به گزارش تسنیم ،حسین صمدی اظهار داشت: یک هزار و 100 دهنه چشمه از مجموع 4 هزار و 890 دهنه چشمه موجود در استان بر اثر خشکسالیهای چند سال گذشته خشک شدهاند.
وی با بیان اینکه کسری آبخوانهای استان 821 میلیون متر مکعب است، افزود: همچنین از مجموع یک هزار و 21 رشته قنات موجود در استان، 452 رشته قنات در نقاط مختلف استان خشک شده اما باید توجه داشت که خطر خشک شدن قنوات در دشت شهرکرد و فارسان بیشتر از سایر نقاط است.
مدیرکل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه دشت فارسان بیشترین میزان افت آبدهی چشمهها را دارد، بیان کرد: میزان آبدهی 79 منبع چاه و چشمه استان در سال گذشته و امسال اندازهگیری شد که نتایج نشاندهنده شیب زیاد کاهش آبدهی و حجم منابع آب چشمهها و قنوات است که این مطلب خطر بزرگ خشکسالی را در استان به همه گوشزد میکند.
صمدی خاطرنشان کرد: امکان خشک شدن قنوات، چاهها و چشمههایی که قبلاً خشک نبودهاند در ماههای پیشرو وجود دارد از همینرو باید برنامهریزی صحیح و اصولی برای نقاطی که شیب کاهش آبدهی در آنها زیاد است، انجام داد.
وی برنامهریزیهای انجام گرفته برای مقابله با خشکسالی در استان را کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت عنوان و تصریح کرد: حفر چاههای تأمین آب شرب با همکاری شرکتهای آبفا و آبفار، تغییر الگوی کشت از گیاهان پر مصرف به کم مصرف، کاهش تلفات آب در چرخه تأمین، انتقال و توزیع آب و افزایش راندمان مصرف آب از برنامههای کوتاه مدت برای مقابله با خشکسالی در استان است.
مدیرکل شرکت آب منطقهای چهارمحال و بختیاری ادامه داد: تسریع در اجرای طرح آبرسانی بن-بروجن با پوشش 40 درصد جمعیت کل استان، پیگیری اخذ مجوز اجرای آبرسانی ونک با سرمایهگذاری بخش خصوصی با پوشش نزدیک به 80 درصدی جمعیت لردگان و رفع موانع اعتباری طرح انتقال آب سبزکوه به بلداجی برای رفع مشکل آب شرب گندمان، بلداجی و صنایع شرق استان از برنامههای میان مدت و بلند مدت مقابله با خشکسالی هستند.