قاسم سليماني دشتكي در نشست با دبير ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري اظهار داشتدر سال هاي گذشته به دليل برداشت بي رويه و غيراصولي گياهان در چهارمحال و بختياري، بسياري از گونه هاي گياهي استان در خطر انقراض قرار گرفته است.سليماني دشتكي افزود: به منظور جلوگيري از انقراض گونه هاي گياهي، پايلوت كشت و توسعه گياهان دارويي در شهرستان هاي ۹ گانه چهارمحال و بختياري ايجاد شده است.
وي تصريح كرد: اهلي كردن گياهان دارويي بومي در چهارمحال و بختياري و جلوگيري از انقراض گونه هاي گياهي، جزو برنامه هاي مديريت ارشد استان قرار دارد.
استاندار چهارمحال و بختياري بيان داشت: به همين منظور، راه اندازي صنايع تبديلي، تكميلي، فراوري و بازاريابي محصولات توليدي در بخش گياهان دارويي از اهميت خاصي برخوردار است.
وي اضافه كرد: تقويت بخش خصوصي و ارائه تسهيلات مورد نياز براي توسعه كشت و توليد گياهان دارويي در دستور كار مسوولان چهارمحال و بختياري قرار دارد.
دبير ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري نيز در اين نشست گفت: به منظور توسعه پرورش و توليدات گياهي در كشور، سند توسعه گياهان دارويي كشور در شورايعالي انقلاب فرهنگي تصويب شده است.
محمدحسن عصاره اظهار كرد: با اجراي موارد پيش بيني شده در اين سند، تحول بزرگي در بخش توليد داروهاي گياهي ايجاد مي شود.
وي بيان داشت: امروزه به منظور ارتقاي وضعيت سلامت مردم دنيا، استفاده از داروهاي گياهي در اولويت قرار گرفته است.
عصاره عنوان كرد: تعداد داروهاي موجود در فهرست داروهاي وزارت درمان، بهداشت و آموزش پزشكي از ۱۳۵ قلم در گذشته به يك هزار و ۲۰۰ قلم افزايش داشته است.
دبير ستاد توسعه علوم و فناوري گياهان دارويي و طب سنتي معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري ادامه داد: طبق آمارهاي ارائه شده از بانك هاي جهاني، گردش مالي مربوط به داروهاي گياهي از ۶۰ ميليارد دلار در سال ۱۹۹۶ به ۱۴۰ ميليارد ريال در سال ۲۰۱۴ رسيده است.
وي بيان كرد: ارزش اقتصادي گياهان دارويي تنها با كشت آن محقق نمي شود، بلكه بايد زنجيره كامل از تأمين تا توزيع وجود داشته باشد.
عصاره يادآور شد: به همين منظور جمايت از شركت هاي دانش بنيان و همچنين ارائه تسهيلات كم بهره به اين شركت ها در دستور كار معاونت علمي و فناوري رئيس جمهوري قرار گرفت هاست.
وي گفت: شركت هاي دانش بنيان چهارمحال و بختياري در زمينه استفاده از اين تسهيلات عملكرد مطلوبي ندارند.
افزوده مي شود، چهارمحال و بختياري به دليل شرايط آب و هوايي مناسب، ارتفاع از سطح دريا و وجود كوهستان هاي فراوان، شرايط بسير مطلوبي را براي كست و توسعه گياهان دارويي دارد.