به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مذاکرات ظریف و کاترین اشتون که به نمایندگی از تمامی کشورهای 1+5 در مقابل وزیر خارجه ایران پشت میز مذاکره نشسته بود، به دور چهارم رسید. مذاکراتی که دوبار برای هماهنگی اشتون با طرفهای غربی، متوقف شد برای رسیدن به یک تفاهم مشترک امشب پایان یافت. مذاکراتی فشرده و طولانی که به گفته ظریف برای رسیدن به راهحلی درباره چند اختلاف نظر باقی مانده، صورت گرفته بود.
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، امروز به خبرنگاران گفت همچنان 3 یا 4 موضوع مورد اختلاف وجود دارد. به گزارش تسنیم، به نظر می رسد غرب علی رغم پذیرفتن حق غنی سازی ایران، نسبت به نحوه گنجاندن این موضوع در توافق اولیه اختلاف دارند. همچنین برخی منابع از راکتور اراک نیز به عنوان موضوع مورد اختلاف دیگر خبر داده بودند.
به گزارش ایسنا همچنین در حاشیه دور چهارم مذاکرات، سید عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه کشورمان با معاونان وزیران خارجه آلمان، انگلیس و روسیه جداگانه دیدار کرد. سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیران خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا نیز امشب با یکدیگر دیدار کردند. فارس گزارش داد که مذاکرات جدی و فشرده است و از احتمال دیدار لاوروف و ظریف تا ساعتی دیگر خبر داد.
به گزارش تسنیم فشردگی و پیچیدگی مذاکرات و نیز وجود برخی اختلافات باعث شده است تا مذاکرات هسته ای کشورمان یک روز بیشتر از پیش بینی ها افزایش یابد.
به گزارش پرستیوی؛جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید ابراز امیدواری کرد که در مذاکرات ژنو پیرامون برنامه هستهای با ایران توافقی حاصل شود. واشنگتن نسبت به پیگیری دیپلماتیک مساله هستهای ایران جدی است.
این اظهارات درحالی از سوی آمریکا مطرح شده است که طرفین حاضر در مذاکرات نیز از پیشرفت در روند گفتگوها خبر دادهاند و کشیده شدن مذاکرات به روز سوم نیز احتمال مثبت بودن آن را افزایش داده است.
لیبرمن: دادن حق غنیسازی به ایران ترسناک است
به گزارش فارس، آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه اسرائیل ضمن تکرار ادعاها درباره برنامه هستهای ایران گفته دادن اجازه غنیسازی به ایران باعث ایجاد رقابت هستهای در منطقه خواهد شد.
لیبرمن گفته در صورتی که جامعه بینالمللی اجازه غنیسازی اورانیوم را به ایران بدهد، یک رقابت هستهای در منطقه آغاز خواهد شد که گستره آن را حتی «ترسناکترین فیلمهای وحشتناک هالیوود هم نمیتوانند به تصویر بکشند.»
لیبرمن گفت: «در صورتی که جهان مطالبه ایران برای به رسمیت شناخته شدن حق غنیسازی اورانیومش را قانونی جلوه دهد، تمامی کشورها در منطقه به زودی همین حق را خواستار خواهند شد.»
وی به جدلهای لفظی بین آمریکا و اسرائیل در چند وقت گذشته اشاره کرد و گفت: «اسرائیل نمی تواند در جهان بدون همکاری و کمک آمریکا که مهمترین شریک راهبردی ما است عمل کند. ما باید دشواریهایی که آنها با آن مواجه هستند را در نظر بگیریم و با طراحی یک سیاست خارجی متنوعتر به آنها کمک کنیم.»
/2929