تسنیم نوشت:

تدبیر یک اولین پروژه تدبیر و امیدی وزارت ارتباطات است که پهنای باند را تا پایان سال آینده طبق صحبت‌های وزیر ارتباطات ۱۰ برابر و تا پایان برنامه پنجم ۳۷ برابر خواهد کرد.

کلید خوردن پروژه تدبیر یک در شرکت ارتباطات زیرساخت را می‌توان اولین طرح و برنامه تدبیر و امیدی در وزارت ارتباطات دانست و همانطور که از نامش هم بر می‌آید این پروژه با تدبیر همراه بوده و امید به ارتقای ظرفیت پهنای باند کشور دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از آغاز فعالیتش در این وزارتخانه همواره بر روی توسعه پهنای باند اینترنت کشور تأکیدی خاص داشته و حتی در دو مراسم مستقل از گسترش ظرفیت این حوزه تا ۱۰ برابر و تا پایان سال آینده خبر داد.

البته پیش از این و در برنامه ۱۰۰ روزه اول توانسته بود ظرفیت این بخش را ۵۷ درصد ارتقا دهد و پهنای باند اینترنت را با ۴۰ گیگابیت بر ثانیه افزایش، از ۷۰ به ۱۱۰ گیگ برساند.

حال با در نظر گرفتن اینکه قرار است تا پایان سال آینده این ظرفیت ۱۰ برابر ارتقا یابد و به هزار و ۱۰۰ گیگابیت بر ثانیه برسد، قطعا فاز اول تدبیر یک بر روی این موضوع تمرکز خواهد کرد.

تدبیر یک در برنامه پنج‌ساله پنجم کشور در راستای اهداف بلندمدت توسعه ارتباطات کشور و به منظور فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای پیاده‌سازی دولت الکترونیک طراحی و در مرحله فراخوان عمومی قرار گرفته است و چون باید تا پایان برنامه پنجم به سرانجام برسد، دقیقا دو سال زمان تا پیاده‌سازی کامل دارد.

این پروژه که قرار است با توان کنسرسیوم‌های متشکل از پیمانکاران داخلی فعال حوزه ارتباطات، شرکت‌های دارای سابقه تولیدی، تحقیقی و با توان مالی متناسب با حجم این پروژه به سرانجام برسد، ظرفیت پهنای باند بین‌الملل را به ۴ ترابیت بر ثانیه می‌رساند.

تبدیل این واحد به گیگابیت بر ثانیه، عدد ۴۰۹۶ می‌شود که در قیاس با ظرفیت کنونی نشان از رشدی ۳۷ برابری دارد.

فاز یک این پروژه که تا پایان سال آینده طبق دستور وزیر ارتباطات باید اجرا شود و ظرفیت پهنای باند اینترنت ۱۰ برابر افزایش یابد، ۹۰۰ درصد افزایش را به دنبال خواهد داشت.

مابقی آن و از ۱۱۰۰ تا ۴۰۹۶ که رشدی ۲۷۲ درصدی را نشان می‌دهد، باید ظرف یک سال یعنی از پایان سال ۹۳ تا پایان ۹۴ (پایان برنامه پنجم توسعه) اجرایی شود.

 

56503

منبع: تسنیم