به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، ماجرا ازاینقرار است که رایزنی فرهنگی ایران برای حضور در این نمایشگاه از انتشارات جوکار دعوت کرده تا «بوکفیس» هایش را به وین ببرد و در معرض دید مردم قرار دهد.
محمدرضا وصفی رایزن فرهنگی ایران در وین دربارهی این دعوت و غرفه جوکار در نمایشگاه به خبرآنلاین میگوید: «این غرفه اتفاق ویژهای در نمایشگاه کتاب است. میتوان گفت تنها غرفه ایست که کتابی در آن عرضه نمیشود و درعینحال پیوند و ارتباط عمیقی با اهل کتاب برقرار میکند.»
او درباره شکلگیری این ایده هم میگوید: «این ایده اولین بار در سال 1385 با دیدن طرح روی جلدهای کتاب هفته به ذهنم رسید. همان وقت با سید عبدالکریم موسوی (گرافیست و طراح جلد پیشین کتاب هفته) تماس گرفتم و پیشنهاد کردم که آثارش را در نمایشگاه کتاب به نمایش بگذارد. این اتفاق افتاد و بازخورد خوبی هم داشت. همین امر سبب شد که موسوی کارش را بعد از کتاب هفته نیز ادامه دهد و هر بار با ایدههای تازهتری به میدان بیاید.»
مدیر انتشارات جوکار هم دربارهی برپایی این نمایشگاه و نوع حضور در آن به خبرآنلاین میگوید: «ما درواقع دو غرفه در نمایشگاه وین داریم. یکی «بوکفیس» که با همکاری رایزنی فرهنگی ایران و انتشارات جوکار برگزار شد و دیگر نشر زنبور که فعالیتش در حوزه کودک و نوجوان است.»
ابوالفضل جوکار بابیان این مطلب که انتشارات جوکار البته در بن آلمان ثبتشده و اساساً یک نشر آلمانی است، میگوید که این انتشارات هم در حوزه کودک و نوجوان فعالیت دارد، هم درزمینهٔ آموزش برای دانش آموزان آلمانی و هم در حوزه ادبیات داستانی و ادبیات کهن.
عبدالکریم موسوی و پائولو دلپونته
جوکار دربارهی «بوکفیس»هایی که در نمایشگاه عرضهشده میگوید: «بوکفیس نام مجموعه طرحهایی است با موضوع کتاب که عبدالکریم موسوی طراح گرافیک و پائولو دالپونته کارتونیست ایتالیایی، این طرحها را به سفارش ما ساختهوپرداختهاند. پیشازاین نیز ما این طرحها را در بیست و دومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران و شصتمین نمایشگاه کتاب فرانکفورت به نمایش گذاشته بودیم.»
این پروژه به گفته مدیر انتشارات جوکار از سال 2007 کلید خورد و همچنان ادامه دارد. ما سعی کردیم به اشکال مختلف این آثار را برای همه سلایق منتشر کنیم. بهصورت کارتپستال، تقویم، پوستر و... که همه و همه بهصورت رایگان در بین مخاطبان و علاقهمندان توزیع شد.
5757