39 روز تا بازی های آسیایی اینچئون باقی مانده. همه چشم دوخته اند تا دوباره ایران رابر سکوی چهارم آسیا ببینند. آیا تجربه گوآنگژو تکرار می شود؟
رشته های ورزشی اعزامی به بازی های اینچئون مشخص و اعلام شد. همین بهانه ای شد تا به مقایسه رشته ای اعزامی در این دوره و دوره قبل (گوآنگژو چین) بپردازیم.
هفدهمین دوره بازیهای آسیایی در قالب 437 رویداد و 36 رشته ورزشی (شامل 28 رشته المپیکی که در المپیک 2016 برزیل هم برگزار میشود و 8 رشته غر المپیکی) از ۲۸ شهریور آغاز می شود.
اسکیت، ورزشهای صفحهای (شطرنج، شیانگچی و ویچی)، بیلیارد، دراگون بوت و رقص ورزشی که در بازیهای آسیایی قبلی برگزار شدند، 6 رشتهای بودند که از فهرست بازیهای آسیایی 2014 حذف شدند. ضمن این که مقرر شد تیر و کمان رشته کامپاند هم برای نخستینبار در مسابقات تیر و کمان برگزار شود.
در مجموع این که ورزشهای آبی، تیر و کمان، دوومیدانی، بدمینتون، بیسبال، سافت بال، بسکتبال، بولینگ، بوکس، کانو و کایاک، کریکت، دوچرخهسواری، سوارکاری، شمشیربازی، فوتبال، گلف، ژیمناستیک، هندبال، هاکی، جودو، کبدی، کاراته، ورزشهای پنجگانه مدرن، قایقرانی، راگبی، بادبانی، سپک تاکرا، تیراندازی، اسکواش، تنیس روی میز، تکواندو، تنیس و سافت تنیس، بازیهای سه گانه، والیبال (ساحلی و سالنی)، وزنهبرداری، کشتی و ووشو 36 رشتهای هستند که ورزشکاران آنها در جریان بازیهای آسیایی با هم به رقابت می پردازند.
در دوره قبل بازی ها؛ شانزدهمین دوره بازی های آسیایی 2010 گوانگژو چین، کاروان ورزش کشورمان با 362 ورزشکار در این مسابقات شرکت کرد که برای نخستین بار شاهد حضور 88 ورزشکار زن در این دیدارها بودیم. با کسب 20 نشان طلا،14 نقره و 25 برنز و با مجموع کسب 59 مدال، مکان چهارم آسیا از آن ایران شد. 14 مدال به زنان ایرانی رسید که یکی از آنها طلا بود.
کاروان ورزشی ایران دربازیهای آسیایی گوانگژودر رشته هایی از قبیل فوتبال، شنا، والیبال ساحلی و سالنی، ووشو، جودو، کبدی، تیراندازی، شیرجه، بیلیارد، ژیمناستیک، دوچرخه سواری، پینگ پونگ، قایقرانی، وزنه برداری، بسکتبال، پرتاب دیسک، پرتاب چکش، دو، شطرنج، تکواندو، کشتی آزاد، کشتی فرنگی، تیروکمان، بوکس، هندبال، اسکیت، شمشیربازی با ترکیب مردان و در بعضی رشته ها زنان نیز شرکت داشت.
کاروان ایران با ۲۲ تیم
شاهرخ شهنازی؛ دبیر کمیته ملی المپیک گفته: «کاروان اعزامی ایران به بازی های آسیایی اینچئون با 22 تیمراهی کره می گردد. رشتههای کشتی آزاد و فرنگی و وزنهبرداری، والیبال سالنی، تکواندو در بخش زنان ومردان، کاراته در بخش زنان و مردان، ووشو، بسکتبال، فوتبال امید، هندبال و کبدی در بخش زنان و مردانبا تمام ظرفیت خود در بازیهای آسیایی اینچئون حضور می یابند.»
رشته هایی که در دوره قبلی بازی ها نیز برای کاروان ایران مدال های رنگارنگی آوردند و کشتی با 7 مدالطلا و 1 نقره و 2 برنز پرافخارترین تیم کاروان ایران بود. بعد از آن تیم تکواندو بود که که با 12 نفر متشکلاز 6مرد و 6 زن در این بازی ها شرکت کردند و 3 طلا و 2 نقره و 4 برنز به دست آوردند.
*هندبال
تیم هندبال در دوره قبل صاحب مدال نقره شد اما با توجه به اینکه شهنازی از تنشها در رشته هندبال خبر دادشاید این دوره مدال آوری سخت تر باشد.
*دو و میدانی
دبیر کمیته ملی المپیک افزود:" در رشته دو و میدانی (پرتاب دیسک، پرتاب چکش، پرتاب وزنه، پرش طول،پرس ارتفاع، صد، دویست و چهارصد متر، 800و 1500متر، 4در 100متر، دهگانه، 4در400متر مردان،پرش با نیزه و سه گام مردان، 100، 200و 400متر بانوان، پرتاب وزنه بانوان، هفتگانه بانوان)هم در بخشزنان و مردان نیز اعزامهایی خواهیم داشت."
