به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین ، نادر معصومی مدیر انجمن سینمای جوانان گیلان درباره راهکارهای موجود برای توجه فیلمسازان به مقوله گردشگری و توریسم گفت: همه استانها باید به مقوله فرهنگی خودشان که بازتاب آیینها و اقوام هستند، توجه کنند و این بسیار جدی و حائز اهمیت است. علاوه بر استانهای شمالی، همه استانها با ریشه قومی و فرهنگی ارزشمند و عمیق معنوی دارای این ظرفیت و ارزش ویژه برای توجه فیلمساز هستند. تلاش برای ایجاد این دانش و آگاهی که مقولههای گردشگری و توریسم تنها سوژههایی برای معرفی کردن و به نمایش گذاشتن نیستند بلکه نقش بسیار مهمی در زندگی مردمانی آن منطقه دارند یکی از مهمترین راهکارهایی است که باید روی آن تمرکز شود.
وی افزود: برای مثال ما رنگینکمان متنوعی از اقوام و فرهنگ در استان گیلان داریم که با توسعه مسائل گردشگری این موضوع در دستور کار ما قرار دارد. تمام دستگاههای مرتبط با میراث ملموس کشور باید بهنوعی گردشگری را جدی بگیرند و نباید آن را سوخت سرمایه قلمداد کنند. شاید ایجاد این بینش در مردمان هر منطقه که اثر تاریخی یا طبیعی که تقریباً بیتوجه به حضور آن زندگی میکنند چه نقش مهمی در اقتصاد، فرهنگ و اجتماع شهر و منطقهشان دارد یکی از مغفول ماندهترین ابزارهای توسعه گردشگری و توریسم باشد. یکی از مهمترین ابزارهای ما برای ایجاد این بینش نیز سینما و فیلم کوتاه است. پس درواقع با تمرکز بر تولید آثاری با محوریت فرهنگ بومی و گردشگری درواقع حرکتی مؤثر در راستای گسترش آن انجام دادهایم.
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان گیلان با اشاره به طرح المپیاد فیلمسازی نوجوانان سراسر کشور، این طرح را اتفاقی تازه در ارائه زاویه دیدی جدید از مسائلی چون توریسم و گردشگری عنوان کرد و افزود: بهره گرفتن از زاویه دید جوانان با استعداد کشور در طرح موضوعاتی اینچنینی چهبسا زوایای جدیدی را به روی مخاطبان فیلمهای بگشاید. نمایش آثار برگزید این المپیاد در جشنواره کودک و نوجوان فرصت مناسبی برای ارزیابی چنین پتانسیلی خواهد بود. اینکه چه رویکردهای تازه و نادیدهای در این فیلمها نسبت به سوژهها و مسائل مختلف ارائه شده است.
وی ادامه داد: نمایش فیلم کوتاه و برگزاری تورهای فیلمسازی در این یکی از برنامههای میانمدتی است که برای گسترش زاویه دید جوانان فیلمساز استان در نظر گرفته شود. بر آن هستیم این روند را بهصورت مداوم و مستمر و با پیامهای آموزشی هدفمند تکرار کنیم.