علی تاجرنیا در گفتوگو با ایسنا، در ارزیابی خود از اظهارات وزیر کشور درباره موضوع پولهای کثیف، اظهار کرد: به هر ترتیب موضوع پولهای کثیف واقعیتی بود که به صورت مستند و غیرمستند مطرح شد و صحبت آقای وزیر پرده از یک واقعیت تلخ از نظام انتخاباتی کشور برداشت و آن این بود که در فقدان احزاب و گروههای سیاسی و همچنین شفاف عمل نکردن کاندیداها برای ارائه برنامههایشان حضور در پارلمان به هر قیمتی انجام میشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: بخشی از این موضوع به فسادهای مالی که در دوره دولتهای نهم و دهم مطرح و در پرونده معاون اول رییسجمهور دیده شد، برمیگردد و بخش عمدهای از آن توسط یکسری اسپانسرها و حامیان مالی صورت میگیرد که بعد از اینکه فرد مورد نظرشان به مجلس ورود پیدا کرد توقعات و انتظاراتی از او پیدا میشود.
وی با بیان اینکه هر چه از سمت حوزههای اصلی و مراکز استانها به سمت شهرستانهای کوچکتر و روستاها میرویم هزینههای انتخابات افزایش پیدا میکند، گفت:به این علت که در تهران و شهرهای بزرگ انتخابات جنبه سیاسیتر و لیستی دارد، بنابراین صرفا با تبلیغات مرسوم و پوستر این کار انجام میشود ولی کاندیداها در شهرهای کوچک برای جلب نظر روستاییان یکسری فعالیتهای عمرانی انجام میدهند و حتی متاسفانه در برخی شهرستانها شاهد جمعآوری و خرید آراء توسط نزدیکان کاندیداها بودهایم و در واقع این پولها پولهایی نیست که از راه صحیح و درست به دست آمده باشد.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در ادامه گفت: موضوع پولهای کثیف با عقبنشینی وزیر کشور و یا فشار مجلس حل نمیشود، بلکه در این صورت فقط صورت مساله پاک خواهد شد و چاره آن این است که در وهله اول دستگاه قضایی و سیستمهای نظارتی نقش خود را به درستی ایفا کنند و به صرف اینکه کاندیدایی از طرف جناح خاص معرفی شده باشد نباید نسبت به ریخت و پاشهای انتخاباتی آنها اغماض شود.
تاجرنیا خاطرنشان کرد: وقتی جایگاه انتخابات سیاسی و حزبمحور و تشکلمحور جای خود را به انتخابات قومی و منطقهای محور دهد طبیعتا نقش مولفههای دیگری همچون خرج کردن پول پررنگ میشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب گفت: همه ما باید در جهت اینکه ساختار نظام انتخابات یک ساختار سالم باشد کمک کنیم و علاوه بر این علت و معلولهایی که در این راستا وجود دارد را مورد توجه قرار دهیم.
29220