فارس نوشت:

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی نسبت به کاهش ظرفیت 40 درصدی رشته‌های پزشکی و شیوه تأثیر معدل دانش‌آموزان در کنکور سراسری 93 و سهمیه رزمندگان اعتراض کرد.

به نقل از از روابط عمومی آموزش و پرورش خراسان شمالی، سیدمحمد لنگری گفت: سالانه قریب به 550 هزار نفر شرکت کننده در رشته علوم تجربی به امید پذیرفته شدن در رشته‌های پزشکی در کنکور شرکت می‌کنند.

او گفت: با توجه به میزان داوطلبان این رشته در مقایسه با آمار 150 هزار نفری رشته ریاضی، مشخص می‌شود که گرایش به این رشته بسیار زیاد است، اما متأسفانه همه ساله شاهد کاهش ظرفیت رشته‌های پزشکی نسبت به سال قبل هستیم، به طوری که در سال جاری این روند کاهش به 40 درصد رسیده است.

لنگری ادامه داد: قطعاً با این شرایط نخبه‌ترین دانش‌آموزان با معدل بالای 19 نیز از ورود به رشته‌های پزشکی محروم خواهند بود و متأسفانه مسئولان وزارت بهداشت و درمان به راحتی با عواطف و احساسات 550 هزار داوطلب رشته‌های تجربی بازی می‌کنند.

لنگری گفت: از طرفی سازمان سنجش بدون اطلاع از تأثیر معدل و تأثیر سوابق تحصیلی برای تغییر رشته‌ها به جای 25 درصد، 18 درصد در نظر گرفته است، در صورتی که اگر سازمان سنجش این موضوع را در نظر داشت، این کار را انجام دهد باید دو سال قبل و در زمانی که دانش‌آموزان می‌توانستند تغییر رشته دهند، این را رسماً اعلام می‌کردند، اجرای این طرح بدون اطلاع‌رسانی قبلی ظلمی آشکار به دانش‌آموزان تجربی خواهد بود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی در خصوص مصوبه مجلس با موضوعیت سهمیه رزمندگان با بیان اینکه بنده به عنوان یک رزمنده و خانواده شهید این مصوبه را یک ظلم به دانش‌آموزان نخبه می‌دانم، گفت: در گذشته 40 درصد سهمیه پذیرش دانشگاه به رزمندگان و 60 درصد باقی به شکل آزاد بود که این 60 درصد نیز بین مناطق تقسیم می‌شد، اما چون عملاً هیچ رزمنده‌ای وجود نداشت که استفاده کند و از این ظرفیت فقط یک یا دو صد استفاده می‌شد و الباقی ظرفیت بین مناطق تقسیم می‌شد، لذا یک عدالت نسبی ایجاد می‌کرد.

او گفت: در مصوبه اخیر مجلس مبنی بر این که کاهش این سهمیه به 20 درصد و استفاده از این سهمیه برای فرزندان جانبازان عملاً ظرفیت دانشگاه‌ها توسط فرزندان جانبازان پر می‌شود، لذا این امر موجب می‌شود دانش‌آموزان نخبه از پذیرفته شدن در دانشگاه‌های برتر محروم شوند.

او گفت: بر این اساس اگر دانشگاه تهران 100 نفر دانشجو می‌گیرد، 20 درصد آن برای رزمندگان و جانبازان کنار گذاشته می‌شود، 56 نفر به صورت ناحیه‌ای برای دانش‌آموزان ناحیه تهران است و در نهایت تنها 24 درصد آن به سایر مناطق اختصاص می‌یابد که احتمال قبولی برای دانش‌آموزان مناطق 2 و 3 خیلی کم است.

لنگری گفت: این امر موجب می‌شود دانش‌آموز بجنوردی با رتبه 50 در رشته پزشکی دانشگاه تهران پذیرفته نشود، اما دانش‌آموزی از تهران با رتبه نزدیک به 300 پذیرفته گشود و دانش‌آموزی با سهمیه رزمندگان با رتبه 8 هزار در این دانشگاه درس بخواند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: لذا با عنایت به این که بنده از نزدیک در جریان تلاش‌های دانش‌آموزان و خانواده‌های آنها بوده‌ام، از نمایندگان مجلس تقاضا دارم نسبت به این بی‌عدالتی اقدامی اساسی انجام دهند و حداقل در خصوص افزایش ظرفیت در رشته‌های پزشکی، دندان پزشکی و دارویی و شیوه تأثیر معدل در سال جاری اقدام نمایند.

لنگری گفت: در سال جاری با وجود کاهش ظرفیت در رشته‌های پزشکی و افزایش ظرفیت در دانشگاه بین‌المللی که هزینه‌های هر ترم آن بالغ بر 13 میلیون تومان شده، تمهید این شرایط برای کسانی که تمکن مالی ندارند، به ویژه برای فرهنگیان و خانواده‌های کارکنان دولت که از قشر متوسط جامعه هستند، خسارت جبران‌ناپذیری بر این عزیزان و خانواده‌های آنها وارد می‌شود.


23231

 

منبع: فارس