وزیر آموزش و پرورش از بررسی لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون اجتماعی دولت خبر داد که با تایید آن در دولت و تصویب در مجلس می تواند موجب افزایش انگیزه و مهارت و شایستگی حرفه ای معلمان شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین علی اصغر فانی علی وزیر آموزش و پرورش در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما، به تشریح برنامه های آموزش و پرورش پرداخت.

او افزایش انگیزه و ارتقای شایستگی و مهارت های حرفه ای فرهنگیان را دو موضوع مهم دانست و گفت: تلاش دولت و مجلس این بوده که به این وزارت خانه توجه بیشتری داشته باشند.


خلاصه مهمترین اظهارات او در جدول زیر آمده است:

موضوع شرح موضوع
بودجه 93 - نسبت به مصوب سال 92، 11 درصد رشد داشت در حالی که این رشد برای آموزش و پرورش 26 درصد تعیین شده و نشان می دهد دولت عنایت خاصی به این وزارتخانه دارد اگر چه این میزان هم کفایت نمی کند.
نیروی حق التدریس
- ما نیروی حق التدریسی آزاد نداریم، بلکه ممکن است معلمانی در خارج از ساعات موظف خود تدریس کنند، ما تلاش داریم تا نیروی انسانی مورد نیاز خود را از طریق دانشگاه فرهنگیان جذب و استخدام کنیم.
- یکی از مشکلات سالهای اخیر را جذب نیرو در یک منطقه و انتقال به منطقه است، مثلا کسی در منطقه ای محروم استخدام شده و بعد درخواست انتقال می داد، امری که موجب می شود مناطق برخوردار با تورم نیروی انسانی و مناطق کمتر توسعه یافته با کمبود نیرو مواجه شوند.
- امسال ما بوم هایی را تعریف کردیم و در دفترچه آزمون سراسری هم اعلام خواهیم کرد که بر این اساس جذب بر مبنای نیاز هر بوم صورت خواهد گرفت و به کارگیری هم در همان بوم انجام خواهد شد.
لایحه رتبه بندی معلمان
- لایحه رتبه بندی معلمان در کمیسیون اجتماعی دولت در دست بررسی است و امید است که این لایحه به سرعت وارد هیئت دولت و با تصویب آن به مجلس تقدیم شود.
- براساس این نظام شبیه به آنچه در دانشگاه در مورد استادیار، دانشیار و استاد وجود دارد، پرداختی معلمان نیز بر اساس توانمندی و رتبه آنها خواهد بود.
- ‌این طرح دو نتیجه مهم شامل افزایش انگیزه برای تحقیق، پژوهش و نوآوری و همچنین افزایش مهارت ها و شایستگی های حرفه ای را به دنبال خواهد داشت.
افت در مدارس دولتی
- توسعه شدید مدارس خاص دلیل آن است که مدارس نمونه دولتی، سمپاد یا مدارسی که دانش آموز را با آزمون انتخاب می کنند موجب می شوند تا مدارس دولتی با معلم کم انگیزه مواجه شوند و افت جدی پیدا کنند از این رو سیاست این است که ضمن پذیرش تنوع در مدارس سعی کنیم که این تنوع را کاهش دهیم و مدارس دولتی را از دانش آموزان نسبتا توانا برخوردار کنیم تا با ایجاد رقابت همه رشد کنند.
تجهیزات مدارس
- درصدی از هزینه گاز به این وزارتخانه برای شبکه های گرمایشی اختصاص یافته و امسال 300 میلیارد تومان برای این منظور اختصاص یافته و فکر می کنم طی 3-2 آینده این دستگاهها کامل شود.
سرانه مدارس
- سرانه سال گذشته مدارس  70 میلیارد و امسال 120 میلیارد تومان است وبه نظر می رسد وضعیت سرانه از سال گذشته بهتر باشد و به تدریج با تامین نیازهای واقعی مدارس بتوانیم سنت ناصوابی را که به شکل دریافت وجه از اولیای دانش آموزان شکل گرفته از بین ببریم.
