به گفته تعدادی از فعالان بازار کار، در سالهای گذشته افراد جویای کار زیادی در لیست انتظار موسسههای کاریابی بودند که با وجود گذشت زمان بسیار زیاد به شغل مناسب و مدنظر خود دست نیافتند.
حسن کرباسی، رئیس انجمن صنفی کاریابیهای بینالملل در این خصوص گفت: الان عرضه و تقاضا در بازار کار، در یک سطح نیستند. در حال حاضر کارگران ساده در بحث کار مشکلی ندارند و در این حوزه حتی کمبود نیروی کار هم وجود دارد. بیکاری بیشتر در فارغالتحصیلان دانشگاهی است. امروزه به دلیل نبود تعامل در بازار اشتغال و حوزه آموزشی کشور ما، هر ساله دانشگاهها فارغالتحصیلانی را دارند که مشاغل مدنظر آنها، در بازار کار وجود ندارد.
وی گفت: این وضعیت در بازار کار داخلی است، در بازار کار خارجی ما مشکل بیکاری نداریم. تنها مشکلی که برای اعزام فارغالتحصیلان وجود دارد، سطح زبان آنها است.
کرباسی تاکید کرد: اگر افراد تحصیل کرده بتوانند، توان فنی و حرفهای خود را بالا ببرند، قطعا در بازار کار داخلی هم به شغل مناسب دست پیدا میکنند.
در همین مورد حسن ریاحی، رئیس کاریابیهای تهران نیز به اقتصادنیوز گفت: بارها و بارها مساله بیکاری مطرح شده است. نداشتن مهارتهای لازم برای جذب بازار کار، علت اصلی بیکاری است و تا زمانی که فارغالتحصیلان ما مهارتهای لازم را کسب نکنند، فرصتهای لازم را نمیتوانند در اختیار داشته باشند و این معضل ادامه پیدا میکند.
وی افزود: تورم و رکود اقتصادی دومین مشکل در شرایط حاضر است و تا زمانی که صنایع و بانکهای اقتصادی از این وضعیت خارج نشوند و جذب نیرو را شروع نکنند و رشد اقتصادی شروع نشود ، این وضعیت باقی است.
وی تاکید کرد: رشد اقتصادی و اوضاع و احوالی که الان شاهد آن هستیم، مزید بر علت میشود و تا زمانی که این دو مساله برطرف نشود، این مشکل ادامه خواهد داشت.
وی متذکر شد: تنها راه حل این مشکل، شکوفایی اقتصادی، رشد اقتصادی، کسب مهارتهای لازم و سرمایهگذاری در بخشهای مختلف اقتصادی است و هیچ راه دیگری وجود ندارد.
3939