به گفته طیب نیا روز پرداخت یارانه در دولت «مصیب عظما» است، زیرا با این شرایط درآمدی باید پرداخت‌های نقدی یارانه ها را انجام دهیم.

وزیر اقتصاد می گوید: هر ماه باید 3 هزار و 400 میلیارد تومان به عنوان یارانه پرداخت کنیم که این امر مصیبت شده به طوری که در جلسه هیات دولت نیز مطرح شده است. 

به گزارش خبرآنلاین، علی طیب نیا دیشب در مراسم بزرگداشت روز خبرنگار با اشاره به شرایط خطیر اقتصاد ایران  گفت: دوشنبه شب قرار است یارانه های نقدی واریز شود و چنین روزی برای ما «مصیب عظما» است، زیرا با این شرایط درآمدی باید پرداخت‌های نقدی یارانه ها را انجام دهیم و این از مشکلات جدی ما در این دولت بوده و هست.

او با اشاره به پرداخت ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بابت یارانه نقدی ماهیانه، خاطرنشان کرد:در جلسه هیات دولت درباره بهره وری بحث بود که چه کنیم در اقتصاد بهره وری را افزایش دهیم.

وی ادامه داد: کشور در شرایط حساس قرار گرفته و اقتصادمان از سال‌های دور با بیماری نفتی مواجه بوده و ثمره آن، اقتصاد ضعیف، نوسانات رشد اقتصادی و سهم ناچیز بهره وری در رشد اقتصادی بوده است.

طیب نیا با بیان اینکه در دهه اخیر با سیاست‌های اقتصادی نادرست، مشکلات وخیم تر شده و تحریم‌های تحمیلی ما را در شرایط خاص رکود همراه با تورم قرار داده است، تصریح کرد: سال گذشته با کاهش چشمگیر درآمدهای نفتی مواجه شدیم.

وی با اشاره به بیماری مزمن نفتی بودن اقتصاد طی سال‌های دور در ایران خاطرنشان کرد: ثمره این امر رشد پایین‌، نوسان بالا، بهره وری کم بوده است و البته در دهه اخیر نیز سیاست‌های اقتصادی نادرست مشکلات را وخیم‌تر کرد و در نهایت تحریم‌ها شرایط خاص رکود تورمی را به وجود آورد.

وی ادامه داد:‌ در سال گذشته کاهش درآمد نفتی یکی از مشکلات ما بود اما مردم شرایط سخت دو سال قبل را تحمل کردند و تیم مذاکره کننده نیز توانست به توفیقات جدی دست پیدا کند.

وزیر اقتصاد گفت: تمام تلاشمان در دو سال اخیر در وزارت اقتصاد معطوف به این بود که شرایط حاد موجود کشور و تورم لجام گسیخته را مهار و آرامش در بازارها را برقرار کنیم و شرایط رکودی به سمت رشد اقتصادی مثبت سوق یابد و با این شرایط و همچنین مقابله با آثار شوم تحریم‌ها بود که امکان توفیق در مذاکرات برایمان فراهم می شد.

وی با اشاره به توفیقات تیم مذاکره کننده و حمایت آنها از حقوق حقه ملت ایران، تصریح کرد: برای اولین بار در تاریخ، حقوق یک ملت را در غنی سازی به رسمیت شناختند و امید است نتایج عملی آن نمایان شود و تحریم ها برداشته شود تا زمینه برای اصلاح ساختار اقتصاد کشور و دستیابی به رشد اقتصادی پایدار فراهم گردد.

طیب نیا خاطرنشان کرد: برای رسیدن به این هدف و اینکه اشتباهات گذشته را دوباره مرتکب نشویم و استفاده درست از منابع کشور داشته باشیم باید به یک فهم و درک مشترک از مشکلات و مسائل اقتصاد ایران برسیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر تبیین مشکلات اقتصاد ایران و ارائه راهکار درست برای آن، عنوان کرد: پس از فهم مشترک نیازمند عزم مشترک هستیم و باید به سمت رفع بیماری مزمن اقتصاد حرکت کنیم.

به گفته وی لازم است اشتباهات گذشته در کشور اتفاق نیفتد و به تدریج باید به فهم مشترک از مشکلات اقتصادی، عزم مشترک برای حل، تصمیم مشترک و در نهایت نظارت مشترک دست پیدا کنیم.

 

3535

 

 


 

 

منبع: خبرآنلاین