عزل میرحسین موسوی از ریاست فرهنگستان هنر در فاصله سه‌ماه مانده تا پایان دوره ماموریت وی در این فرهنگستان، تفاسیر مختلفی را در پی داشته است.

به گزارش خبرآنلاین، برخی بر این باورند که عزل موسوی اگرچه با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده است اما چون او با حکم احمدی‌نژاد در این منسب جای گرفته بود، عزلش بی تاثیر از نظرات رئیس‌جمهور در این باره نیست. به عبارت دیگر برخی عزل موسوی را نوعی تسویه حساب سیاسی و انتخاباتی می‌دانند.  

اما در مقابل برخی دیگر موضعی متفاوت دارند. این دسته از افراد را می‌توان به دو دسته تقسیم کرد. نخست آنانکه به استناد نزدیکی به پایان دوره مدیریت موسوی این مساله را امری عادی تلقی می‌کنند. همچون محسن نریمان نماینده اصلاح طلب بابل. برخی دیگر هم این مساله را عامل فراق بال بیشتر موسوی و پرداختنش به مسائل سیاسی جامعه می دانند، همچون جمشید انصاری نماینده اصلاح‌طلب زنجان.

البته برخی دیگر در قالب حمایت از جایگاه دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی، معتقدند که تصمیم اتخاذ شده برای عزل موسوی سیاسی نبوده است. جواد آرین منش نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس از این دست نمایندگان است که می‌گوید:16 بیانیه صادر شده از سوی میرحسین موسوی موجب عزل وی از سمت ریاست فرهنگستان هنر شده است. چون او در بیانیه‌هایش نظام را زیر سوال برده است.

به گفته وی چنانچه قرار باشد کسی به عنوان مدیر یکی از بخش‌های زیرمجموعه شورای عالی انقلاب فرهنگی خدمت کند، باید به ولایت فقیه معتقد باشد. شورای عالی انقلاب فرهنگی در کنار تمام تغییراتی که همواره لحاظ می‌کرده است، میرحسین موسوی را نیز عزل کرده است. از این رو این حرکت نه‌تنها سیاسی نیست، بلکه تصمیمی کاملا طبیعی است.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی با بیان اینکه طبق اطلاعات ما، در یک سال اخیر موسوی اصلا در فرهنگستان هنر حضور نداشته است، ادامه داد: این دلیل نیز مکمل دیگر دلایل برای عزل ایشان است.

اما از سوی دیگر داریوش قنبری سخنگوی فراکسیون اقلیت این عزل را یک تصمیم سیاسی نشات گرفته از کینه‌های انتخاباتی می‌داند و مدعی است: احمدی‌نژاد همواره به دنبال حذف رقبا و منتقدین خود است. این شیوه برخورد با موسوی که به عنوان کاندیدای انتخاباتی ریاست جمهوری، رای قابل توجهی داشته شیوه مناسبی نیست.

وی با اعتقاد بر اینکه عزل میرحسین موسوی موجب تنش در کشور می‌شود، افزود: این اقدام هیچ تناسبی با دستورات رهبری مبنی بر دستیابی به فضای مبتنی بر آرامش و در راستای بازسازی مجدد اعتماد مردم ندارد. اما متاسفانه برخی به سمت شکل‌گیری وحدت و ایجاد آرامش حرکت نمی‌کنند و هر ازگاهی مسایلی را پدید می‌آورند که فضا رامتشنج می‌کند.

قنبری با اعتقاد بر اینکه ریاست فرهنگستان هنر، جایگاه آنچنان رفیعی نبود، گفت: این موضوع خیلی حایز اهمیت است که موسوی را در همان جا هم نمی‌توانند تحمل کنند. این آستانه تحمل این دولت را می‌رساند. شایسته یک دولت نیست که چنین برخوردهایی را با منتقدین و مخالفین خود داشته باشد. اینگونه جامعه همیشه در تنش و نا آرامی خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگستان هنر را نباید سیاسی کنند، اظهارداشت: در فرهنگستان هنر نگاه تخصصی باید حاکم باشد. موسوی در مقام رییس فرهنگستان هنر در آنجا کار سیاسی نمی‌کرد که چنین برخوردهایی با او صورت گرفت.

منبع: خبرآنلاین