کرمعلی قندالی در نشست مشترک مسوولان ستادی سازمان امور عشایر و مدیران کل امور عشایر کشور در شهرکرد گفت: سالانه به طور متوسط حدود 150هزارتن گوشت قرمز در بخش دامپروری عشایری کشور تولیدی می شود که این میزان در دو سال گذشته افزایش داشته و به165 هزارتن رسیده است.
وی ادامه داد: 35 درصد صنایع دستی کشور و بخش قابل توجهی از مواد لبنی نیز توسط بخش عشایری تولید می شود.
قندالی، عشایر را مصداق اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: عشایر بدون وابستگی به منابع خارجی سهم مهمی در تولیدات داخلی برعهده دارند.
رییس سازمان امور عشایری کشور خوداتکایی را بزرگترین شاخصه جامعه عشایری دانست و افزود: فرهنگ استقامت و یاریگری در میان عشایر به خوبی نمایان است و الگوی خوبی برای خوداتکایی در سایر بخش های کشور است.
قندالی با بیان اینکه بر اساس آمار و ارقام بهترین مراتع کشور جزو سامان عرفی عشایر است، گفت: عشایر حافظان مراتع هستند و ضروری است تا نگهداری از مراتع به آنان واگذار شود.
وی، کاشت گیاهان دارویی در مناطق عشایری را از مهمترین برنامه های این سازمان اعلام کرد و افزود: این طرح هم اکنون به شکل آزمایشی در دو استان چهارمحال و بختیاری و لرستان در حال اجراست.
قندالی ایجاد گلخانه در مناطق عشایری با بهره گیری از دانش های نوین و اصلاح نژاد دام عشایر را از دیگر سیاست های این سازمان در سال جاری برشمرد.
کارگاه آموزشی دو روزه تولید، بسته بندی و عرضه گیاهان دارویی از برنامه های گردهمایی مسوولان ستادی سازمان امور عشایر و مدیران کل امور عشایر در شهرکرد است به مدت دوروز برگزار میشود
چهارمحال و بختیاری دومین استان عشایری پس از فارس است و دارای 126هزار خانوار عشایری است.
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۰
ایرنا نوشت ، رئیس سازمان امور عشایری کشور گفت:توسعه دامپروری در بین عشایر باعث شد تولید گوشت قرمز دامهای عشایری به 165 هزار تن در یک سال گذشته برسد.
منبع: Irna