دولت هم همین است. وقتی اکثریت یک صنفی می​گویند کار ما گیر است حتما مشکل دارند.

*یکی از مشکلات واحدهای تولیدی این بود که  قبلا با 10 درصد ارز مورد نیاز بانک​ها اعتبار می دادند اما با این قضایای ارز با 120 درصد بانک​ها طلب می​کردند. دولت مصوبه کرد و این مشکل را حل کرد.

* متاسفانه سرمایه گذاری کم شده است. وقتی سرمایه گذاری کم شده است  متاسفانه کار تولید نمی​شود. صندوق توسعه ملی موظف شده که ظرف یک ماه پاسخ متقاضیان سرمایه گذار را بدهد. برای اینکه تولید ملی افزایش پیدا کند به شرکت برق و نیرو و به شرکت نفت اجازه داده شده که تا 40 درصد  سرمایه گذاری کند تا بیشتر دولتی نشود. دولت نمی خواهد بخش دولتی را افزایش بدهد اما پشت بخش خصوصی ایستاده است.

* در مصوبه دولت بخش گردشگری را به عنوان صنعت پذیرفته است تا بتواند از اعتبارات بخش صنعت استفاده کند. کسانی آمده بودند اعتبار ارزی باز کرده بودند و بانک می گفت ریال بگیرند. دولت بانک مرکزی را موظف کرده این مشکل را حل کند.

* رویکرد اصلی دولت این بوده است که از حداکثر ظرفیت موجود استفاده کند که بخش خصوصی وارد بشود. اما دولت سعی کرده با یک دیپلماسی فعال مشکلات تحریم​ها را کاهش بدهد.

* برای انتقال وجوه بعضی کسانی که خدمات می دهند تا 15 درصد هزینه بر می​دارند. این هزینه را مصرف کننده نهایی می​دهد. مخالفان رفع تحریم دلالان تحریم هستند. آن کسانی که از شرایط تحریم سود می​برند از اقدامات حل تحریم خوششان نیاید و ممکن است سنگ اندازی کنند.

این گفت وگو همچنان ادامه دارد...

219219

 

 

منبع: خبرآنلاین