مسعود شکوهی با بیان اینکه نامهای به شورای عالی آموزش و پرورش ارسال و درخواست کردهایم فرصتی یک ساله به منظور تدوین نظام جامع مشاوره و راهنمایی که یک تکلیف است برای ما در نظر بگیرند اظهار کرد: در واقع متعاقب ابلاغ مصوبه 24 اسفند 94 و 22 اردیبهشت 95 شورای عالی آموزش و پرورش، اعلام آمادگی کردیم به عنوان دفتر معین نظام نامه، امر تدوین آن را انجام دهیم.
وی افزود: در سالهای گذشته پیش نویسی آماده شده بود اما نیازمند تکمیل و بازنگری اساسی است. پس از موافقت شورای عالی آموزش و پرورش، کارگروههای تخصصی را تشکیل و ظرف یک سال نظام نامه جامع مشاوره و راهنمایی را تدوین خواهیم کرد. این امر نیازمند ساعتها کار شبانه روزی است.
مدیرکل امور تربیتی و مشاوره وزارت آموزش و پرورش پیرامون عمدهترین چالشهای حوزه مشاوره که باید در این نظام نامه مورد توجه قرار بگیرند گفت: مشاوره تربیتی، تحصیلی و شغلی سه حوزهای است که مستقیما در نظام جامع به آن میپردازیم، اما نکته مهم، نحوه اجرا و تامین منابع مالی لازم است.
شکوهی ادامه داد: به عنوان مثال هدایت تحصیلی در این نظام نامه مورد توجه است و بر اساس آن هدایت تحصیلی از پیش دبستانی آغاز و تا پایان تحصیلات متوسطه ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به وجود 21 هزار و 200 مشاور در مدارس سراسر کشور گفت: در حال حاضر به علت اولویت هدایت تحصیلی، بخش قابل توجهی از مشاوران ما در مقطع متوسطه اول مشغول خدمت هستند و پوشش صددرصدی در این دوره داریم و پوشش ما در دوره دوم متوسطه 70 درصدی است اما در مجموع میتوان گفت با کمبود 17 هزار نفری مشاوران در مدارس روبرو هستیم.
۴۷۴۷