در دوره قبل از دو و میدانی صاحب 2 طلا و 3 نقره شدیم.
*تیروکمان
شهنازی گفت: «اعزام کامپوند زنان و مردان قطعی شده است.»
8 نفر ازین رشته به گوانگژو اعزام شدند ولی مدال نیاوردند.
*بوکس
وی درباره بوکس که در گوانگژو با 9 نفر شرکت کرده و 3 مدال نقره به دست آورده بودند، اظهارکرد:«مجموعاً 6نفر اعزام میشوند، دو نفر سبکوزن، چهار نفر سنگینوزن.»
در این رشته در گوآنگژو 3 مدال نقره به دست آمد.
*جودو
قرار است احتمالا یک تیم پنج نفره در جودو اعزام شود.
در دوره قبل جودوکاران کشورمان با 10 ورزشکار، پا دراین رقابت ها گذاشتند که نتیجه آن 1 مدال نقره ویک برنز بود.
*قایقرانی
شهنازی به قایق رانی هم پرداخت: در کایاک 1000متر و کانوئینگ 200متر مردان اعزام نهایی شده است.همچنین 1000متر کایاک 4نفره بانوان و 200متر یک نفره هم نهایی شده است.در بخش روئینگ هم اعزامیک نفره سبک وزن و سنگینوزن و همچنین 8نفره بانوان نهایی شده است. در بادبانی هم اعزام یک نفرقطعی است در اسلالوم، کایاک و کانوی یک نفره مردان قطعی است.
تیم قایقرانی در گوانگژو با 90 نفر که 39 نفر آن بانو بود به آب زدند و 2مدال طلا، 1 نقره و 2 برنزصیدکردند.
*دوچرخهسواری
وی اعلام کرد:در دوچرخه سواری، اعزام تیم های جاده، تایم تریل، سرعت و نیمه استقامت مردان و بانواننهایی شده اما یک نفر از بانوان در نیمه استقامت و کوهستان در دست بررسی است.
در این رشته ها مجموعا 14 نفر در گوانگژو رکاب زدند و به 3 مدال برنز رسیدند.
*شمشیربازی
اعزام در مادههای اپه و سابر در هر دو بخش زنان و مردان قطعی است و شهنازی از احتمال اعزام درفلوره خبر داد.
به گوآنگژو شمشیر زن بانو اعزام نشد.12 نفرمرد رفتند که دست خالی برگشتند.
شهنازی اعلام کرد: "می بایست از بین رشته های حمایتی نیز تیم هایی انتخاب می شدند که این تصمیم گیریامروز صورت گرفت." رشته هایی که قهرمانان المپیکی و جهانی آن غیرایرانی و اکثرا در آسیا هستند وشانس مدال آوری ورزشکاران ما کم است اما برای حمایت و ارتقای این رشته ها اعزام آنها ضروری است.
*ژیمناستیک
رشته ژیمناستیک با 5 ورزشکار اعزام می شود، که نسبت به نفرات اعزامی به بازی های آسیایی گوآنگژو 1 نفر کمتر است.
*شنا
تیم شنا با 5 ورزشکار در اینچئون حضور دارد.
در حالی که تیم شنا و شیرجه با 10 ورزشکار مرد در گوانگژو چین شرکت کردند.
*بدمینتون
بدمینتون با 2 ورزشکار ( 1 مرد و 1 زن) راهی کره می شوند. رشته ای که در دوره قبل بازی ها حضورنداشت.
*تنیس روی میز
2 تنیسور مرد و 1 تنیسور بانو هم قرار است که به بازی های آسیایی اینچئون بروند. جاییکه قهرمانان جهانیو المپیکی این رشته درآن حضور دارند.
در گوانگژو هم تیم تنیس روی میز ایران با 3 ورزشکار شرکت کرد، البته در آن دوره بانویی در تیم ایرانحضور نداشت.
شهنازی درباره رشتههای ژیمناستیک، شنا، تنیس روی میز، سپکتاکرا، سوارکاری، والیبال ساحلی،بدبینتون و اسکواش که مدالآور نیستند بیان کرده بود:« اگر بودجه بگیریم اعزامها این رشته هارا پوششمیدهیم. بحث کارشناسی درباره حضور این رشتهها در بازیهای آسیایی انجام شده کارهای ویزا و اعزامصورت گرفته، مشکلی نداریم اما اینکه کدام یک به بازیها اعزام شوند بستگی به بودجه دارد.»
پیش بینی نتیجه کاروان ایران با توجه به این مقایسه کار دشواریست.اما آنچه پیداست این بازی ها آزمونبزرگی برای مدیران ورزشی کشور است. تا آنچه درچنته دارند را به نمایش گذارند و به قولهایی که داده اندعمل کنند.
43 43