نخستین دوره مناسب‌سازی فضاها و اماکن شهری برای معلولان و سالمندان با حضور مدیرعامل انجمن معلولان آوا در زنجان برگزار شد.

به گزارش خبرآنلاین، منصور برجيان مديرعامل انجمن علمی و آفرينش‌های معلولان «آوا» در اين همايش با اشاره به رسالت سنگين شهرسازي و عمراني در مناسب سازي معابر گفت: بايد در نظر داشته باشيم كه يك پله 10 سانتيمتري نيز مي‌تواند براي يك معلول ايجاد مشكل كند.
وي با بيان اينكه براي مناسب سازي معابر نياز به نهضت ملي داريم، تصريح كرد: مناسب سازي فقط براي افراد داراي معلول نيست و بيماران موقتي، شكستگي‌ها، سالمندان، كالسكه نوزادان، زنان باردار، كودكان و غيره نيازمند مناسب‌سازي معابر هستند.
مديرعامل انجمن علمی و آفرينش‌های معلولان «آوا» با اشاره به اينكه مناسب سازي شهري تنها بر عهده دستگاه‌هاي اجرايي و سازمان‌هاي دولتي كشور نيست، افزود: بخش خصوصي، آحاد مردم و نهادهاي متولي معلولان مي‌توانند در مناسب سازي فضاي شهري نقش اساسي داشته باشند.
وي با بيان اينكه مناسب‌سازي فراتر از يك واژه‌ است و فقط فضاهاي شهري را شامل نمي‌شود، تصريح كرد: به عنوان نمونه كسي كه از پا دچار معلوليت است بايد زيرساخت‌هاي لازم وجود داشته باشد تا اين شخص بتواند پاي مصنوعي تهيه كرده و براي كارهاي مختلف روزمره، ورزش و تفريح از آن استفاده كند.
برجيان ناتواني را بخشي از تجربه انسان عنوان كرد و گفت: خداوند متعال نعمت را بر ما تمام كرده است اما تا زماني كه دچار كمبودي نشويم معمولا متوجه اين نعمت‌ها نمي‌شويم.
وي خاطر نشان كرد: معلوليت در يك قدمي هر شخص نه شايد هم يك نفسي هر كس قرار دارد.
مديرعامل انجمن علمی و آفرينش‌های معلولان «آوا» با بيان اينكه همه افراد جامعه حق بهره‌مندي از امكانات تفريحي، رفاهي و اجتماعي دارند، گفت: جامعه‌اي متعالي و مترقي و پيشرفته است كه همه آحاد آن به فكر يكديگر و حلال مشكلات هم باشند.
سردار حيدر بنايي نيز در اين مراسم با بيان اينكه زيرساخت‌ها براي مناسب سازي مشكل دارد، گفت: امروز با كمك تكنولوژي همه جا قابليت مناسب‌سازي دارد.
دوره آموزشي مناسب‌سازي فضاها و اماكن شهري براي معلولان و سالمندان با حضور 100 نفر از كارشناسان معماري، شهرسازي ، عمراني، خدمات شهري، فضاي سبز و زيباسازي، بهزيستي و بنياد شهيد در سالن مدیریت بحران شهرداري زنجان واقع در شهرک الهیه برگزار شد.