معاون استاندار سیستان و بلوچستان درباره وضعیت اشتغال در این استان گفت: تحصیل در رشته‌هایی که در استان بازار کار ندارد، یکی از مشکلات دانشجویان فارغ‌التحصیل استان سیستان و بلوچستان است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ سیستان و بلوچستان از کمترین زیرساخت‌ها برخوردار است و همین مشکل اشتغال دولتی و استخدام را در استان دو چندان کرده‌است و به نظر می‌رسد اگر بخش خصوصی با تکیه بر خلاقیت و ایجاد بستر در حوزه خدمات فعالیت نکند نمی‌توان در کوتاه‌مدت فرصت های شغلی مناسبی ایجاد کرد.

این در حالی است که نرخ بیکاری در سیستان و بلوچستان بسیار بالا بوده و در این میان این خطه در کشور از نظر بیکاری فارغ‌ التحصیلان دختر رتبه اول را دارد.

براساس آمارهای مرکز آمارایران، تنها ۱۸.۱۳ درصد از زنان فارغ‌التحصیل در سیستان و بلوچستان شغل دارند که این میزان نشان‌دهنده بیشترین فارغ‌التحصیل بیکار در استان‌های کشور است.

در همین حال دکتر ناصرکاشانی عضو کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم زاهدان در مجلس نیز گفته‌است: بالاترین نرخ بیکاری کشور در استان سیستان و بلوچستان است و این در حالی است که در کشور ۴ میلیون و ۲۰۰ فارغ‌التحصیل بیکار داریم.

با این وصف پرسش اینجاست که با توجه به این شرایط برای استانی مثل سیستان و بلوچستان چه باید کرد؟

فارغ‌التحصیلان چشم به دست دولت

درشرایطی که سیستان و بلوچستان به گفته نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی بالاترین نرخ بیکاری در کشور را داراست به نظر می‌رسد فارغ‌التحصیلان فقط به استخدام به عنوان اشتغال فکر می‌کنند و کمتر حاضر به کارآفرینی و ایجاد فضا برای اشتغال خود و سایران هستند.

زهرا اربابی، معاون استاندار سیستان و بلوچستان دراین‌باره به خبرآنلاین گفت: متاسفانه فارغ‌التحصیلان ما در رشته‌ای تدریس کرده‌اند که خیلی با بازار کار استان همخوانی ندارد. در نتیجه ما با تعداد زیادی فارغ التحصیل رشته شیمی در مقاطع لیسانس و فوق لیسانس و حتی دکترا مواجه هستیم که بیکار هستند. کاری که در این راستا صورت گرفته‌است، یک نهضت به کمک بنیاد نخبگان و پارک علم و فناوری و همچنین مراکز رشد ایجاد کرده‌ایم تا جریانی در خصوص فرهنگ کارآفرینی ایجاد کنیم.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان در خصوص اینکه سریع‌ترین راه برای ایجاد اشتغال برای دختران جوان در این استان چیست توضیح داد: افراد زیادی به من مراجعه می‌کنند که فارغ‌التحصیل در سطح کارشناسی ارشد و حتی دکترا هستند و می‌گویند ما دنبال شغل هستیم و وقتی من آنها را هدایت می‌کنم به اینکه بروید فکر کنید با توجه به کمبودها و نیازهایی که است شما در استان چه کار می‌توانید بکنید، می‌گویند ما هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم شما باید برای ما کاری کنید.

اربابی در نقد این نگاه افزود: تا زمانی که آن نگاه و فرهنگ کارآفرینی و خلاقیت وجود نداشته باشد ما هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم.

۴۷۴۷

منبع: خبرآنلاین