عضو هیات علمی گروه شیمی واحد شهرکرد در این باره به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: دانشمندان ایرانی طب سنتی همواره راهگشایی برای یافتن درمان‌های موثر برای بسیاری از بیماری‌ها از طریق استفاده از دود‌های پزشکی بوده‌اند.

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین به نقل از روابط عمومی دانشگاه ازادواحدشهرکرد ، دکتر فرهنگ تیرگیر افزود : یکی از این ترکیباتی که علاوه بر دسترس بودن، ارزان بودن و اثربخشی بالا، از سوی طب سنتی ایران بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته، استفاده از دود پزشکی با منشأ جانوری (سرگین) بوده که در درمان سینوزیت، عفونت‌های پوستی، واژنی و ادراری و درمانی برای ترمیم زخم ناشی از سوختگی یاد می‌کند (ابوعلی سینا و زکریای رازی).

وی افزود: در این راستا با ابداع دستگاهی جدید ابتدا ترکیبات حاصل از دودهای پزشکی را به مایع تبدیل کرده و سپس ترکیبات پس از جداسازی از سوی تکنیکهای دستگاهی مختلف از جمله گاز کروماتوگرافی -طیف سنج جرمی مورد شناسایی قرار گرفت.

تیرگیر اظهار کرد: پس از شناسایی ترکیبات حاصل و جداسازی و خالص سازی ترکیبات موثر در آن به شکل پماد در آمده و اثرات بالای ترکیبات بر روی زخم‌ها، سوختگی‌ها و عفونت‌ها سبب شد تا محققان این طرح تحقیقاتی پمادی با نام گویجول (اثرات ترمیم سوختگی به همراه اثرات ضد باکتریال، ضد قارچ، بهبود اگزما و خارش) را از سنتز و تولید کنند.

این عضو هیات علمی اظهار کرد: در این مطالعه، خواص ترمیم کنندگی پماد گویجول بر روی زخم‌های سوختگی در مقایسه با پماد‌های موجود در بازار ایران و برخی پماد‌های خارجی مورد بررسی گرفت. دکتر فرهاد صفرپور و یوسف ولی‌زاده از دیگر محققان این طرح تحقیقاتی سایر داروهای آنتی بیوتیکی و ضد قارچی تجاری شامل: ایمی پنم، کلرامفنیکل، ونکومایسین، کوتریموکسازول، سفوتاکسیم، مزلوسیلین، افلوکسازین، سیپروفلوکسازین، تری متوپریم، مترونیدازول، آمپی سیلین، تتراسیکلین، جنتامایسین، استرپتومایسین، پنی سیلین، نیستاتین و آمفوتریپسین را از نظر خواص ضد میکروبی و قارچی با پماد ساخته شده گویجول از نظر شاخصهای B. MIC و MMC برای غلظت‌های متفاوت ماده موثره پماد مورد ارزیابی قرار دادند.

تیرگیر خاطرنشان کرد: با توجه به اخذ مجوز صلاحیت ساخت و ورود محصول به جامعه پزشکی کشور در حال رایزنی با شرکت‌های بزرگ داخلی پخش دارو برای عرضه این پماد به کشور هستیم.

 

منبع: khabaronline