حمید چیت چیان، علت در پیش گرفتن رویکرد تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی را افزایش یافتن ۱.۵ برابری بازده نیروگاههای کشور دانست.
وزیر نیرو تبدیل نیروگاههای گازی موجود به سیکل ترکیبی را از اقدامهای بزرگ در صنعت برق کشور دانست و گفت: این اقدام جزو سیاستهای اصلی وزارت نیرو در دولت کنونی است و اجرا و بهرهبرداری بخش بخار نیروگاه پرهسر نیز نمونهای از این اصل راهبردی محسوب میشود.
حمید چیتچیان در آیین آغاز بهرهبرداری از بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی پرهسر شهرستان رضوانشهر استان گیلان، علت در پیش گرفتن رویکرد تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی را افزایش یافتن نزدیک به 1.5 برابری بازده نیروگاههای کشور دانست.
وی متوسط بازده نیروگاههای گازی کشور را 32.5 درصد عنوان کرد و افزود: درصورت تبدیل نیروگاههای گازی به سیکل ترکیبی، متوسط بازده به 45 درصد افزایش مییابد و به این ترتیب با افزودن یک واحد بخار، هر دو واحد گازی موجود بدون نیاز به مصرف سوخت، ظرفیت جدید ایجاد میشود.
وزیر نیرو تصریح کرد: خوشبختانه مجلس شورای اسلامی در قانون بودجه سال 92 و بودجه سال 93، این مبحث را پیشبینی کرد و این امکان فراهم شد که با سازندگان و سرمایهگذارانی که به احداث بخش بخار نیروگاههای کشور تمایل دارند، قرارداد منعقد شود و در قبال آن، معادل اصل یا قیمت سوخت حاصل از صرفهجویی بهمدت دو سال به اینگونه سرمایهگذاران واگذار خواهد شد.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: با پیگیری برنامههای دولت درباره احداث بخش بخار نیروگاههای سیکل ترکیبی از شهریورماه تا پایان سال 1392، قراردادهای مربوط به احداث 3800 مگاوات بخش بخار و بخش خصوصی منعقد شده که اجرای آنها نیازمند همکاری بانکهای عامل است و صندوق توسعه ملی نیز در این زمینه همکاری کرده و بخشی از منایع صندوق را به آن اختصاص داده است.
وزیر نیرو گفت: امسال نیز نوبت به نیروگاههای دولتی رسیده و قراردادهای آنها نیز آماده شده و منوط به تصویب آییننامههایی از سوی هیات وزیران است که از این طریق نیز 4200 مگاوات به نیروگاههای گازی افزوده شده و به این ترتیب حدود 8000 مگاوات ظرفیت نیروگاههای کشور افزایش خواهد داشت.
23503