مهدی محسنیان راد در نشست تخصصی «مدل آرمانی ارتباط سه سویه ملت- مطبوعات- دولت» تاکید کرد آموزش راستین مطبوعات در این عرصه گم شده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دکتر مهدی محسنیان‌ راد در جریان این نشست که عصر دوشنبه 27 آبان‌ در فرهنگستان هنر برگزار شد،‌ بارها در سخنرانی خود از دکتر کاظم معتمدنژاد یاد و به سخنانی از او اشاره کرد.

او گفت: «سخنرانی آخر دکتر معتمدنژاد که نیمه ماند و از من خواست که آن را ادامه دهم به همین استایل‌هایی اشاره داشت که با هم تهیه کرده بودیم. ایشان سال‌ها تکرار می‌کردند که به نظام جامع مطبوعات برسید. ایشان می‌گویند باید این سه اصل در مدل بیایند: اصل انتشار آزادانه مطبوعات،‌ عدم نیاز به اجازه قبلی انتشار و ممنوعیت الزام به سپرده مالی،‌ ممنوعیت سانسور، اصل استقلال و بی‌طرفی روزنامه‌نگاران، عدم وابستگی سیاسی و اقتصادی، عینی‌گرایی و بی‌طرفی روزنامه‌نگار، رعایت اصول اخلاقی حرفه‌ای.»

یکی از حاضران درباره ارتباط روابط‌ عمومی‌ها و رسانه‌ها و اشکالاتی که در جریان این ارتباط برای استقلال رسانه به وجود می‌آید سخن گفت و محسنیان‌راد در این زمینه اظهار کرد: «روابط عمومی برای نخستین بار در آمریکا به وجود آمد. به این دو دلیل که اولا سهامداران از شرکت‌ها راضی باشند و نکته دوم اینکه کارکنان اعتصاب نکنند. کدامیک از این دو موارد اعتصاب یا سهامی عام را در ایران داریم؟ از سوی دیگر بقای نشریات ما هم به تعداد خریداران نیست. ما برای مطبوعات «یوزر» ‌نداریم و این مشکل است.»

یکی دیگر از حاضران در جلسه با اشاره به این جمله که «هیچ گربه‌ای محض رضای خدا موش نمی‌گیرد.» تاکید کرد استقلال واقعی در رسانه‌ها به دست نمی‌آید که دکتر محسنیان در این زمینه گفت: «در مورد این صحبت باید بگویم که کافی‌ است گربه‌ها و موش‌ها را آزاد کنیم؛ آنگاه دیگر حداقل برای من مشکلی وجود نخواهد داشت. نکته این است که همه به منابع قدرت اتصال دارند. دکتر معتمدنژاد در دوره جنگ از پاریس به ایران آمده بودند و گفتند در مورد سهامداران مطبوعات دبیران مدارس و کشیش‌ها در اولویت هستند تا این تقسیم قدرت به درستی اتفاق بیافتد. ما در دنیا مطبوعات حزبی داریم که مسیرشان کاملا روشن است. تعدادی هم مطبوعات مستقل داریم که ممکن بود صاحب آن مرغ‌داری باز کند حالا آمده و در مطبوعات فعال شده است.»

او همچنین در مورد اظهارنظری که درباره فعالیت متخصصان در زمینه مطبوعات صورت گرفت،‌ اظهار کرد: «در سال‌های نخست انقلاب موجی سبب شد تا دانشگاه علوم ارتباطات تعطیل شود و بعد به این نتیجه رسیدیم که این شیوه به مطبوعات ضربه می‌زند باز هم با ملغمه‌ای از تئوری‌های هنجاری که از سوی حکومت‌مردان در سیستم جاری می‌شود. باور به اینکه خشیت‌دارها باید در مطبوعات باشند و اینکه همه قابل نقد هستند و باور به اینکه جامعه درحال گذار است در مطبوعات ما گم شده و آموزش راستین هم در این زمینه گم شده است.»

در پایان جلسه دکتر احمد میرعابدینی درباره برپایی چنین جلساتی اظهار کرد: «روزنامه‌نگاری نیاز به دانش پخته دارد. برگزاری جلساتی همانند آنچه امروز شاهدش بودیم فرصت تعامل و رسیدن به دیدگاه‌های جدید را به وجود می‌آورد. روزنامه‌نگاری همانند سایر بخش‌های جامعه با مشکلاتی مواجه است و نکته مهم این است که هیچ کس به این عرصه چنان نگاه نکند که گویی با یک موضوع ساده روبروست. مارکز نیز بخشی از توان خود را به روزنامه‌نگاری مربوط می‌داند.»

بعد از پایان یافتن نشست تخصصی «مدل آرمانی ارتباط سه سویه ملت- مطبوعات- دولت» صحبت علاقه‌مندان به حوزه مطبوعات و فعالان این عرصه با اساتید حاضر در جلسه ادامه پیدا کرد. دکتر علی‌آبادی از دیگر چهره‌های مطرح حاضر در این جلسه بود که با همکاری «مکتب خبر» برگزار شد.

مشروح نشست را اینجا بخوانید.

58243

منبع: خبرآنلاین