مخابرات که هر از چند گاهی با یک خبر و تصمیم، زندگی را به کام کاربران تلخ می کند، اخیرا اعلام کرده که در دهه فجر اینترنت را حجمی می کند، آنهم بر اساس مصوبه 152 کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات!

 


خوب این مصوبه را چندین بار خواندیم {لینک}، به شما هم توصیه می کنیم که بخوانید.

"متغیر مستقل" در این مصوبه حقوقی پر اشتباه، "سقف تعرفه" است و "متغیر وابسته" "حجم و ترافیک" مورد استفاده.

در هیچ کجای این مصوبه صراحتا (تاکید می کنیم صراحتا) صحبت از "اینترنت حجمی" و اجازه فروش اینترنت به صورت حجمی نیامده است. این مصوبه درباره "سقف تعرفه حجم ترافیک به صورت پلکانی" است و طوری تنظیم شده که به عرضه کننده اینترنت اجازه فروش حجمی را تلویحا می دهد.

تا 5 گیگ 4500 تومان، از 5 تا 10 گیگ 3500 تومان، از 10 تا 20 گیگ 3 هزار تومان، از 20 تا 40 گیگ 2500 تومان و بالاتر از 40 گیگ نیز 2000 تومان اخذ می شود.

خوب نگاهی به قبض های برق خود بیندازید: از صفر تا 100 کیلو وات (هر کیلووات 30 تومان)، مازاد از 100 تا 200 کیلووات(هر کیلووات 35 تومان) و ....

تفسیر غلط فروش اینترنت حجمی از مصوبه 152 باعث شده نه تنها مخابرات، بلکه بسیاری از سرویس دهنده ها نیز از این مصوبه سوء استفاده کنند.

شرکتهای عرضه کننده که یک خط را بین 50 نفر به اشتراک می گذارند، این سودهای غیر شرعی بس شان نیست؟ که حالا با اینترنت حجمی می خواهند جبران مافات کنند؟

{مخابرات چی ها با این تصمیم خطای خودشان را رو کرده اند چرا که : مخابرات دست کم 2 میلیون کاربر ADSL دارد که ماهیانه به طور متوسط از آنها 15 هزار تومان می گیرد یعنی ماهی 30 میلیارد تومان. قطعا نصف این تعداد کاربر یعنی 1 میلیون کاربر ماهیانه زیر 5 گیگ مصرف دارند. بنابراین باید از این 1 میلیون کاربر فقط ماهی 7 هزار تومان (با محاسبه هزینه برقراری منهای ترافیک 25 درصد اضافه) دریافتی داشته باشد. یعنی مخابرات به جای 30 میلیارد تومان درآمد ماهیانه باید 22 میلیارد تومان ماهیانه درآمد کسب می کرده و دقیقا ماهی 8 میلیارد تومان از جیب کاربرانی که زیر 5 گیگ مصرف داشته اند درآورده است! 15 ماه از تصویب این مصوبه می گذرد. 15 ضربدر 8 میلیارد تومان یعنی به عبارتی: 120میلیارد تومان. آیا مخابرات می خواهد آن را به مشتریان پس دهد؟ پس حالا می فهمید که وقتی مخابرات می گوید کاربران سابق همچنان نامحدود اینترنت خواهند داشت یعنی چه؟}

تبصره دو این مصوبه نیز با هدف رنجاندن کاربر تعریف شده و کف تعرفه را 60 درصد هر سطح اعلام کرده است. (دوباره به ضرر کاربر)

در بند 3 آمده که بدلیل ماهیت نامتقارن خدمات ADSL ، عرضه کننده اینترنت باید 25 درصد ترافیک اضافی برای کاربر در نظر بگیرد! آیا کسی یادش هست؟ که سرویس دهنده ها این کار را لحاظ کرده اند؟ یا به قول کاربران محترم خبرآنلاین تا حجم شان تمام شده با بی تربیتی هر چه تمام، اینترنت شان هم قطع شده و تا وصل مجدد کلی اعصاب خرد کنی هم نصیب کاربر شده است.

تبصره بند 4 نیز نامردی دیگری در حق کاربر مظلوم است آنجا که به صراحت می گوید سقف تعرفه برای ضرایب کمتر از 1 به 8 هم به همان میزان 1 به 8 هست! یعنی سرویس دهندگانی که 1 به 8 را به 1 به 10 و ... تبدیل کرده اند همان پول 1 به 8 را از کاربران می گیرند و این یعنی دست کردن در جیب مردم در روز روشن و این مصوبه ای است که دولت قبل در تاریخ 14/8/1391  آنرا تصویب و تایید کرده است. (همان دولتی که از جیب سمت راست مان 700 میلیارد دلار برداشت و در جیب سمت چپ مان ماهیانه 45 هزار تومان گذاشت و چقدر خوشحال شدیم)

آقای وزیر چرا مردم برای تخلیه شدن خط شان باید گریه کنند؟ در حالی که در بند 11 همین مصوبه آمده که فقط 72 ساعت باید این کار طول بکشد و نه بیشتر. آن بندهایی که به نفع سرویس دهنده است چه خوب و سریع پیگیری و اجرا می شود و آنجا که به نفع کاربر است بالعکس!

آقای وزیر ارتباطات که سعی کرده اید با کاربران تعامل برقرار کنید، لطفا این مصوبه را بازتعریف کرده و اینترنت حجمی را یا کلا بردارید و یا مانند کشورهای خارجی 10 گیگ استفاده اولیه را رایگان کنید و همراه آن شبکه تلویزیون دیجیتال و خط تلفن ثابت رایگان نامحدود و موبایل و لپ تاپ و ... اشانتیون به مردم خود هدیه دهید {لینک}، راه دوری نمی رود.

 

 

 

منبع: خبرآنلاین