بسیاری در فضای رسانه ها از یکنواختی کنسرت ها مخصوصا خوانندگان پاپ انتقاد کردند و نبود خلاقیت باعث شد که بسیاری دیگر هیجان سابق برای رفتن به کنسرت را نداشته باشند.
داستان که بالا گرفت، چهرههای نامدار، با بیاعتنایی به این حرف و حدیثها بازهم رویه قبلی خود را در اجراهای زنده پیش گرفتند و برخی دیگر برای اینکه نشان دهند به شعور و فهم مخاطبشان احترام قائلند، با ترفندههای مختلف سعی کردند که برنامههایشان را دچار تحولات گستردهای کنند.
فرزاد فرزین یکی از آنهایی بود که به فکر خلاقیت افتاد تا کنسرتش را از تکرار نجات دهد. او که پیش از این هم بیشترین هزینهها را برای تزریق هیجان به برنامههایش خرج کرده (از طراحی دکور عظیم تا استفاده از بازیگران برای ورود به صحنه و...) این بار و بعد از به وجود آمدن این موج پرسروصدا تصمیم گرفت که اولین کنسرت 3D را در کشور برگزار کند.
3D MAPPING چی چی؟
شعار تبلیغاتی کنسرت فرزاد فرزین را در ابتدای انتشارش خیلیها متوجه نشدند. «اولین کنسرت 3D MAPPING در ایران و خاورمیانه». تیم کنسرتگذار برنامه اجازه نداشت جزئیات زیادی از این کنسرت در اختیار رسانهها قرار بدهد اما در همان روزهای ابتدایی یکی از تهیهکنندگان این برنامه در گفتوگویی کوتاه، درباره جزئیات برنامه توضیحاتی را ارائه کرد تا به هر حال مخاطبی که میخواهد به این برنامه بیاید و بلیت 100 هزار تومانی بخرد (بله! عدد را اشتباه نکردید) بداند که قرار است چه ببیند: 3D MAPPING تکنیکی است که در بسیاری از کنسرتهای چهرههای سرشناس جهانی تاکنون تجربه شده است. این تکنولوژی با چشم غیرمسلح هم قابل رؤیت است و فضاسازی و تصاویر روی دکور برنامه و دیوارهای سالن انجام میشود.
خلاقیت 70 میلیون تومانی
میگویند چیزی حدود 70 میلیون تومان، هزینه برگزاری کنسرتی با این تکنولوژی در ایران است. از هزینههای دکور غولپیکر برنامه بگیر تا هزینه افکتهای ویژه و ساخت زیرساختهای تصویری برنامه که یک گروه جوان ایرانی به کارگردانی آرش صالحی همهکاره بودند. هرچند گروه کارگردانی هنری برنامه هم در این بین سهم زیادی از عملی شدن پروژه داشتند. بخشی از این هزینه توسط خود فرزاد فرزین تأمین شده و بخشی دیگر نیز از سوی تهیهکنندگان و اسپانسرهای این برنامه پرداخت شد تا اولین کنسرت 3D ایران هفته گذشته روی صحنه برود.
محدودیتها باید برداشته شود
فرزاد فرزین که اجرای نخستین کنسرت 3D در ایران را هفته گذشته روی صحنه برد درباره این برنامه ادعاهای جالبی دارد و از طرف دیگر معتقد است اگر محدودیتهای عرصه موسیقی برداشته شود، چهرههای داخلی استعداد زیادی برای ارائه بهترین محصولات با بهترین کیفیت کاری را در مارکت داخلی دارند: «برای این کنسرت هزینه زیادی صورت گرفته بود و همه سعی ما بر این بود که بتوانیم اجرایی جدید را برای مخاطبان موسیقی داشته باشیم. اجرای این قبیل برنامهها، مستلزم برنامهریزیهای زیادی است که با همکاری دوستان تهیهکننده و کارگردان این بخش سعی مان این بود که بتوانیم بهترین خروجی را داشته باشیم.»
او ادامه داد: «به هر حال اولین تجربه اجراهایی این چنین در کشور بود و طبیعی بود که در روز اول برخی اشکالات را هم داشته باشیم ولی در اجرای شب دوم تقریباً همه چیز همانطوری بود که میخواستیم و همه دیدند که چقدر برای مردم جذاب و پرهیجان بود. مخاطبان موسیقی نشان داده اند که از سطح سواد بالایی در این بخش برخوردارند و میتوانند برنامهها و کنسرت را تجزیه و تحلیل کنند. با روند برخی اجراهایی که در داخل رواج پیدا کرده مخالفم و اعتقاد دارم باید به شعور مخاطب حاضر در سالن احترام گذاشت. باید خواننده و هر هنرمندی که روی سن میرود، بیشترین تلاشاش را برای محتوای برنامهاش خرج کند تا کسی ناراضی از سالن بیرون نرود یا با یک برنامه تکراری روبهرو نشود.»
فرزین گفت: «من اعتقاد دارم که اگر برخی محدودیتهای حوزه موسیقی برداشته شود، چهرههای داخلی بهترین استعداد را برای ارائه کارها و آثارشان دارند و از این طریق میتوانند به راحتی مخاطبان موسیقی را گیر اثار داخلی نمایند. خدا را شکر شرایط نسبت به گذشته خیلی بهتر شده و باتوجه به فضای امیدبخشی که به جامعه هنری کشور تزریق شده رفته رفته شاهد آثار و فعالیتهایی هستیم که قطعاً در آیندهای نه چندان دور میتواند بیشتر و بیشتر شکوفا شوند تا موسیقی کشور بتواند دوران بلوغ و اوج خود را تجربه کند.»
58301