چاپ دوم کتاب شگردهای خبرنویسی اثر حسن قربانی از سوی انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شد.

 نویسنده در «شگردهای خبرنویسی» واکنش های مختلف افراد به یک خبر واحد منتشر شده در رسانه های مختلف را بررسی کرده است.

ناشر در توضیح کتاب آورده است: «خبر نویسی مفهومی پیچیده و پنهان در عناصر کلاسیک خبرنویسی است که شناسایی و درک آن نیازمند تجربه و آگاهی است. در دنیای امروز نویسندگان خبر در شرایط عملیات روانی از این مفهوم پیچیده به گونه ای استفاده می کنند که بتوانند بدون آنکه مخاطب از نیت واقعی آنان آگاه شود بر ذهن او تاثیر بگذارند. همین مفهوم پیچیده در ظاهر به شکل یک خبر عادی جلوه می کند، اما از درون خود مفاهیمی را به ذهن مخاطب منتقل می کند که موجب می شود او نسبت به آنچه نویسنده می خواهد، واکنش مثبت نشان دهد. امروزه تعداد زیادی تکنیک و شیوه خبرنویسی مورد استفاده رسانه های ارتباطی است که مخاطبان را در دام شیوه های جذب مخاطب وسایل ارتباط جمعی گرفتار می کند.»

این اثر بررسی تکنیک های مختلف خبرنویسی است و تعداد زیادی از شگردهای خبرنویسی که جنبه عمومی تر و کاربردی تر دارند، معرفی می کند و معایب و محاسن آن ها مورد نقد قرار می دهد. نویسنده کتاب حاضر چگونگی نگارش، دسته بندی و چینش اطلاعات، شیوه های انتشار اخبار و عوامل موثر در واکنش افراد نسبت به خبری خاص را معرفی می کند.

در این کتاب شگردهایی خواهید یافت درباره این موضوعات و با هدف ایجاد این احساسات در خواننده: «پنهان‌سازی منبع خبر، برجسته‌سازی، خبرهای مقایسه ای، خبرهای تحلیلی، انتشار تکذیبیه ها، ایجاد شک، یادآوری هدفمند، برانگیختن عواطف، تکرار و تأیید در خبر، محک زدن، سکوت، انحراف، کنایه در خبر، تحریف در خبر، کلی‌بافی، اغراق، خبر مشکوک، خبر دروغین، تظاهر به بی‌طرفی در پخش خبر، ایجاد دشمن فرضی، جاسازی اطلاعات شخصی در خبر واقعی، اهانت، افترا، زهرگیری و زهرافزایی، شهدگیری و شهدافزایی، آگهی ها، اعتمادسازی، حذف بخشی از خبر برای ایجاد شایعه» و بسیاری نکات و شگردهای مثبت و منفی دیگر که با شناخت آنها گلوگاه های خبرنویسی را می‌توان شناخت.

این اثر در 275 صفحه و با قیمت 9هزار تومان در اختیار علاقمندان خبرنگار و دانشجویان ارتباطات و خبرنگاری قرار گرفته است.

6060

 

منبع: خبرآنلاین