چهارم اردیبهشت 1319، پایتختنشینان صدایی تازه را تجربه کردند، صدایی که از ساختمان بیسیم تهران به گوششان میرسید؛ وقتی که رادیو ملی ایران آغاز به کار کرد.
ابتدا تنها موسیقی و گفتارهای تاریخی و آموزنده پخش میکرد و برنامههایش محدود به بخش های نیمروزی و شامگاهی بود، اما رفتهرفته اخبار هم جایش را در آن باز کرد و برنامههایش تنوع بیشتری یافت. کمکم زمان پخش برنامههایش هم افزایش پیدا کرد و به مونس 24 ساعته مردم تبدیل شد.
در دهه های 20 و 30 خورشیدی، تا پیش از راهاندازی شبکه های تلویزیونی، رادیو یکهتاز عرصه رسانههای جمعی ایران بود، اما پس از آن هم به دلیل همیشه در دسترس بودن و سهل بودن استفاده از آن در هر شرایطی، هیچ گاه به حاشیه رانده نشد.
یورش نیروهای متفقین به ایران در سال 1320، کودتای 28 مرداد 32، پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357، آزادسازی خرمشهر، پایان جنگ تحمیلی، رحلت امام خمینی (ره) و ... از جمله رویدادهایی بودند که خبرش را مردم از رادیو ایران گرفتند. جز این اخبار، مردم سالهای سال با موسیقی، نمایشهای رادیویی و دیگر برنامههای تفریحی، اوقات فراغت خود را پر کردند و همه اینها خاطره جمعی مردم را شکل دادند.
بیشک در ارتباط با عمر 74 ساله رادیو در ایران، کاربران خبرآنلاین داستانها، خاطرات و نظرهای خواندنی دارند که میتوانند زیر همین مطلب با دیگران به اشتراک بگذارند.
58245