حامد کرزای روزی هزار بار از پیرزوی با تقلب در انتخابات پشیمان می‌شود

تبعات برگزاری انتخاباتی پر حرف و حدیث در ماه آگوست در افغانستان همچنان دست از سر رئیس‌جمهوری این کشور بر نمی‌دارند . زمانی که نتیجه انتخابات در این کشور اعلام شد و با ابطال یک سوم آرا، حامد کرزای و عبدالله عبدالله به دور دوم راه یافتند، همگان گمان می‌کردند که از خاکسترهای این مناقشه‌های سیاسی رئیس‌جمهوری مشروع و مقبول ظهور خواهد کرد . در نهایت اما عبدالله در جامه رهبر اپوزیسیون از روند برگزاری دور دوم با همان مبناهای دور نخست خبر داده و از شرکت در آنچه نمایشنامه خواند، صرف‌نظر کرد . از همان نخستین لحظاتی که حامد کرزای غرق در این شادی بود؛ تحلیل گران مسائل آسیای میانه تاکید کردند که همراهی ایالات متحده و جامعه جهانی با کرزای در این نبرد بعدها دامان او را خواهد گرفت . اپیزودهای این بازی اما در نهایت همان‌گونه پیش رفت، که پیش‌بینی می‌شد . کرزای از نخستین لحظه شرکت در مراسم تحلیف و سوگند ریاست جمهوری با فشارهای بین‌المللی و درشت‌گویی‌های سیاسی چهره‌هایی روبه‌رو شد که از ریاست جمهوری او دفاع کرده بودند .


از اوباما در واشنگتن تا براوون در لندن و اکنون هم بان‌کی مون از مقر سازمان ملل در نیویورک همه و همه از کرزای انتظار دارند . دبیر کل سازمان ملل اما در تازه‌ترین اظهارات خود تعارف را به کناری نهاده و تاکید کرد که این نهاد بین‌المللی برگزاری دومین انتخابات آلوده به تقلب در افغانستان را تحمل نخواهد کرد .
بان کی مون با تکرار سخنان عبدالله عبدالله تاکید کرد که قانون انتخابات و برگزاری این روند دموکراتیک در افغانستان باید تغییر کند .
دبیر کل سازمان ملل در گزارشی جامع از اوضاع امنیتی در افغانستان که به شورای امنیت ارجاع داده شد ، نوشته است: نقاط ضعف و کاستی‌ها در روند انتخابات افغانستان، بحرانی سیاسی در این کشور ایجاد کرده است و از طرفی اعتماد به رهبری افغانستان را کاهش داده و مجامع بین‌المللی نسبت به حضور در این کشور میل خود را از دست داده‌اند.
در جریان انتخابات ماه آگوست در افغانستان ، سازمان ملل حمایت مالی و تکنیکی به دولت در روند برگزاری انتخابات سال گذشته ارایه داد، از جمله انتصاب کمیسیون مستقل انتخابات و هم چنین انتصاب سه تن از پنج عضو کمیسیون شکایات انتخاباتی.


در ادامه گزارش بان کی مون آمده است : روند انتخابات سال گذشته نشان داد که نقاط ضعف و کاستی‌های بسیاری وجود دارد که باید پیش از برگزاری انتخابات آتی اصلاح شود. در غیر این صورت سازمان ملل نمی‌تواند نقش حمایتی خود را در انتخابات آتی ایفا کند.
کمیسیون انتخابات افغانستان هفتاد و دو ساعت پیش بعد از چند روز مشاجره اعلام کرد که انتخابات پارلمانی در تاریخ 22 می برگزار خواهد شد. بان کی مون برقراری یک مکانیزم برای اطمینان یافتن از بیطرفی کمیسیون مستقل انتخابات، ارتقای سیستم ثبت نام رای دهندگان، ارتقای روند نظارت داخلی و تقویت چارچوب قانونی انتخابات را از جمله اصلاحاتی دانست که باید اعمال شود .
بان کی مون در پایان این گزارش از واشنگتن و سایر متحدانش خواست تا اقدامات غیر نظامی در افغانستان را در کنار اقدامات نظامی افزایش دهند تا فضای سیاسی این کشور بهبود یابد.

 

منبع: خبرآنلاین

برچسب‌ها