مرکز آمار ایران نتایج طرح آمارگیری از موسسات کرایههای اتومبیل و آژانسهای تلفنی را منتشر کرد. در دوره مورد بررسی، ۶۶.۴ درصد خودروهای در اختیار آژانسها پراید بوده است.
بر این اساس، در سال ۱۳۹۱ تعداد ۱۸۸۳۸۵ کارگاه در کل کشور در این زمینه مشغول بودهاند.
موسسات کرایهای اتومبیل و آژانسهای تاکسی تلفنی در دوره موردنظر بالغ بر ۲۴۰ هزار وسیله نقلیه در اختیار داشتهاند که از این تعداد ۱۱.۹ درصد پیکان، ۶۶.۴ درصد پراید، ۹ درصد آردی (روآ)، ۳.۵ درصد سمند، ۸.۶ درصد پژو و ۰.۵ درصد سایر انواع وسایل نقلیه بودهاند.
تعداد کارکنان موسسات کرایهای اتومبیل و آژانسهای تاکسی تلفنی ۲۶۷۸۲ نفر بوده است که نشان میدهد به طور متوسط در هر کارگاه، ۱ تا ۲ نفر مشغول به کار بودهاند. از این تعداد کارکن، ۲۹.۴ درصد کارکن مزد و حقوق بگیر و ۷۰.۶ درصد کارکن بدون مزد و حقوق بودهاند.
جبران خدمات کارکنان موسسات کرایهای اتومبیل و آژانسهای تاکسی تلفنی ۳۸۸ میلیارد ریال بوده که نشان میدهد، پرداختی ماهانه به هر کارکن مزد و حقوق بگیر این کارگاه به طور متوسط ۴.۱ میلیون ریال بوده است.
ارزش مصارف واسطهی موسسات کرایه اتومبیل و آژانسهای تاکسی تلفنی، ۷۳۷ میلیارد ریال بوده که از این رقم ۳.۷ درصد نوشت افزار کاغذ و فرمهای چاپی و روزنامه و نشریات ۱۳.۴ درصد آب، برق و گاز طبیعی، ۶.۶ درصد سایر سوختها، ۵.۴ درصد هزینههای پستی و مخابراتی، ۱.۴ درصد هزینههای حمل و نقل و کمیسیون و کارمزد پرداختی ۴۳.۴ درصد اجازه ساختمان، ۳.۸ درصد بیمههای تجاری، ۵.۵ درصد تعمیرات جزیی اموال سرمایهای و ۱۶.۷ درصد سایر مصارف واسطه بوده است.
ارزش ستاندههای موسسات کرایه اتومبیل و آژانسهای تاکسی تلفنی ۶۲۵۵ میلیارد ریال میباشد. از این رقم ۳۰.۵ درصد دریافتی بابت کرایهای جا به جایی مسافر، ۶۷.۵ درصد دریافتی بابت حق العمل، کمیسیون و کارمزد و ۲ درصد مربوط به سایر موارد بوده است.
بر اساس اطلاعات حاصل از اجرای این طرح در دورهی مورد بررسی ارزش افزوده موسسات کرایه اتومبیل و آژانسهای تاکسی تلفنی ۵۵۱۸ میلیارد ریال میباشد و نشان میدهد ارزش افزوده این کارگاهها نسبت به نتایج دوره قبل (سال ۱۳۸۹) برابر شده است.
45503