مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در همدان گفت: برای کاهش نیم درصد آب بدون درآمد در کشور به 600 میلیارد تومان نیاز است که اگر اعتبار مورد نیاز در این زمینه تامین شود بسیاری از مشکلات در رابطه هدررفت آب کاهش می‌یابد.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ علی سیدزاده، مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت مهندسی آب و فاضلاب از فرسودگی 40 هزار کیلومتر از شبکه‌های توزیع آب شهری کشور خبر داد و گفت: اصلاح شبکه‌های فرسوده آب 6000 میلیارد تومان نیاز دارد.


وی که در حاشیه همایش مدیریت مصرف استان همدان سخن می گفت افزود: برنامه‌های متعددی برای کاهش آب بدون درآمد در کشور داریم که ادامه سیاست‌های قبلی مبنی بر انجام مطالعات علمی و فنی در شبکه‌های توزیع برای شناخت و به دست آوردن اجزای دقیق هدررفت از اصلی‌ترین آنها محسوب می‌شود.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور تصریح کرد: مطالعه و تحقیق در این حوزه توسط شرکت آب و فاضلاب شهری، استفاده از تکنولوژی‌های جدید، اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده شهری و روستایی، انجام فعالیت مدیریت فشار در شبکه توزیع، انجام فعالیت نشست‌یابی و رفع نشت، استانداردسازی انشعابات آب، تعویض کنتورهای خراب و جلوگیری از سرریز مخازن و رفع نشتی آنها از مهمترین اقدامات در حوزه کاهش مدیریت آب بدون درآمد است.

وی میزان آب بدون درآمد کشور را 26 درصد اعلام کرد و افزود: هدفگذاری شده تا در طول برنامه ششم توسعه و هر سال نیم درصد از میزان آب بدون درآمد در کشور کاهش یابد که در پایان برنامه 2.5 درصد از میزان آب بدون درآمد کشور که شامل هدررفت ظاهری، واقعی و مصارف مجاز بدون درآمد است، کاهش یابد.


وی با اشاره به اینکه در بخش شهری 40 هزار کیلومتر و در بخش روستایی 50 هزار کیلومتر شبکه فرسوده توزیع آب وجود دارد، تاکید کرد: برای اصلاح شبکه فرسوده شهری 6000 میلیارد تومان نیاز است تا بتوانیم کل این شبکه را اصلاح کرد.

سیدزاده یادآور شد: سالانه 400 تا 500 میلیارد تومان برای اصلاح شبکه فرسوده توزیع آب کشور تخصیص می‌یابد که با روند فعلی و اعتبارات موجود تنها سالانه دو هزار کیلومتر از شبکه فرسوده اصلاح‌می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر میزان شبکه فرسوده توزیع آب تغییری نکرده و ثابت بماند با اعتباراتی که در حال حاضر تخصیص می‌یابد اصلاح شبکه فرسوده فعلی نیازمند 15 سال زمان است.

سیدزاده با اعلام اینکه شرکت‌های آب و فاضلاب کرمانشاه، بوشهر، خوزستان و مازندران از نظر آب بدون درآمد از میانگین کشوری بالاتر هستند، افزود: اما استان‌های مشهد، آذربایجان شرقی، یزد، اصفهان و قزوین کمتر از میانگین کشوری هستند.

وی با بیان اینکه هدفگذاری برنامه ششم توسعه واقع‌بینانه بوده تا بتوانیم به آن دست پیدا کنیم، گفت: مشکل اساسی در این حوزه پرهزینه بودن فعالیت‌ها و کمبود اعتبارات و چرخه معیوب مالی در شرکت‌های آب و فاضلاب است که با تعرفه پایین آب ارتباط مستقیم دارد.

سیدزاده در آخر یادآور شد: قیمت تمام شده هر مترمکعب آب برای دولت هزار و 300 تومان است ولی هر مترمکعب آب با قیمت 300 تا 400 تومان به مردم فروخته می‌شود که با این قیمت‌های غیرواقعی شرکت‌های آبفا توان بالایی برای اصلاح سبکه نخواهند داشت.