پزشکی که یک هفته پیش هفت مامور سیا را در افغانستان به کشتن داد، توبه‌نامه امضا کرده بود

اعضای القاعده با اندکی درایت می‌توانند خود را به مقر سیا در افغانستان برسانند و ماموران امریکایی این سازمان جاسوسی را به کشتن بدهند . حمله هفته گذشته به مقر سازمان سیا در این کشور جنگ زده نشان داد که القاعده در افغانستان به بخشی از بدنه تفکیک‌ناپذیر این جامعه تبدیل شده‌است. انتشار این خبر در رسانه‌های بین‌المللی این پرسش را در ذهن همگان مطرح کرد که چگونه است که مردی به راحتی از گیت‌های بازرسی در این ساختمان فوق امنیتی می‌گذرد و تعدادی از ماموران سیا را در چشم بر هم زدنی به کشتن می‌دهد .

بر اساس تحقیق‌های سازمان سیا ، عامل انتحاری از اعضای شناخته شده القاعده بوده است . پزشکی که یک سال پیش در اردن توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود . در آن زمان سیا و ماموران امنیتی در اردن از او می‌خواهند که از این پس به عنوان جاسوس برای آنها کار کند . قرار بود این پزشک اردنی از محل اختفای رهبران القاعده برای سیا خبر بیاورد اما در نهایت به القاعده وفادار ماند و کارمندان سیا را به کشتن داد .

گفته می‌شود که این فرد از چند هفته پیش از این عملیات در افغانستان به شکل مخفی برای سیا کار می‌کرده است . حمله به مقر سیا در افغانستان مخوف‌ترین حمله تروریستی به نیروهای این سازمان ار 1983 تا‌کنون بوده است .

این خبر زمانی منتشر شد که فرمانده سیا در افغانستان نسبت به مدیریت نمایندگی این نهاد در این کشور جنگ‌زده شکایت کرد .این مقام سیا در جامه انتقاد گفته بود: ما در افغانستان نمی‌دانیم که ساختار فعالیت نیروهای ناتو و امریکایی بر چه مبنایی استوار است . حتی نمی‌دانیم که چگونه باید از این مردم محافظت کنیم.
همزمان بسیاری از رسانه‌های امریکایی نیز تعلل سیا در افغانستان را بابی برای انتقاد از این نهاد اطلاعاتی می‌دانند .

بر اساس اطلاعاتی که شاهدان عینی در اختیار نهاد مرکزی سیا در واشنگتن قرار داده‌اند این پزشک اردنی ساعتی پیش از عملیات با مافوق خود در مقر این گروه در افغانستان تماس گرفته و اطلاع می‌دهد که از مقر رهبران القاعده سرنخ‌هایی به دست آورده است . در نهایت هم ماموران سیا برای اطلاع از چند و چون این سرنخ‌ها با عامل انتحاری قرار می‌گذارند .

خلیل البلوایی 36 ساله یک سال پیش هم به واسطه فعالیت‌های تروریستی مشابه در اردن بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفته بود . در جریان این حمله انتحاری هفت افسر سازمان سیا جان خود را از دست دادند .

شاهدان عینی در پاسخ به چگونگی عبور این عامل انتخاری از گیت‌های بازرسی می‌گویند : این افراد به نوعی خودی حساب می‌شوند و چندان با آنها امنیتی برخورد نمی‌شود . یک مقام سیا در این خصوص می‌گوید : زمانی که در مسیر بازگرداندن یک عامل تروریستی به آغوش جامعه قرار می‌گیرید و از او می‌خواهید که جان خودش را برای شما به خطر بیندازد باید به او تضمین‌های امنیتی برای به دست اوردن اعتمادش بدهید . 

منبع: خبرآنلاین