به گزراش خبرگزاری خبرآنلاین، «1.7» یک عدد ساده است که ظاهراً به تنهایی هیچ معنایی ندارد؛ اما اگر بدانید شاخصی وجود دارد به نام شاخص «فرار مغزها» که در این عدد نشان داده شده چطور؟ بر اساس این شاخص هر چه عدد به 1 نزدیکتر باشد به این معناست که تعداد افراد با مهارتی که کشور خود را به قصد زندگی در دیگر کشورها ترک میکنند بیشتر است و هر چه به 7 نزدیکتر باشد به این معناست که تعداد کسانی که فرصتهای داخلی را دنبال میکنند بیشتر است. اکنون عدد 1.7 را در کنار نام کشور میانمار قرار بدهید و رتبه یک را در این شاخص به آن بدهید. به همین راحتی این عدد ساده، دنیایی از معانی را در خود جای میدهد. میانمار رتبه نخست را در فرار مغزها به خود اختصاص دادهاست و این میتواند نشاندهنده دنیایی از معانی در مورد اقتصاد این کشور باشد. به همین خاطر است که گاهی یک عدد ساده میتواند معانی بسیاری را با خود منتقل کند. عدد 1.7 تنها یکی از هزاران عددی است که در کتاب «جهانی از اعداد» آورده شدهاست.
بیشترین تعداد زنان در مجلس، کمترین بیسوادها، شلوغترین شبکههای جادهای، بیشترین هزینه سلامت، آمار فروش موسیقی و فیلم و بیشترین برندگان جام جهانی تنها بخشی از اطلاعات جالبی است که در این کتاب به صورت عدد مطرح شدهاست. آمار بیشترین قتل، دزدی و زندانی از جمله دیگر موارد است.
اطلاعات آماری و تحلیلی مختلفی در این کتاب جمع آوری شده است. جمعیتی که سریعترین رشد را دارد، کشوری که بیشترین بار بدهی را به دوش میکشد، جایی که بیشترین و کمترین تورم را داراست، جایی که بزرگترین جمعیت مهاجران را دارد، کشوری که بزرگترین صادرکننده تجهیزات نظامی است،کسی که صاحب بیشترین خودرو در جهان است، کشوری که دموکراتیکترین کشور در جهان به شمار میآید، کشوری که بیشترین هزینه را صرف گردشگری میکند، جایی که بیشترین نرخ ازدواج را دارد، مردمی که بیشتر از همه به سینما میروند، جایی که بهترین دانشگاهها در آن قرار دارند، کسانی که بیشتر از همه مردم جهان نوشیدنیهای الکلی و سیگار مصرف میکنند، کشورهایی که بیشتر از همه مردم را به زندان میاندازند، کشورهایی که بزرگترین جنگلها را دارند و اطلاعات آماری دیگری در این کتاب آمده است.
بخش دوم این کتاب به طور ویژه به آمار اقتصادی در مورد 68 کشور جهان از جمله ایران پرداخته شدهاست. ارقام در این بخش از اطلاعات پایهای در مورد کشور یعنی از مساحت آن، پایتخت و ارز آن کشور آغاز شدهاست و سپس به اقتصاد، ساختار اشتغال و وضعیت تجارت و جامعه آن کشور پرداخته شدهاست. در این بخش اطلاعاتی نیز در زمینه تراز پرداختها، ذخایر و بدهی، وضعیت بهداشت و آموزش در آن کشور نیز ارائه شدهاست.
موسسه اکونومیست طی 25 سال گذشته اقدام به جمع آوری این اعداد کرده است. اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران اقدام به ترجمه و انتشار این کتاب کرده است.
در مقدمه این کتاب آمده است: نسخه بیستوپنجم از این کتاب همانند گنجینهای از اطلاعاتِ باازش و جالب است که میتواند به افزایش سطح آگاهی افراد کمک کند. این کتاب جیبی در حقیقت مجموعهای فشرده از حقایقِ جهانِ امروز است که در قالب اعداد و ارقام و در سرفصلهای متنوعی همچون جغرافیا و جمعیتشناسی، اقتصاد و کسبوکار، حملونقل و گردشگری، محیط زیست، جامعه، فرهنگ و جرم تهیه شدهاست. اگر بخواهید بدانید سریعترین رشد اقتصادی مربوط به کدام کشور جهان است یا بدهی کدام کشور بیشتر است، اگر بخواهید بدانید مردم چه کشوری بیشترین خریدار موسیقی هستند یا بیشترین نوشیدنی را مصرف میکنند، یا هر چیزی که بخواهید در مورد تولید قلع و روی بدانید؛ همه این اطلاعات در همین کتاب جیبی جهان در اعدادِ اکونومیست حی و حاضر است.
در ادامه این مقدمه اضافه شده است: نسخه 2016 از این کتاب که پرفروشترین کتابِ امسال بودهاست کاملاً به روز شدهاست. اعداد و ویژگیهای جدید در زمینه هزینه اشتغال، شلوغترین بندرگاهها، بزرگترین بازندگان در شرطبندیها، برندگان جامهای جهانی و آلودهترین شهرهای جهان همگی در این نسخه به روز شدهاند. در این کتاب بیش از 200موضوع مختلف به صورت دقیق و جزئی رتبهبندی شدهاست و آمارِ مربوط به بیش از 180 کشور مورد بررسی قرار گرفتهاست. علاوه بر آن پروفایل بیش از 65 اقتصاد اصلی در جهان به علاوه حوزه یورو و کل جهان مورد نیز به طور موشکافانه آورده شدهاست.
کتاب جهانی از اعداد بیش از 8 هزار آمار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی را در دل خود دارد.
3939