مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت :250 هزار میلیارد ریال ارزش کالای اساسی است که در سال گذشته و برای تامین نیاز مصرفی مردم به گندم، برنج، روغن و شکر توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران خریداری شد تا کشور به لحاظ تامین و ذخایر این کالاها در یک امنیت غذایی قرار گیرد. حجم عملیات خرید،حمل و توزیع کالاها نیز به بیش از 23 میلیون تن می‌رسد.

دکتر علی قنبری مدير عامل شركت بازرگاني دولتي ايران در حاشيه‌ي برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه رسيدگي به صورتهاي مالي سال 93 شركت، با اشاره به صورتهاي مالي مصوب شركت، حجم عمليات تامين شامل: خريد، حمل و توزيع كالاهاي اساسي گندم، برنج، روغن و قند و شكر در سال گذشته را 23 ميليون تن اعلام كرد.

دكتر علي قنبري با بيان اينكه اين حجم عمليات يك ركورد در تاريخ انجام وظايف و ماموريتهاي اين شركت به شمار مي‌آيد، گفت: ارزش ريالي عمليات تامين كالاهاي اساسي در سال 1393، بيش از 250 هزار ميليارد ريال است.

دكتر قنبري افزود: گردش مالي شركت در سال 93 براي خريد ذخيره‌سازي،حمل و توزيع رقمي در حدود 734 هزار ميليارد ريال بوده كه اين شركت را در رتبه‌ي دوم شركت هاي بزرگ دولتي به لحاظ گردش مالي، پس از شركت نفت قرار داده است.

وي اظهار كرد: هم اكنون با اين حجم عمليات و گردش مالي، شركت بازرگاني دولتي ايران به عنوان بازوي توانمند دولت، مهمترين وظيفه‌ي حاكميتي را در راستاي امنيت غذايي جامعه انجام داده و مي دهد.

معاون وزير جهاد كشاورزي تشريح كرد: شركت بازرگاني دولتي ايران در سال گذشته 6 ميليون و 776 هزار تن گندم را به نرخ تضميني از كشاورزان خريداري و در حدود 6 ميليون و 224 هزار تن گندم وارد كشور كرد تا بازار مصرف و ذخيره‌ي استراتژيك اين كالاي اساسي فراهم شود.

دكتر قنبري افزود: همچنين در حوزه ساير كالاهاي اساسي مورد عمل، 276 هزار تن شكر خام، 259 هزار تن روغن خام و 78 هزار تن برنج نيز در راستاي تامين مايحتاج مردم از خارج خريداري و وارد كشور شد.

مدير عامل شركت بازرگاني دولتي ايران به خريد تضميني گندم سال جاري نيز اشاره كرد و گفت: در سالجاري با برنامه ريزيها و تمهيدات لازم تاكنون بيش از 8 ميليون تن گندم از كشاورزان خريداري كرده‌ايم و با توجه به افزايش نرخ خريد تضميني و افزايش قيمت ساير كالاهاي خريداري شده، گردش مالي اين شركت به حدود 100 هزار ميليارد تومان خواهد رسيد.

معاون وزير جهاد كشاورزي عنوان كرد: در سالجاري گندم معمولي و دروم با نرخ مصوب 1155 تومان و 1188 تومان از كشاورزان خريداري شد و عليرغم كاهش بارندگي و خشكسالي، با اهرم هاي تشويقي توانستيم خريد تضميني گندم را يك ميليون و 300 هزار تن نسبت به سال قبل افزايش دهيم كه البته عرضه‌ي گندم در برخي استانها هم اكنون ادامه دارد.

مدير عامل شركت بازرگاني دولتي ايران، ارزش كل گندم هاي خريداري شده در سالجاري را بيش از 93 هزار ميليارد ريال اعلام و اظهار كرد: تاكنون بيش از 90 هزار ميليارد كه حدود 97 درصد كل بهاي گندم‌ها مي‌شود به حساب كشاورزان واريز شده و 300 ميليارد تومان باقيمانده نيز به زودي پرداخت خواهد شد.

دكتر قنبري با اشاره به خريد اين مقدار گندم داخلي در سالجاري و موجودي گندم در انبارها و سيلوهاي اين شركت، امسال كشور را از واردات اين محصول استراتژيك و پرمصرف بي نياز دانست

 

منبع: 19