رئیس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همدان گفت: فرهنگ سازی درباره زایمان طبیعی و زایمان بدون درد، پایش شش ماهه برنامه و اصلاح محورهای مورد نیاز و ارائه تجربه های دانشگاه های موفق و اضافه شدن اجزای جدید به برنامه و تمرکز بر کاهش مداخله زایمانی از راههای افزایش زایمان ایمن است.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین از همدان ؛ فرح بابایی، رییس اداره مامایی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در اولین نشست کارشناسان مسئول امور مامایی دانشگاه های علوم پزشکی کشور سخن می گفت با اعلام مطلب فوق افزود: یکپارچه نبودن مراقبت ها از نقاط ضعف مراکز درمانی است که با یکپارچه سازی و یکسان سازی مراقبت ها می توان این مشکل را برطرف کرد.

وی خاطرنشان کرد: پذیرش مادران باردار در بلوک زایمان بر اساس دسته بندی بیماران طبق دستورالعمل ابلاغی انجام می شود و بیمارستان بر مراقبت های مادران باردار و آموزش به آنان در خصوص مراقبت از خود و نوزاد نظارت کامل دارد.

وی با بیان اینکه آرمان اعتباربخشی شامل کمترین هزینه، بالاترین کیفیت و ایمن ترین خدمات ها است گفت: کتاب راه بزودی ارائه می شود، همچنین آموزش بیمارستان‏ها با مشارکت دانشگاه‎ها، تربیت ارزیابان حرفه ای و رونمایی سامانه ملی اعتبار بخشی انجام می شود.
وی ابراز امیدواری کرد که سال آینده اعتباربخشی واقعی منجر به درمان ایمنی و کاهش خطا و قصور پزشکی شود.


دکتر حبیب الله موسوی بهار، رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان نیز در این نشست با اشاره به فعالیت های انجام شده توسط دانشگاه در حوزه مامایی و کسب رتبه برتر کشوری در حوزه آموزش و درمان گفت: با پیشرفت خوب در فضاهای بیمارستانی از سال 96 شاهد گشایش بهتری در زایمان طبیعی خواهیم بود.

وی افزود: در کمیته های مرگ و میر مادران و نوزادان برنامه ریزی های خوبی انجام شده و باید بیش از پیش برای صفر شدن مرگ و میر مادران که بیشتر به دلیل سزارین است، تلاش شود.

دکتر موسوی بهار، ایجاد فضاهای LDR را از دیگر فعالیت های ارزشمند دانست و گفت: این کارها ارائه خدمت حرفه ای به بیماران را موجب می شود.

وی با تقدیر از رسانه ها به دلیل تعامل مناسب با دانشگاه علوم پزشکی، تاکید کرد: همراهی رسانه ملی و رسانه های نوشتاری یکی از دلایل موفقیت حوزه سلامت استان است اما ورود رسانه ها در فضای تخصصی نیازمند تخصص خاص دراین حوزه است و مطالب منتشر شده باید با رعایت همه جوانب طرح شود زیرا رسانه ها چشمان بیدار جامعه هستند و قلم آنها باعث تنویر افکار عمومی می شود.

46