معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان گفت: از 9 شهرستان استان، هشت شهرستان مناطق حاشیه‎نشین دارند که مصوبه دو شهرستان ملایر و همدان تهیه شده و سه شهرستان نیز در حال مطالعه است.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ محمد‌ابراهیم الهی‌تبار، که در کارگروه امور اجتماعی و فرهنگی استان همدان سخن می گفت با تأکید به شناسایی نیازهای اجتماعی و فرهنگی مناطق حاشیه شهر، خاطرنشان کرد: در شورای اجتماعی کشور پنج اولویت در نظر گرفته شده که توجه به مناطق حاشیه‌نشینی یکی از این اولویت‌ها است.

وی گفت: توجه به زیرساخت‌ها و مسائل اجتماعی و فرهنگی مناطق حاشیه‎نشینی در راستای توانمندسازی این مناطق توسط دفاتر اجتماعی در حال پیگیری است.


الهی تبار، با تأکید به اینکه در توسعه فرهنگی و اجتماعی مناطق حاشیه‌نشین، نقش دستگاه‌ها مشخص شود، افزود: دستگاه‌ها بر اساس برنامه ششم توسعه در این زمینه هدف‌گذاری کرده و مدل کاری مناسبی را تدوین کنند.

وی با بیان اینکه شکل‌گیری شورای اجتماعی محلات پدیده‌ای مبارک است، خطاب به مسؤولان، گفت: شورای فرهنگی محلات و شورای اجتماعی محلات را جدای از هم نبینید.

معاون سیاسی و امنیتی استاندار همدان خاطرنشان کرد: اقدامی که در رابطه با ضرورت‌های فرهنگی در استان انجام شده بیشتر به منظور این بود که مهندسی کار صورت گیرد و سمت و سوی آن نیز مشخص شود.

وی با بیان اینکه در زمینه کاهش طلاق و افزایش نرخ باروری در استان اقدامات خوبی صورت می‌گیرد، افزود: مطالعاتی در حوزه طلاق توسط سیستم دستگاه‌ قضایی خصوصاً معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شکل گرفته است.

الهی‌تبار با بیان اینکه در بحث پیشگیری از بدعت‎ها و خرافات اقدام خوبی در حال انجام است، گفت: برای اینکه به اهداف خود برسیم باید در چارچوب مدل حرکت کنیم و ضرورت‌ها نیز با مطالعه پیش رود.

وی از کاهش 20 درصدی جرائم در استان طی سال گذشته نسبت به سال 93 خبر داد و افزود: در برخی جرایم با کاهش و در برخی دیگر با افزایش مواجه هستیم.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با اشاره به تشکیل قرارگاه سرقت به منظور کاهش این جرم در استان طی سال گذشته، گفت: تمام دستگاه‌ها در این مسئله درگیر شدند تا در حوزه امنیتی خود اقداماتی را انجام دهند.

وی با بیان اینکه سال گذشته 17 درصد در حوزه سرقت‌های خرد و کلان نسبت به سال 93 کاهش داشتیم، افزود: در قتل و خودکشی نیز شاهد کاهش بودیم.

الهی‎تبار با بیان اینکه امسال قانون بودجه 95 وظیفه‌مند کرده که سه درصد از اعتبارات دستگاه‌ها در زمینه پروژه‌های پژوهشی هزینه شود، خواستار توجه به این موضوع شد.

وی با بیان اینکه سال گذشته با افزایش جرائم اقتصادی مواجه بودیم خطاب به مسؤولان گفت: دستگاه‌ها متناسب با وظیفه خود نیاز پژوهشی دارند که به آن توجه کنند، پس اگر ردیف بودجه را نتوانید جذب کنید، اعتبارات به خزانه برمی‌گردد.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با بیان اینکه در منشور فرهنگی به ضرورت‌ها اشاره شده که یکی از آنها نقش رسانه‌هاست، خاطرنشان کرد: هر دستگاهی در کار محتوایی متناسب با نیاز مخاطبان خود، کار انجام دهد.

وی با بیان اینکه در هر مسأله‎ای که ورود پیدا کرده‌ایم رسانه‎ها و صدا و سیما پای کار بودند، گفت: باید از افراد خبره و اساتید دعوت کرد تا بتوانیم در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی برنامه‌ریزی و تولید محتوایی خوبی داشته باشیم.


وی با بیان اینکه متأسفانه اخیراً مشاهده شده محوطه گنج‌نامه بساط قلیان فروشان شده است، خواستار اقدام جدی در این زمینه شد.

معاون سیاسی امنیتی استاندار همدان با اشاره به شکل‌گیری مقدمات کار ستاد اربعین حسینی افزود: پیشنهاد داده‌ایم که در مرز مهران مستقر نشویم و در خود استان بتوانیم از زائرین پذیرایی کنیم، در عراق نیز بحث پذیرایی را خواهیم داشت که فعلاً منتظر تصویب این موضوع هستیم.

وی با بیان اینکه استفاده از یک درصد اعتبارات دستگاه‌ها برای ورزش در شورای برنامه‌ریزی مطرح شده، آن را مهم دانست و در ادامه گفت: مشکل همپوشانی بیمه‌ها از سوی مدیر کل بیمه سلامت مورد پیگیری قرار گیرد.

الهی‎تبار با بیان اینکه اکنون استفاده از مزایای بیمه به فرهنگ تبدیل شده چراکه افراد به این درک رسیده‌اند که با بیمه در آینده زندگی راحتی خواهند داشت، گفت: تلاش کنیم سازمان‌‌های مردم‎نهاد با عنوان مجمع خیرین تأمین اجتماعی راه‌اندازی شود.