توافقات جدید ایران و سوریه در زمینه روابط بازرگانی.

در دیدار وزیر بازرگانی با وزیر اقتصاد و بازرگانی سوریه طرفین در خصوص افزایش دو برابری لیست کالاهای مورد مبادله براساس موافقت‌نامه تعرفه ترجیحی توافق کردند.

به گزارش "خبرآنلاین"،بر این اساس مقرر شد تا لیست جدید کالاهای پیشنهادی مشمول تعرفه ترجیحی از سوی وزارتخانه‌های بازرگانی ایران و سوریه تا پیش از برپایی سمینار مشترک بازرگانی که بهمن ماه آینده (فوریه 2009) در دمشق برگزار می‌شود، ‌آماده گردد.

مهدی غضنفری در دیدار با ‌عامر حسنی لطفی ‌اظهار داشت:‌افزایش دو برابری لیست کالاهای مورد مبادله براساس موافقت‌نامه تعرفه ترجیحی به ارتقا سطح روابط تجاری کمک می‌کند.

یادآور می‌شود براساس موافقت‌نامه امضاشده میان وزرای بازرگانی ایران و سوریه در سال گذشته میلادی در مجموع 530 قلم کالا مشمول تعرفه ترجیحی قرار گرفت که از این رقم 290 قلم کالا از سوی ایران و مابقی توسط کشور سوریه مشمول نرخ تعرفه از 15 تا 50 درصد قرار گرفت.

وزیر بازرگانی در ادامه همچنین از ابلاغ موافقت‌نامه تعرفه ترجیحی به گمرکات کشورمان خبر داد و گفت: ‌اجرای بهتر این موافقت‌نامه نیازمند افزایش سطح اطلاع بازرگانان دو کشور در این باره و سایر قوانین در حال اجرا است.

غضنفری در این دیدار همچنین با تصریح براین موضوع که روابط تهران و دمشق عمیق،‌ استراتژیک و پایدار است،‌ افزود:‌ با وجود رشد مناسبات میان دو کشور در تمامی زمینه‌ها، اما جمهوری اسلامی ایران همچنان آماده گسترش روابط فی‌مابین است.

وی با اشاره به تصمیمات کمیسیون مشترک ایران و سوریه در سطح مقامات عالی تهران و دمشق، ‌ابراز امیدواری کرد تا آن بخش از تصمیمات کمیسیون که مربوط به بخش بازرگانی است با موفقیت انجام شود.

وزیر بازرگانی همچنین پیشنهاد داد دولت‌ها بخشی از فعالیت اجرایی در حوزه بازرگانی را به اتاق‌های بازرگانی محول کنند و به این ترتیب گواهی مبدا توسط ‌اتاق‌های بازرگانی مشترک و یا مستقل صادر شود.

غضنفری برگزاری نمایشگاه،‌ اعزام هیات‌های تجاری، ‌اهتمام بیشتر در جهت به پایان رساندن پروژه‌های خدمات فنی- مهندسی را از جمله راهکارهای گسترش بیش از پیش مناسبات فی‌مابین عنوان کرد.

عامر حسنی لطفی، وزیر اقتصاد و بازرگانی سوریه نیز در این دیدار که در محل وزارت بازرگانی انجام شد، در سخنانی از موافقت‌نامه تعرفه ترجیحی به عنوان یکی از عوامل موثر در افزایش رقم مراودات میان دو کشور نام برد.

مجموع مبادلات ایران و سوریه در هفت ماه نخست امسال نزدیک به 180 میلیون دلار بوده که از این میزان 166 میلیون دلار سهم صادرات ایران به سوریه و 6/10 میلیون دلار واردات از این کشور را دربر می‌گیرد.

وزیر اقتصاد و بازرگانی سوریه در ادامه با بیان اینکه دو کشور باید امکانات مورد نیاز برای گسترش روابط را از طریق اجرای مناسب موافقت‌نامه مورد توجه قرار دهند، ادامه داد:‌‌ این توافق‌نامه به استحکام بیشتر روابط میان دو طرف در بهره‌گیری از توانمندی‌ها در زمینه تجاری کمک می‌کند.

وزیر اقتصاد و بازرگانی کشور سوریه سپس به برپایی نمایشگاه ایران در دمشق طی دو سال اخیر پرداخت و ابراز امیدواری کرد تا نمایشگاهی مشابه از سوی سوریه در ایران برپا شود.

وی همچنین با اشاره به برگزاری سمینار مشترک بازرگانی با حضور بخش خصوصی دو کشور گفت: بخش‌های خصوصی دو کشور می‌توانند با استفاده از فرصت‌های موجود در زمینه سرمایه‌گذاری مشترک به توافق برسند.

این مقام سوری، ‌در ادامه تشکیل کمیته تحقیق همزمان با برگزاری سمینار ایران و سوریه در دمشق را برای بررسی برخی موانع اجرای موافقت‌نامه تعرفه ترجیحی توسط دو وزارتخانه را خواستار شد و گفت: این کمیته با رصد برخی مسائل می‌تواند به تسریع عملیاتی کردن توافق کمک رساند.

منبع: خبرآنلاین