- ‌البته مدارسی هم به شکل هیئت امنایی داریم که فعالیت های اضافی دارند و مبالغی را دریافت می کنند که کاملا قانونی است.
هوشمند سازی مدارس
- مدرسه هوشمند تعریف مشخصی ندارد و ما به دنبال آن هستیم که پیش از تجهیز به سخت افزار، انگیزه لازم و توانمندی و مهارت استفاده از آن ایجاد شود از این رو در حال تعریف و مرحله بندی این موضوع هستیم.
مقابله با جریانات نوین جریانات مشکلی را از ما حل نمی کند، بلکه مدیریت آن باید انجام شود، مثلا ما شبکه رشد داریم که می تواند خیلی کمک کند و یک شبکه اجتماعی در داخل آموزش و پرورش می تواند کارساز باشد.
- استفاده از تلفن همراه در مدارس ممنوع است وممکن است در کلاس درس دانش آموزان با ارسال پیامک به یکدیگر به کلاس و درس توجه نکنند.
شهریه مدارس - ما به الگویی برای تعیین شهریه مدارس غیردولتی رسیدیم که بر مبنای آن شهریه در استانها و شهرهای مختلف تعیین و به مدارس ابلاغ می شود.
این سطح در برگه ای نوشته و مدارس غیردولتی موظف هستند در محل مراجعه مردم نصب و اطلاع رسانی کنند البته در برخی مدارس فعالیت های فوق برنامه اجرا می شود که انجمن اولیا و مربیان آن مدرسه به عنوان فعالیت های ویژه به تصویب می رسانند و شهریه ای را هم دریافت می کنند.
اگر اولیا اعتراضی داشته باشند هم به واحد مدارس غیردولتی و هم به قسمت رسیدگی به شکایات می توانند مراجعه کنند.
تعطیلی پنج شنبه ها - یکی از خلاء های نظام آموزش، آشنایی کمتر دانش آموزان با مهارت های زندگی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی است و ظرفیتی به نام 5 شنبه ها وجود دارد که الان تعطیل است.
- قرار بود فعالیت های پرورشی بدون کیف و کتاب در این روز انجام شود و ما برای سال 93-94 به صورت اختیاری و آزمایشی برنامه هایی را با پرداخت هزینه توسط اولیای دانش آموزان اعلام و بعد هم با ارزیابی آن، نقاط ضعف را استخرج می کنیم.
مربیان پیش دبستانی - مجلس حدود یک و نیم سال قبل قانونی تصویب کرد که هر گونه برگزاری آزمون استخدامی منوط به اجازه معاونت توسعه انسانی رئیس جمهور است، ما هم به دنبال جلسه مشترک هستیم تا هماهنگی های لازم انجام شود،‌ما هم دستورالعمل های برگزاری آزمون از مربیان پیش دبستانی را آماده کرده ایم.
سند تحول نظام آموزش - سال 1383 سند تصویب و امروز در اختیار ما و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی هم رسیده است.
- این سند 6 زیر سند هم دارد که یکی از آنها برنامه درسی است که سند آن آماده شده و 5 زیر سند دیگر شامل مدیریت، تربیت معلم، پژوهش، فضای آموزشی و مدیریت مالی در حال تدوین است.
- یک سند از زمان تدوین تا اجرا حلقه واسطی به نام نقشه راه دارد که در ان پیش نیازها و اولویت های آن و منابع مورد نیاز مشخص که نقشه را هم در حال آماده شده است و فکر می کنم امسال بتوانیم آن را به نتیجه برسانیم تا در بودجه سال 94 پیش بینی لازم برای اجرای آن انجام شود.
فرهنگ حجاب و عفاف - آموزش و پرورش در حوره شناختی آموزش هایی را پیش بینی کرده است اما کافی نیست.
- ما 4 مرحله انتقال دانش، نگرش یا بینش، تغییر در رفتار فردی و تغییر در رفتار اجتماعی را داریم که در فعالیت های فوق برنامه، در رفتار معلم و در حوزه شناختی از راه کتابهای درسی هم در موضوع عفاف و حجاب و هم امر به معروف و نهی از منکر در حال انجام است.

47232

منبع: خبرآنلاین