رابطه میان پکن - واشنگتن تا زمانی که دستان رهبران کاخ سفید در دستان تایوانی‌هاست بهبود نخواهد یافت

"تایوان را ابزاری برای دخالت در امور داخلی ما نکنید." این جمله‌ای‌ست که چینی‌ها سالها‌ست از زمان مناقشه تایوان و پذیرفتن استقلال این کشور از سوی جامعه جهانی هرزچندگاهی یک‌بار تکرار می‌کنند اما کو گوش شنوا. در یک ماه اخیر تایوان و ایالات متحده دست در دست هم خشم دولتمردان چینی را برانیگخته‌اند . درست در شرایطی که چینی‌ها بر سر پرونده هسته‌ای ایران با واشنگتن به اختلاف خورده‌اند و البته باراک اوباما هم با دیدار با دالایی لاما رسما به چینی‌ها نشان داد که چندان علاقه‌مند به توجه به منافع ملی این کشور نیست، تایوان نیز وارد بازی شد . قرار داد تسلیحاتی شش میلیارد دلاری واشنگتن با این کشور مورد ادعای چین، همچنان در روابط پکن - واشنگتن قربانی می‌گیرد .


به گزارش آسوشییتدپرس، سخنگو مجمع خلق ملی چین در اظهاراتی تند و تیز و البته هشدار گونه ازاعضای جامعه جهانی خواست تا به بهانه مسئله تایوان در امور داخلی چین دخالت نکنند : این قبیل حرکات از نظر ما غیرقابل قبول و غیر مسئولانه است.
کنفرانسی خبری در کاخ خلق چین در مرکز پکن و در استانه گشایش نشست سالانه پارلمان کشور بهانه‌ای شد تا این مقام عالی‌رتبه چینی بار دیگر بر این مساله تاکید کند.
چین همچنان نمی‌تواند خشم خود را از قرارداد تسلیحاتی میان ایالات متحده وتایوان مخفی کند. به همین دلیل این مقام چینی نیز بدون ذکر نام ایالات متحده در این خصوص گفت: در شرایطی که ساکنان دو سوی تنگه تایوان روابط و مناسباتی برادرانه دارند، فروش سلاح به تایوان از طرف برخی از کشورها اقدامی تحریک آمیز و غیرمسئولانه است.


چین که تایوان را یکی از استانهای خود می داند ضمن انتقاد شدید از امریکا تاکید کرده است که فروش سلاحهای امریکایی به این منطقه، به روابط پکن با واشنگتن لطمه زده است. پکن در همین راستا تبادلات نظامی خود را با امریکا به حال تعلیق دراورده و تحریمهایی برضد شرکتهای امریکایی اعمال کرده است. مقامات وزارت امور خارجه چین اعلام کرده اند فروش جنگ افزارهای آمریکایی به تایوان به امنیت ملی چین لطمه وارد کرده و سبب شده است جنگ لفظی بین اولین و سومین قدرت اقتصادی جهان تشدید و و همچنین شکاف بین انها عمیق تر شود.
چین در واکنش به طرح امریکا برای فروش تسلیحات به ارزش شش میلیارد و چهارصد میلیون دلار به تایوان، تصمیم گرفت دیدارهای پیش بینی شده میان مسئولان نظامی دو کشور را به حال تعلیق در اورد.
در حالی که واشنگتن چین را به عدم تبعیت از خواست بین‌المللی متهم می‌کند ، مقامات دولت چین نیز تاکید دارند که امریکا مسئول اصلی وضعیتی است که اکنون در روابط نظامی دو کشور به وجود امده است.

منبع: آسوشیتدپرس

برچسب‌ها